sâmbătă, iunie 02, 2012

Siria. Gafa numărul 2. De la "au fost ucise", la "dispariția tragică a unor români" și până la..."sunt în viață"

Eu urmăresc atent subiectul Siria și, ca atare, nu pot să nu observ gafele. Oricare ar fi protagoniștii acestora.

1. Vineri, jurnalistul palestinan Ahmed Jaber și, mai apoi, președintele comunității siriene din Timișoara declară că două tinere, de 18 și 23 de ani, surori, din Timișoara, care plecaseră în Siria cu tatăl lor de mai mult timp, au fost ucise în teribilul masacru de la Al Houla. Mai mult, președintele comunității anunță că săptămâna viitoare va fi doliu în Timișoara.

2. Vineri, după prânz, MAE spune că  informația nu poate fi până în acel moment confirmată, că se fac verificări și că acestea se fac greu pentru că accesul în zonă e anevoios.

3. Vineri, seara, ministrul Justiției participă într-o emisiune în care vorbește despre confirmări, inclusiv pe "dispariția tragică a unor români". Redau fragmentul, (t.c.5.56)

V.C: Apropo de extrădări...De Omar Hayssam se mai aude ceva? Că acum vreo juma (sic!) de an erați principalul vinovat pentru care nu se extrăda Omar Hayssam în România. Sigur, tot în viziunea propagandei portocalii..

Titus Corlățean: A fost un atac politic, venit de la cel mai înalt nivel, menit să acopere alte chestiuni. Pentru că, în speță, pe de o parte, și iată că se confirmă și în aceste zile, cu chestiuni tragice în Siria, inclusiv cu dispariția tragică a unor români care locuiau în Siria, o represiune cruntă împotriva populației din partea regimului care nu ne-ar fi permis și nu puteau să ne permită încheierea oricărui fel de tratat, inclusiv pe chestiuni fitosanitare dacă doriți. Iar pe de altă parte, o cerere de extrădare poate să se realizeze când acest acord este ratificat de ambele părți, inclusiv de Siria, este în vigoare. Or Siria nu a ratificat acest acord. Deci a fost o temă falsă.

4. Sâmbătă după-amiază, purtătorul de cuvânt al Palatului Cotroceni, Bogdan Oprea, dă presei următoarea declarație, informații care sunt, ulterior, comunicate și de MAE: " Sunt în măsură să afirm că informația lansată de Comunitatea Siriană din Timișoara, potrivit căreia două românce ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Houla, în data de 25 mai a.c., este falsă iar cele două femei sunt în viață. Adminitrația Prezidențială face apel la organizațiile siriene din România să nu lanseze informații false cu scopul de a-și exprima convingeri politice. Ambasada României din Republica Arabă Siriană este în măsură să acorde asistență celor aproximativ 14.000 de cetățeni români aflați pe teritoriul Siriei".

Deci...fără comentarii.

Un comentariu:

dictaturajustitiei spunea...

Vă admir de ani de zile, de pe vremea când lucrați la Antene, pentru că ați înțeles că mai presus decât banii pe care-i primiți este deontologia profesională și respectul de sine pe care dvs. îl aveți cu prisosință.