miercuri, decembrie 17, 2014

Trei dosare penale pe numele lui Sebastian Ghiță au fost închise de DIICOT prin două NUP-uri, o clasare și două declinări în mandatele Alinei Bica și Codruț Olaru

Dosarele vizau infracțiuni la adresa securității naționale a României, de criminalitate organizată, corupție, înșelăciuneUn răspuns oficial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism arată că în perioada 6 Noiembrie 2009 -28 Mai 2014, sub mandatele Alinei Bica și procurorului Codruț Olaru, trei dosare penale înregistrate la DIICOT în ce-l privește pe Sebastian Ghiță au fost soluționate fie prin neîncepere de urmărire penală, fie prin neîncepere de urmărire penală și declinare la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, fie prin clasare și declinare în favoarea Secției de Urmărire Penală și Criminalistică.

Primul dosar -612/D/P/2005 a fost soluționat de DIICOT, la data de 6 Noiembrie 2009, când instituția era condusă de procurorul Codruț Olaru, cu neîncepere de urmărire penală față de Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunilor de "inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup care se pedespește cu închisoare de la 5 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi" ( art.7 din Legea 39/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității organizate)  și "introducerea sau scoaterea din țară, prin orice mijloace a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal constituie infracțiunea de contrababdă și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani" ( art 270 din Legea 86/2006 privind controlul vamal al României). După ce a fost dată neîncepere de urmărire penală, dosarul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Al doilea dosar- 299/D/P/2010 a fost soluționat de DIICOT, la data de 14 Noiembrie 2013, când instituția era condusă de Alina Bica, cu neîncepere de urmărire penală față de Sebastian Ghiță pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

- inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup care se pedespește cu închisoare de la 5 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi ( art.7 din Legea 39/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității organizate)

- amenințări la adresa securității naționale a României: subminarea, sabotajul sau orice alte acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor sau pot aduce atingere capacității de apărare ori altor asemenea interese ale țării; inițierea, organizarea, sărvârșirea sau sprijinirea în orice mod a acțiunilor totalitariste sau extremiste de sorginte comunistă, fascistă, legionară sau de orice altă natură; atentatele contra unei colectivități săvârșite prin orice mijloace ( art 3, alin f,h,j din Legea 51/1991 privind securitatea națională a României)

-  interceptarea fără drept a unei transmisii de date informatice care nu este publică și care nu este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic- constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani ( art 43 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției)

- autorizarea și/sau înregistrarea entităților care desfășoară activități de schimb valutar pe teritoriul României, altele decât cele care fac obiectul supravegherii Băncii Naționale a României ( art 23 din Legea 656/2002 privind prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului).

Pe 14 Noiembrie 2013, Sebastian Ghiță era deja deputat PSD ales în Parlamentul României, membru al comisiei de control asupra activității SRI.

Al treilea dosar- 102/D/P/2010 a fost soluționat de DIICOT la data de 28 Mai 2014, când instituția era condusă de Alina Bica, cu clasare pentru săvârșirea infracțiunii de "inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, aderare sau sprijinire, sub orice formă a unui astfel de grup se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi" ( art. 367  Cod Penal/Constituirea unui grup infracțional organizat).

În același dosar au fost declinate în favoarea Secției de Urmărire Penală și Criminalistică săvârșirea unătoarelor infracțiuni:

- inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani ( art 244, Înșelăciunea/ Cod Penal)

- infracțiunea de concurență neloială ( art 5 din Legea 11/1991 privind combaterea concurenței neloiale)

- infracțiuni pentru fapte comise fără autorizarea sau consimțământul titularului drepturilor recunoscute prin lege- reproducerea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, distribuirea, închirierea sau importul pe piața internă a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe, comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, retransmiterea prin cablu a  operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, realizarea de opere derivate, fixarea, în scop comercial a interpretărilor sau a execuțiilor artistice ori a programelor de radiodifuziune sau de televiziune. ( art 140 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe)

- constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amendă de la 25.000.000 de lei la 500.000.000 de lei fapta persoanei care își însusește, fără dreptm calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunoștința publică opera sub un alt nume decât acela decis de autor.  (art 141 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe)

- constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziția publicului, inclusiv prin internet sau prin alte rețele de calculatoare, fără consimțământul titularilor de drepturi de autor, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanților de baze de date ori ale copiilor acestora indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual (  art 138 indice 8, din Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Răspunsul oficial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este semnat de procurorul șef adjunct al Direcției, Elena Giorgiana Hosu.

vineri, decembrie 05, 2014

Sebastian Ghiță a refuzat nemotivat să se prezinte în fața Justiției. S-a dus la petrecere în clubul Fratelli.

Sebastian Ghiță a refuzat ieri după-amiază nemotivat să se prezinte în fața instanței de judecată a Tribunalului București, deși primise o citație din partea Justiției încă de pe 22 Octombrie 2014, în dosarul în care instanța a decis să-l cheme în garanție și să-l supună unui interogatoriu.

Înainte de începutul ședinței de judecată, avocatul său a transmis că Sebastian Ghiță nu se va prezenta niciodată în fața instanței iar la finalul ședinței judecătorul a întrebat care sunt motivele pentru care Sebastian Ghiță nu dorește să apară în fața instanței.

Avocatul său, Andrei Nicolescu ( dublu click) , a spus judecătorului că Sebastian Ghiță este deputat în Parlamentul României și este ocupat. Judecătorul a întrebat apoi avocatul dacă există vreo motivație scrisă sau vreo imposibilitate fizică, medicală, pentru care Sebastian Ghiță refuză să apară în fața instanței de judecată deși aceasta l-a citat. Avocatul a spus că nu deține o astfel de motivație scrisă și nici nu a putut să prezinte un motiv clar pentru care Sebastian Ghiță nu dorește să apară în fața instanței.

Judecătorul a decis ca Sebastian Ghiță să fie citat din nou iar dacă refuză în continuare să vină în fața unei instanțe de judecată ar fi bine să prezinte și o motivație Justiției. Ședința de judecată a durat ieri până la ora 20.00.

Potrivit relatărilor Evenimentului Zilei, Sebastian Ghiță a fost aseară și a petrecut în Clubul Fratelli din București, alături de 800 de tineri din PSD. "Sebastian Ghiță și echipa de campanie a lui Victor Ponta au fost cei care au organizat evenimentul", susține Evenimentul Zilei. ( dublu click articol Evenimentul Zilei)


Sursa: fotografii de la petrecerea de aseară din Clubul Fratelli/ București,  publicate de Evenimentul Zilei  (dublu click)

miercuri, decembrie 03, 2014

Domnule Vîntu, un glonț ar fi fost mai bun?Ca toți pușcăriașii celebri, ți-ai făcut blog. Ca să bați câmpii. Ca să intri în trend, ți-ai făcut și cont pe Facebook și-ai început să postezi filmulețe de tot râsul. Te filmezi anunțând că schimbi tu clasa politică și valorile. Tu, proaspăt frezat și ieșit din temniță. Tu, un odios infractor. Vrei să socializezi, să pari cumva back in business pentru că, în general, recunoaște...Fără bani, putere, corupție și infracțiuni, te cam plictisești. Ofilești. Îmbătrânești singur, urât, părăsit și de Rahova buhăit.

Acum te-ai apucat și de dat interviuri. Spui României, cu tupeul inconfundabil și grosolan de golan bătrân, că trebuia să zaci în pușcărie pe viață, că ai furat de-ai rupt, cu camioanele, cu chintalele, cu tot ce ai putut, cu tot ce ți-a tranzitat un sfert de veac sinapsele. Asta știm. Crede-mă că niciodată nu te-aș fi putut bănui de ceva mai bun.

Ai lăsat peste 300 de mii de români pe drumuri, ai devalizat bănci, fonduri de investiții, ai frânt vieți, au rupt destine. S-au sinucis oameni. Asta văd că pe lumea asta nu-ți amintești. Pe cealaltă, crezi că-ți va fi ușor? Am o curiozitate: cumva la asta vreodată te gândești?!

Ai corupt și pervertit iremediabil tot ce-ai întâlnit. Absolut tot pe ce ai pus mâna în mizerie s-a transformat. Presă, afaceri, politică, cultură. Ai mituit pe bani mulți furați, ai cumpărat carne și minte de om la kilogram, ai speculat ca un traficant vulnerabilități tot ce-ai prins în capcană, ai fost de-o lăcomie infernală. Cele mai sinistre figuri publice pentru tine au lucrat. Tu le-ai stricat. De la tine au învățat ce e mai rău.

Ai vrut să pui și totodată să dârâmi Președinți ai României, ai cumpărat șefi de servicii de informații, ți-ai făcut rețele de securiști, de infractori, de politicieni, ai amenințat continuu cu moartea, ai vrut să împingi tot statul în altă direcție. Nimic nu ți-a mai ajuns. Bineînțeles, ai avut și maxima nesimțire să ceri respect. Și onoare.
Ți s-a oferit ce-ai meritat. Ai pierdut. Ai fost arestat. Condamnat succesiv. Ai ajuns acolo de unde ai început totul. În temniță. La bulău. În pârnaie. Țara asta a dovedit că e cu mult mai puternică decât un pușcăriaș sâsâit. Repetă asta: Statul s-a-ntărit!

Acum, ca un multiplu pungaș notoriu cu valențe internaționale, vii și dai lecții despre ce știi tu în esență să faci. Spui României că e prost cel care nu fură, că milioane de români sunt tâmpiți doar pentru că nu-s ca tine. Adică pușcăriași infractori veștejiți care se gândesc cum în tinerețea infracțională se giugiuleau pe sute de mii de euro și-și cumpărau până și femeile la pachet cu afaceri cu tot.

Ai fost, ești și rămâi un veritabil răufăcător cu ADN de făptuitor, cu minte de borfaș și suflet bolnav, găunos de infractor. Incorigibil, iremediabil, amoral. Când te uiți în fiecare zi în oglindă, din arest sau libertate, să știi că așa arăți. Asta ești. În mod profund, fundamental și organic.

Știi cumva de ce ești liber și nu arunci și acum cu zaruri prin ocnă? Te-ai gândit vreodată că în democrație peste toate domnește legea? În alte state, într-adevăr, există pedeapsa cu moartea. În dictatură, când te-ai format și când ai turnat tu, era puțin mai simplu: exista glonțul.  Acum, în democrație, să știi că poți să-l cumperi singur de la magazin. Costă puțin peste 1 leu.

Mai știi cum suna? Uită-te mai sus. Și mai jos. Dă play, ascultă și recită.
În 2014, dormi liniștit, România NU mai lucrează pentru tine.
În democrație, temnița face parte în continuare din viața ta. Share this!P.S. Data viitoare, poți să-l iei și pe golanul tânăr cu tine. În țara asta, nu plânge nimeni după voi.

vineri, noiembrie 28, 2014

EXCLUSIV. PSD trebuie să recite astăzi la televizor după Ghiță, România TV și Victor Ponta

Potrivit mesajelor interne ale PSD, în participările publice de astăzi ale liderilor PSD - apariții în emisiuni televizate sau participări la radio, precum și în comunicarea online pe rețelele de socializare, toți membrii partidului trebuie să se informeze de pe  România TV, Economica.net și de pe siteul oficial al lui Victor Ponta. O singură referire vizează și o informație din revista Capital pe care PSD o prezintă sub titlul: "România e pe val! PIB-ul va crește în ritm accelerat".

Mesajele interne ale PSD cuprind astfel nu mai puțin de două referiri la informațiile de pe siteul televiziunii România TV controlată de Sebastian Ghiță, una de pe siteul Victorponta.ro și una de pe siteul Economica.net, parte a grupului media controlat tot de Sebastian Ghiță.

Informația pe care reprezentanții PSD trebuie să o prezinte publicului de pe portalul Economica.net face referire la o declarație a ministrului delegat pentru IMM, Florin Nicolae Jianu.

Potrivit unei investigații Rise Project, "ministrul Florin Jianu este implicat în rețeaua de spălare de bani anchetată de procurorii DIICOT în dosarul Cosma- Păvăleanu". Jurnaliștii Rise Project susțin că "tehnocratul pretinde că lucrează la "crearea viitorului cadru economic european" și că luptă împotriva evaziunii fiscale, dar fima lui este urmărită penal pentru spălare de bani și evaziune într-un caz de crimă organizată în care sunt implicați oameni - cheie din PSD, principalul partid de guvernământ" ( Ancheta Rise Project- dublu click)

Principalul mesaj pe care trebuie să-l prezinte public astăzi liderii PSD vizează următoarea declarație a lui Victor Ponta: "Dacă nu vom schimba imaginea de partid al corupților, comuniștilor și baronilor, nu vom câștiga niciodată prezidențialele". Declarația lui Victor Ponta pe care sunt îndrumați să o prezinte reprezentanții PSD publicului se regăsește pe siteul televiziunii România TV, controlată de Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță a declarat ieri seară că Ion Iliescu, președinte fondator al PSD și fost Președinte al României "trebuie să plece" din partid pentru că "nu are copii, nu are decât orgolii" pentru că "noi (n.m. liderii PSD) NU vrem să fim săraci și cinstiți".

Ion Iliescu, președintele fondator al PSD și fost Președinte al României a votat împotriva excluderii lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova din partid.


Welcome to the Hotel Kiseleff :)

Such a lovely place lead by Mr. Ponta, Mr. Ghiță, Mr. Dragnea.

PSD: "Americanii-s de vină!"

marți, noiembrie 18, 2014

V-am stricat Feng Shuiu', Karma și tot Zenu'!

Prezidențiale cu dedicații:

Pentru Sebastian Ghiță, Președintele PSD Online care a pierdut alegerile prezidențiale online, îngenucheat de Facebook:

Ți-am stricat Feng Shuiu', Karma și tot Zenu' :)

Pentru Victor Ponta, al treilea candidat al PSD la Președinția României care pierde succesiv alegerile dar cu o înfrângere printr-un vot negativ de o intensitate fără precedent în ultimul deceniu în România:

Mai du-te mă, mai lasă-ne!
Pentru cei 11,3 milioane de români care și-au exercitat un drept fundamental într-o democrație și pentru cele 6,2 milioane de români care au conștientizat pericolul asupra României.

Cereți-vă drepturile!
Pentru toți oamenii cinstiți care au rămas în această perioadă dificilă în picioare.

Noi nu ne dăm bătuți. Niciodată, niciodată! Ne ridicăm. Încă o dată!

sâmbătă, noiembrie 15, 2014

Tony Podesta: “Ambasadorul vrea să aduc niște băieți din România specializați în softuri în Silicon Valley”

Rețeaua Ghiță/ Afacerea Podesta


Un interviu- portret, publicat în 1998, pe portalul american Wired, (dublu click) specializat în informații despre afaceri, securitate și tehnologie, sub semnătura specialistului Sara Miles și sub titlul “Îl cunoașteți pe Tony Podesta?”, îl prezintă pe puternicul lobbyist și strateg american drept unul dintre cei mai “șmecheri și bine conectați” dealmakers din Washington D.C.  
Interviul-portret îi prezintă filosofia de viață, părerile despre afaceri și politică, conectarea cu industria high tech, relațiile apropiate cu fratele John, dar include și un episod neprevăzut ce vizează afacerile lui Podesta în/cu România.

Tony Podesta tocmai s-a întors dintr-o călătorie de afaceri în România în numele Textron unde a discutat despre o afacere cu elicoptere”, se menționează în articol.

“Un telefon pare să-l revigoreze. Un flux constant de apeluri este în desfășurare și el trebuie să dea rapid un telefon ca să clarifice niște detalii din călătoria sa în România, înainte de ședința finală. “E o economie de 33 de miliarde de dolari și o afacere de 2 milioane de dolari!”, zice Podesta, la telefon, pe un ton rezonabil. “Începe să se plimbe, gesticulând cu o mână liberă. “Ceea ce eu am spus este că el aleargă s-o anuleze. Dar dacă nu vom încheia afacerea cu 90 de elicoptere de atac, nimic nu mai este posibil!”. Ascultă pentru un moment, în timp ce se plimbă. “De la cine mai au nevoie de încurajare?” “Ambasadorul vrea să aduc niște băieți din România specializați în softuri în Silicon Valley”, mai spune Podesta, după ce închide telefonul. “E doar o favoare, dar voi vedea dacă este cineva interesat. Îl sun pe Jerry Yang”, descrie Wired.

Jerry Yang este un important antrepenor IT american, co-fondator și la vremea aceea era CEO Yahoo, cu o avere estimată de revista Forbes în 2014 la 2,1 miliarde de dolari americani.

La momentul când Tony Podesta a acordat interviul portalului Wired, ambasadorul SUA în România al administrației Clinton era James Rosapepe. Rosapepe și-a terminat manadatul în fruntea misiunii diplomatice din București pe 1 Martie 2001, la final fiind decorat de fostul președinte al României, Ion Iliescu, cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Mare Cruce. 
Rosapepe este membru al Partidului Democrat, membru al Senatului din Maryland și om de afaceri.


ARC PESTE TIMP: 2014, Federal Media Partner, rețeaua Ghiță.

Anul acesta, puternica firmă de lobby și consultanță strategică din Washington D.C., Podesta Group, condusă de Tony Podesta, a încheiat un contract confidențial de consultanță strategică în comunicare și activități politice de 300.000 de dolari americani cu firma Federal Media Partner din Ploiești deținută de oameni apropiați ai lui Sebastian Ghiță.
Perioada derulării contractului se suprapune peste perioada derulării campaniei pentru Președinția României.

Ionuț Iordăchescu, general managerul Federal Media Partner din Ploiești, care se prezintă drept consultant în tehnologia informațiilor” este administrator și asociat unic al unei firme aflată în același sediu cu Federal Media Partner, dar care este urmărită penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul de corupție Păvăleanu
Tot Iordăchescu mai este administrator și asociat al unei alte firme reclamată de ANAF la DNA și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor pentru suspiciuni de spălare de bani, dosar aflat în prezent instrumentarea Direcției Naționale Anticorupție.

Sediul firmei care a încheiat contractul confidențial cu Podesta Group din Washington DC, condusă de Tony Podesta și care este în aceeași locație cu cel al firmei urmărită penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul de corupție Păvăleanu, are un contract de împrumut de folosință cu firma Asesoft Technologies, parte a grupului Asesoft fondat de Sebastian Ghiță.

Celălalt acționar al firmei care a încheiat contractul confidențial cu Podesta Group din Washington DC, condusă de Tony Podesta, Costache Caragea este acționar al firmei RTV International, firmă ce operează difuzarea programelor de televiziune RTV.Televiziunea RTV este controlată de Sebastian Ghiță.
Sebastian Ghiță nu a negat că l-ar cunoaște pe Ionuț Iordăchescu.

Contractul confidențial între Podesta Group și Federal Media Partner a fost declarat și înregistrat pe 10 Octombrie 2014  la Departamentul de Justiție al SUA, pică sub incidența legii FARA ( Foreign Agents Registration Act) , este public, toate documentele de acest tip fiind transmise procurorului general al SUA, secretarului de stat american, departamentelor și agențiilor din subordinea Congresului American.

Divizia de Securitate Națională a SUA, prin Secțiunea de Contraspionaj, deține o Unitate de Înregistrare FARA, unica responsabilă pentru administrarea și punerea în aplicare a legii pe teritoriul SUA, Unitatea FARA prezentând două rapoarte anuale în fața Congresului referitoare la aceste contracte.


PODESTA GROUP: “Dacă vrei ceva să rezolvi în Washington DC te duci la Tony Podesta

Sub această deviză se prezintă chiar pe siteul Podesta Group Tony Podesta, strategul de top al democraților, menționând că succesul său din ultimii 20 de ani confirmă ceea ce jurnaliștii americani au tot spus de-a lungul timpului: “Dacă vrei ceva să rezolvi în Washington DC te duci la Tony Podesta”.
Revista GQ și MSNBC l-au prezentat, în 2010, pe Tony Podesta primul pe faimoasa listă “The DC Power List”, a strategilor care dețin adevărata putere în capitala SUA, articole favorabile strategului apărând și în Politico dar și New York Times.


Tony Podesta, pețitorul perfect pentru afaceri high tech: “Eu sunt un soft”

“Liberal democrat de-o viață, Tony Podesta, notează Sara Miles, are o specializare binecunoscută în a gestiona dificultățile și neîncrederea reciprocă între lumea afacerilor și tehnologiilor de ultimă oră și cea a Washingtonului.  “Puterea lui stă într-o capacitate surprinzătoare de a perfecta afaceri de pe urma cărora toată lumea să fie fericită. Este o abordare care rezonează în aceeași măsură atât cu oamenii de afaceri adânciți în jargonul win-win al negocierilor, cât și cu politicienii obișnuiți cu pragmaticul discuțiilor- îmi scarpini spatele, ți-l scarpin și eu ție- care determină Washingtonul să meagă mai departe. Podesta pare a fi pețitorul ideal pentru orice companie high tech care vrea să facă afaceri în Capitol Hill, Casa Albă sau în orice contracte pe reglementări, comerț sau guvernamentale sunt pe masă. Și în zilele noastre acestea sunt peste tot.

El este un router”, spune un consilier din Casa Albă. Sunt un soft”, spune Podesta. “Sunt un server, sunt un fel de commutator”, mărturisește Podesta. Oricare ar fi metafora folosită, el încheie afacerile care îi fac pe toți fericiți.

"Podesta Associates ( n.m. predecesoarea Podesta Group) a fost lansată în 1988, de Tony și fratele său mai mic, John, un expert în drept și tehnologie care lucra pentru Comitetul Juridic al Senatului. De-a lungul timpului, Podesta Associates a creat relații strânse cu firme mari ca IBM și Genentech, în timp ce căuta noi jucători în Silicon Valley ca Web TV", notează Wired.

Podesta reprezintă MCI, Textron, Universal, CBS, Recording Industry Association of Broadcasters și Washington Post.

Între timp, la Casa Albă, unde trudește ca șef de staff al președintelui Clinton, John Podesta este o figură familiară și consilier informal pe politici, cu dificile nominalizări trecute prin Congres. “Tony e chiar acolo. El exercită un rol foarte influent în politica despre high tech acum”, spune Jeff Smith, director al Oficiului Casei Albe în Politici pe Știință și Tehnologie.

Nu sunt chiar un băiat high tech. Ceea ce sunt cu adevărat- sunt mai mult un translator”, declară Podesta.


"Politica este o afacere, pot lucra cu toată lumea"

"Politicienii și cei care sunt guru industriei tehnologiilor de ultimă oră iubesc retorica exagerată și a devenit un lucru obișnuit să prezinte bătăliile care le poartă în politica high tech ca nici mai mult, nici mai puțin decât un război al paradigmelor. “Băieții din Silicon Valley în general încep cu viziunea că politica nu are niciun sens iar politicienii sunt un fel de abțibilduri care călătoresc în calitate de ființe uname. Ei nu înțeleg că e în interesul lor să le acorde atenție”, povestește Podesta pentru portalul american.

"Tony Podesta a realizat totuși, la sfârșitul anilor ’80, că diferențele culturale ce păreau de nedepășit blocau o potențială alianță între Washington și Silicon Valley și a făcut multe să se depășească asta.
 Politica este o afacere. Și vrei să înțelegi cine e șeful. Dar există potențiali aliați peste tot, dacă înțelegi că tu ești în afacere pe termen lung. Am propriile opinii politice, dar asta nu înseamnă că nu pot lucra cu toată lumea


Nu avem aliați permanenți. Nu avem dușmani permanenți. Avem doar interese!

"Frații Podesta, care au condus împreună 7 ani Podesta Associates, au fost chiar mai aproape ca de obicei atunci când scandalul sexual Clinton a început. Amândoi au fost loiali: Tony a condus campania Clinton-Gore în Pennsylvania în 1996 și John, poreclit “secretarul de rahat” de colegi în timpul scandalului Whitewater pentru rolul și gestionarea situațiilor de damage-control dar și pentru apărarea cu înverșunare a președintelui vizavi de fiecare acuzație adusă.    

Când John a fost chemat să depună mărturie în fața Marelui Juriu care investiga afacerea Monica Lewinsky, “unchiul Tony” i-a luat pe copiii lui John și i-a dus în Italia la bunica lor.
Sara Miles prezintă pe larg,  în prezentarea de pe portalul Wired, și implicarea lui Tony Podesta în cazul Genentech care-i era și client.

Uită de viteză și de profit, mărturisește Podesta. “Democrația e murdară și lentă. Eu știu de ce are nevoie toată lumea. Băieții din high tech trebuie doar să învețe să trăiască cu asta. Sunt oameni inteligenți aici și există o cale ca oamenii inteligenți să facă afaceri. Nu avem aliați permanenți. Nu avem dușmani permanenți. Avem doar interese!”.

Tony Podesta își descrie spre final strategia în termeni simpli: “În primul rând trebuie să faci din problemele tehnice problemele oamenilor dragi și apoi alegătorii să le aducă în casele politicienilor. Și apoi trebuie să fii în discuții atât de bun încât să știi cine sunt de fapt toți și ce vor ei cu adevărat. Tu știi de ce sunt eu bun în ceea ce fac? Pentru că știu ce vrea și știu de ce are nevoie fiecare”. 


GQ, THE DC Power List.


vineri, noiembrie 14, 2014

Rețeaua Ghiță. Misterele unui contract confidențial de consultanță strategică de 300.000$ cu PODESTA GROUP(SUA) în timpul campaniei pentru Președinția României

EXCLUSIV

ÎN FIRMA ROMÂNEASCĂ APAR UN ACȚIONAR RTV NET INTERNAȚIONAL ȘI UN PERSONAJ CU O FIRMĂ SUSPECTATĂ DE SPĂLARE DE BANI ȘI ALTA URMĂRITĂ PENAL PENTRU SPĂLARE DE BANI ȘI EVAZIUNE FISCALĂContractul confidențial, nr. 5926, înregistrat pe 10 Octombrie 2014 la Departamentul de Justiție al SUA arată că între puternica firmă de lobby Podesta Group din SUA, Washington DC, și firma românească Federal Media Partner, localizată în Ploiești, s-a parafat sub semnătură un acord/înțelegere privind acordarea de consultanță strategică și servicii în domeniul comunicării ce poate include și activități politice.
Contractul confidențial între Podesta Group și Federal Media Partner este în continuare în vigoare, așa cum se arată pe portalul Departamentului de Justiție al SUA, iar pentru consultanța strategică și serviciile furnizate în perioada 25 August- 24 Octombrie 2014, cu posibilitate de prelungire până pe 24 Noiembrie 2014, Podesta Group primește de la firma ploieșteană, Federal Media Parner, 300.000 de dolari americani.

Depunerea unor astfel de documente în SUA este consecința directă a Legii privind Înregistrarea Agenților Străini ( FARA/Foreign Agents Registration Act of 1938), furnizarea unor asemenea informații publicului are un caracter obligatoriu pe teritoriul american iar toate documentele sunt transmise automat și secretarului de stat al SUA, procurorului general SUA dar și departamentelor și agențiilor Congresului american.

Legea privind înregistrarea agenților străini ( FARA) are ca obiect dezvăluirea publică de către persoane care activează ca agenți de influență străini- în zone politice sau în capacități cvasi-politice a relațiilor cu agentul străin, activitățile, încasările și plățile în sprijinul tuturor acestor activități. Dezvăluirea informațiilor necesare, arată Departamentul de Justiție al SUA, facilitează o evaluare făcută de Guvernul american și de către poporul american a situațiilor și activităților acestor persoane, având în vedere statutul lor de agenți străini. 
În cadrul Diviziei de Securitate Națională a SUA există o Secțiune de Contraspionaj ce deține o Unitate de Înregistrare FARA, unica responsabilă în administrarea și punerea în aplicare a legii FARA pe teritoriul SUA.

300.000 $ DE LA FEDERAL MEDIA PARTNER (Ploiești) PENTRU PODESTA GROUP, INC (Washington DC). CE PREVEDE EXACT CONTRACTUL CONFIDENȚIAL.


Contractul confidențial prezintă Federal Media Partner (Ploiești) drept o corporație”  localizată pe str. Mihai Bravu, nr. 85, Ploiești, Prahova, care are ca principală activitate serviciile de publicitate și care este deținută de Ionuț Iordăchescu și Costache Caragea. În contract se precizează că Ionuț Iordăchescu este general manager al Federal Media Partner.

În contract este scris că Podesta Group (Washington DC ) va furniza consiliere strategică și servicii în domeniul comunicării în domenii prioritare și cu audiență importantă. De asemenea, contractul susține că acestă consiliere strategică pe comunicare poate include și activități politice. Înțelegerea angajament între Federal Media Partner (Ploiești) și Podesta Group (Washington DC ) a intrat în vigoare pe 25 August 2014.

În termenii contractului se susține că serviciile se vor furniza în perioada 25 August 2014- 24 Octombrie 2014, cu posibilitate de prelungire încă o lună, până pe 24 Noiembrie. Contractul este încă activ, așa cum arată pe portalui Departamentului de Justiție. Derularea lui s-a suprapus în România peste perioada anunțurilor candidaturilor și campaniei pentru Președinția României.


Federal Media Partner (Ploiești), se scrie în contract, va plăti 200.000 de dolari SUA în avans la începutul angajamentului iar posibilitatea de a prelungi înțelegerea cu încă o lună, care va fi luată de ambele părți semnatare, va însemna ca Federal Media Partner (Ploiești)  să plătească spre Podesta Group (Washington DC ) o sumă adițională de 100.000 de dolari în avans.

Plata, se arată în contract, se va face prin chitanță,  serviciile vor începe odată cu primire chitanței din partea Federal Media Partner (Ploiești)  iar toate serviciile vor înceta până când toate restanțele sunt plătite în întregime.

La capitolul “cheltuieli”, în contract, se scrie că Federal Media Partner (Ploiești) va rambursa către Podesta Group (Washington DC ) toate cheltuielile făcute incluzând și fără a se limita cheltuieli digitale și publice, cheltuieli de călătorie și cazări de lux. Cheluielile efectuate în fiecare lună vor fi facturate și achitate la primirea facturii.

În ceea ce privește “confidențialitatea” angajamentului între cele două părți, se arată că prestatorul, în cazul acesta Podesta Group (Washington DC ), nu trebuie să dezvăluie informații sensibile sau confidențiale în legătură cu domeniul de activitate al înțelegerii, prezentul acord sau operațiuni ale Federal Media Partner, fără acordul prealabil scris al Federal Media Partner. Confidențialitatea se păstrează în termen de doi ani de la expirarea contractului.
Contractul, așa cum se arată, a fost trimis sub semnătură Departamentului de Justiție al SUA/Diviziei de Securitate Națională/ Secțiunii de Contraspionaj/ Unității de înregistrare FARA pe 10 Octombrie 2014, de Kimberley Fritts, CEO Podesta Group și potrivit legii este public.


FILIERA PLOIEȘTEANĂ. CINE ESTE FEDERAL MEDIA PARTNER SRL


Potrivit informațiilor  de la Oficiul Național al Registrul Comerțului, Federal Media Partner SRL a fost înființată pe 3 Aprilie 2013 și are sediul în Ploiești, strada Mihai Bravu, nr.85, etaj 2, județul Prahova. 

Firma este în funcțiune pe perioadă nelimitată și a încheiat un contract de comodat/ împrumut de folosință pentru sediul social de la firma ASESOFT TECHNOLOGIES SRL, pe 12 Martie 2013. Firma ASESOFT TECHNOLOGIES SRL este parte a grupului Asesoft Internațional fondat de Sebastian Ghiță iar potrivit portalului Rise Project (dublu click), ASESOFT TECHNOLOGIES  a fost trecut pe numele fratelui cel mic al lui Alexandru Iacobescu, omul de încredere al deputatului. Tot Vlad Iacobescu administrează societatea”, susține Rise Project.

Federal Media Partner SRL, potrivit acelorași date de la Oficiul Național al Registrul Comerțului, are principal asociat pe Ionuț Alexandru Iordăchescu, 38 de ani, din Ploiești care are o cotă de participare la beneficii și pierderi de 90%  din firmă și Costache Caragea, 34 de ani, din Buzău, cu o cotă de 10% de beneficii și pierderi de 90%  din firmă.

Administratorul Federal Media Partner  SRL este Ionuț Iordăchescu care are puteri depline. Principala activitate a firmei o reprezintă “activități ale agențiilor de publicitate”.


PRIMUL PERSONAJ: IONUȚ IORDĂCHESCU, "consultanță în tehnologia informației". Două firme: una sub urmărire panală pentru evaziune fiscală și spălare de bani și a doua suspectă de spălare de bani.

Presa prahoveană (dublu click) îl plasează în trecut pe Ionuț Iordăchescu drept director de vânzări în cadrul firmei Asesoft și în strânse relații cu grupul Asesoft ( dublu click), fondat de Sebastian Ghiță.

Ionuț Iordăchescu este, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, asociat unic și administrator al firmei Media Fantasy Solution SRL aflată sub urmărire penală pentru evaziune fiscală, spălare de bani și complicitate la spălare de bani, alături de alte 141 de firme în dosarul de corupție Păvăleanu- Alexe (dublu click). 

Potrivit informațiilor de identificare ale firmei aflate la Oficiul Național al Registrului Comerțului, sediul firmei Media Fantasy Solution SRL se află exact în aceeași locație cu cel al Federal Media Partner SRL care se află în acord cu Podesta Group (Washington DC) pentru consultanță strategică în comunicare și activități politice: Ploiești, strada Mihai Bravu, nr.85, etaj 2, județul Prahova. Și Media Fantasy Solution SRL, aflată sub urmărire penală,  ca și Federal Media Partner SRL se ocupă tot de “activități ale agențiilor de publicitate”.

Mai mult, Ionuț Iordăchescu este, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, asociat alături de Iordăchescu Alina Daniela și administrator deplin și pentru o a doua firmă: Foto Technologies SRL, care se ocupă cu comerț cu ridicata de component și echipamente electronice și de telecomunicații. 

Sediul social al firmei Foto Technologies SRL este în sat Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, printr-un contract de comodat/ împrumut de folosință întocmit pe 23 Ianuarie 2014 și emis de notarul Andreea Cosma, fata baronului PSD de Prahova, Mircea Cosma, ambii la un moment dat aflați sub control judiciar ca și fiul Vlad Cosma pentru care DNA a cerut arestarea. Atat Mircea Cosma, fiul său, Vlad Cosma cât și Răzvan Alexe au fost trimiși în judecată de DNA pe 11 Aprilie 2014 pentru fapte de corupție.

Firma Foto Technologies SRL în care Ionuț Alexandru Iordăchescu deține 50% și este administrator iar Alina Daniela Iordăchescu deține tot 50% este menționată alături de SC Asesoft International SA, SC 2 K Telecom SRL, SC Infratel Net SRL, SC 360 Revolution SRL, Sc Glar Contruct SRL, SC Access Net International SRL, SC Teamnet SA, SC Asesoft Distribution SA – societăți care făceau parte din grupul de firme Asesoft și în raportul ANAF din 11 August 2011 pentru operațiuni care nu respect prevederile legale cu privire la TVA, existând “suspiciuni că între societățile menționate se desfășoară și alte tranzacții care au un character neobișnuit în raport cu activitățile curente în sensul prevăzut de art.23 din Legea 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor”.

Raportul ANAF în privința firmelor, inclusiv în privința Foto Technologies SRL s-a transformat pe 9 August 2011, într-o sesizare penală la DNA. “SC Foto Technologies a emis în luna decembrie 2010 către Asesoft International SA factura fiscală seria PH DAR nr.1158/27.12.2010, în sumă totală de 36.406.400 lei din care TVA aferentă în suma de 7.046.400 lei reprezentând “Avans conform contract” factură nesornată până la data controlului”, se arată în sesizarea penală, în care este menționată în vederea constatării exitenței sau inexistenței elementelor constitutive ale unor infracțiuni de natură economico-financiarăși  Iordăchescu Alina Daniela, alături de mulți apropiați ai lui Sebastian Ghiță. Dosarul se află în instrumentarea DNA.

Raportul ANAF a fost trimis și către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. ( dublu click raport ANAF

Potrivit datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ionuț Alexandru Iordăchescu cu sediu tot în sat Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani este și persoană fizică autorizată din 11 Septembrie 2013, după înființarea Federal Media Partner  SRL,  în “activități de consultanță în tehnologia informației”.

AL DOILEA PERSONAJ: COSTACHE CARAGEA. 10% din RTV NET INTERNATIONAL

Costache Caragea, 34 de ani, cel de-al doilea personaj din firma Federal Media Partner (Ploiești) aflat în contract confidențial cu Podesta Group ( Washington DC) este, potrivit datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, asociat în cotă de 10% în firma RTV NET INTERNATIONAL SRL, firmă care operează activități de difuzare a programelor de televiziune.

Celălalt asociat al firmei și administrator al RTV NET INTERNATIONAL SRL este Radu Mihai Tronaru, 30 de ani, ocazional șoferul lui Sebastian Ghiță, a cărei soție- Ana Maria Tronaru- lucrează la cabinetul parlamentar al deputatului PSD ( dublu click).

Atât RTV NET INTERNATIONAL SRL cât și Ridzone Computers SRL( firma care operează licența RTV și care-l are ca administrator tot pe Radu Mihai Tronaru) au sediul social în aceeași clădire. Pe Strada Democrației, nr. 28A, Ploiești, Prahova. Ridzone Computers SRL este la parter, RTV NET INTERNATIONAL SRL este la etajul 1.

FILIERA AMERICANĂ. Frații Podesta: unul- lobbyist, altul- consilier al lui Obama


Fondată acum 26 de ani de frații John și Tony Podesta, Podesta Group este una dintre cele mai puternice firme de lobby și public affairs din Washington DC. Firma este condusă  acum de Tony Podesta, 71 de ani, recunoscut ca fiind cel mai puternic lobbyist din Washington DC și foundraiser. Tony Podesta s-a ocupat de-a lungul timpului de campaniile lui Ted Kennedy, Bill Clinton și este în stânse relații cu administrația americană/ Casa Albă sub conducerea președintelui Barack Obama.

Fratele lui Tony Podesta este John Podesta, 65 de ani și din Decembrie 2013 a fost numit consilier al președintelui Barack Obama pe probleme de politică energetică și schimbări climatice. John Podesta a fost al patrulea șef de staff al fostului președinte SUA, Bill Clinton și în perioada Decembrie 2008- Ianuarie 2009 a fost co-președinte al Proiectului de Tranziție Obama-Biden. John Podesta  a fost și  președinte al Centrului American pentru Progres, un think tank liberal american și este visiting professor de Drept la Universitatea Georgetown.

Podesta Group a avut de-a lungul timpului drept clienți companii ca Lockheed Martin, Bank of America, British Petroleum,  Wal-Mart,  Egypt, Duke Energy, Genentech, General Dynamics, Heineken, Michelin, National Association of Broadcasters, National Public Radio, Nestle, Republica Albania, Georgia, United Technologies, guvernul Azerbaidjanului. În 2011, din activitățile de lobby Podesta Group a câștigat 27,4 milioane de dolari.


CÂT COSTĂ LOBBY-UL ȘI CONSULTANȚA PRIN PODESTA GROUP

În raportul pentru a doua jumătate a anului 2013 al Procurorului General al SUA către Congresul American pe ( FARA/Foreign Agents Registration Act), Podesta Group a declarat oficial că a desfășurat activități de consultanță contractată fiind de Republica Albania ( 6 luni- 181.210$), lobby – contract cu Republica Cipru (6 luni- 360.000$), lobby – contract cu Hong Kong Trade Development Council (6 luni- 150.234$), lobby- contract Republica Iraq ( 6 luni- 401.418$), consultanță- contract Republica Kosovo ( 6 luni-357.228$), lobby- contract Republica Somalia ( 6 luni-127.774$) și o serie de ambasade. Așa cum se observă, sumele pentru o jumătate de an pentru consultanța sau lobby-ul făcut de Podesta Group  variază între 120.000$ și 400.000$. Federal Media Partner (Ploiești) plătește, potrivit contractului, pentru doar 4 luni, 300.000 $.


JOHN PODESTA, 2012: “PONTA APĂRĂ, DE FAPT, DEMOCRAȚIA

În vara anului 2012, în timpul demersurilor pentru suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu, John Podesta, actualul consilier al președintelui SUA, Barack Obama, pe atunci președinte al Centrului American pentru Progres a publicat o analiză referitoare la România, în care scria următoarele: "Pretenţiile exprimate în Washington Post sau The Economist, conform cărora primul ministru Victor Ponta a subminat democraţia din România prin suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, nu sunt doar greşite, ci induc în eroare cu bună ştiinţă. La o analiză mai atentă a acţiunilor mai mult sau mai puţin recente ale preşedintelui suspendat, precum şi a recentelor decizii ale Curţii Constituţionale în această privinţă, se constată că primul ministru apără, de fapt, democraţia!”

Analiza lui John Podesta, sub titlul “Analiză americană: Ponta apără, de fapt, democrația!” a fost prezentat și de RTV. Materialul se află și acum pe siteul RTV.net. (dublu click)

SEBASTIAN GHIȚĂ: „Cunosc foarte mulți oameni, pot să nu-ți mai răspund acum?”

Contactat telefonic și întrebat dacă-l cunoaște pe Ionuț Iordăchescu sau pe Costache Caragea, deputatul PSD Sebastian Ghiță a declarat iritat următoarele:
Îmi pui prea multe întrebări. Cunosc o mulțime de oameni. Nu m-am întâlnit cu John Podesta. Cunosc foarte mulți oameni, pot să nu-ți mai răspund acum? Că nu știu unde vrei să ajungi și îmi doresc să închid această conversație, e ok? Pentru că așa doresc eu. Trăiesc într-o țară liberă și nu fac ce vrei tu. Ți-am răspuns la telefon politicos, ne auzim altădată. Îți mulțumesc. Sărut mâna, la revedere!

SEBASTIAN GHIȚĂ: „Nu m-am întâlnit cu John Podesta”

Întrebat dacă în ultimii 2 ani s-a întâlnit cu John Podesta, deputatul PSD Sebastian Ghiță a răspuns: Never ever! Nu m-am întâlnit cu John Podesta.CONTRACTUL INTEGRAL PODESTA GROUP (WASHINGTON D.C.) / FEDERAL MEDIA PARTNER (PLOIEȘTI).

The United States DEPARTMENT of JUSTICE, National Security Division, Foreign Agents Registration Act.


miercuri, octombrie 29, 2014

Noi nu ne dăm bătuți. Niciodată, niciodată! Ne ridicăm. Încă o dată!
"Noi nu ne dăm bătuți. Niciodată, niciodată!
Ne ridicăm mereu. Încă o dată și încă o dată!
Noi nu ne dăm bătuți. 
Chiar dacă durează o viață.
Ne ridicăm. Încă o dată!

Ce ne facem cu puterea
Celor care nu ne simt durerea
Să ia mana de pe lumea noastră
Speranța este ultima fereastră

Noi nu ne dăm bătuți. Niciodată, niciodată!
Ne ridicăm mereu. Încă o dată și încă o dată!
Noi nu ne dăm bătuți.
Chiar dacă durează o viață.

Ne ridicăm. Încă o dată!

Ce ne facem cu adevărul
În el ni se ascunde viitorul
Noi stăm aici până nu ne mai mințiți
Voi ce vă faceti când ne facem auziți?"


miercuri, octombrie 22, 2014

Victorie de etapă. Înfrângere pentru Sebastian Ghiță.

Instanța Tribunalului București a admis astăzi chemarea în garanție și implicit în proces a lui Sebastian Ghiță, a Ridzone Computers SRL (RTV) și a unei părți din conducerea RTV în procesul cu Dan Voiculescu.
Instanța Tribunalului București a admis astăzi și toate probele pe care le-am depus în dosar.

După ce l-am întrebat pe 18 Februarie 2014 pe Sebastian Ghiță de ce a făcut totul și ce fel de om este dacă a putut să facă asta, Sebastian Ghiță mi-a propus, prin avocatul său, o înțelegere financiară confidențială pe care, evident, am refuzat să o semnez.
De atunci mă judec în instanță cu cei mai puternici oameni din România: Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu.

Nu voi fi niciodată, dar niciodată, la mâna niciunui politician, a niciunui oligarh, a nimănui, indiferent de cât de puternici ar fi acești oameni, așa cum n-am fost niciodată până acum în 18 ani de meserie. Sunt un om cinstit și așa voi rămâne întotdeauna.

Mulțumesc public tuturor oamenilor care au fost și sunt alături de mine!

vineri, octombrie 03, 2014

Victor Ponta, Victoria Nuland vorbește despre tine!

Victoria Nuland, Departamentul de Stat SUA:

"În Europa Centrală de astăzi, aş spune că ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt la fel de îngrijorătoare. În această regiune, cele două cancere, regresul democratic şi corupţia, ameninţă visul pentru care atât de multe persoane au muncit începând din 1989. Şi, vedem lideri din regiune care în timp ce culeg beneficiile apartenenţei la NATO şi UE, par să fi uitat valorile pe care se bazează aceste instituţii"

Aşa că astăzi îi întreb pe aceşti lideri: Cum puteţi dormi sub umbrela Articolului 5 al NATO noaptea, în timp ce ziua promovaţi democraţia neliberală, încurajaţi naţionalismul, impuneţi restricţii presei sau demonizaţi societatea civilă! Pun aceeaşi întrebare şi în legătură cu cei care protejează oficialii corupţi de urmărirea judiciară, evitând Parlamentul atunci când este convenabil pentru ei sau fac afaceri care cresc dependenţa ţărilor lor de o sursă de energie în pofida politicii declarate de diversificare"

"Putem fi puternici doar protejând pluralismul politic, societatea civilă şi dreptul de contestare în interiorul graniţelor noastre; doar atunci când guvernele noastre sunt curate, transparente şi responsabile în faţa poporului în slujba căruia se află"

*Discursul integral al oficialului Departamentului de Stat al SUA poate fi accesat aici (dublu click).

joi, septembrie 18, 2014

BOMBA DE PRESĂ. Oligarhul Sebastian Ghiță, Elena Udrea și cele 20 de milioane de euro!

Preluare integrală a investigației comune a platformelor Hotnews/ Rise Project

"Cum au câștigat firmele lui Sebastian Ghiță  20 de milioane de euro de la o institutie de stat condusă de un fost angajat Asesoft. Ce legatură are contractul cu Elena Udrea"


"Firmele lui Sebastian Ghita au castigat de la Agentia pentru Protectia Mediului un contract IT de 20 de milioane de euro prin procedura de licitatie restransa accelerata, declansata in 2009, exact atunci cand Elena Udrea era ministru interimar la Mediu. Beneficiarul celor 20 de milioane de euro este un consortiu format din companiile Asesoft International, TeamNet International si Star Storage. Primele doua erau controlate in anul 2009 direct de Sebastian Ghita, actual deputat PSD de Prahova. 

Informatia pe scurt: 
  • PSD iese de la guvernare in septembrie 2009. Elena Udrea este numitaministru interimar la mediu
  • In octombrie 2009, in functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM) este numit Constantin Ghioc, pe care il gasim pana in 2008 angajat la firmele lui Sebastian Ghita
  • In noiembrie 2009, in plina campanie electorala la prezidentiale, este publicat anuntul de licitatie restransa accelerata pentru  Implementarea Sistemului Integrat de Mediu. Beneficiar: ANPM
  • Valoarea contractului: 70.721.273 lei (la care se adauga TVA), adica in total aprox 20 de milioane de euro
  • Cateva firme contesta procedura, pe motiv ca le-a fost ingradit accesul la licitatie, dar fie renunta, fie le sunt respinse contestatiile
  • In octombrie 2010 este anuntat castigatorul licitatiei: asocierea Asesoft International-Teamnet International-Star Storage
  • Elena Udrea: Nu ministrul mediului se ocupa de organizarea de licitatii la nivelul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, ci conducerea ANPM. Ei erau ordonatori de credite, ei aveau propriile lor proiecte de dezvoltare
  • Fostul angajat al lui Ghita, Constantin Ghioc, nu putea fi numit legal fara sa fie propus de ministru iar licitatia nu putea fi declansata fara aprobarea ministerului, care era ordonatorul principal de credite. 
Cand Ghita a iesit oficial din ambele afaceri, in aceeasi zi din februarie 2011,Teamnet si Aseosoft se transformasera deja in corporatii, functionand pe principiul divizarii operatiunilor in firme satelit. Imediat, Ghita a fost inlocuit in actionariate de un offshore cipriot pe care tot el il detinea, dar, ulterior, structurile de proprietate ale celor doua holdinguri s-au schimbat, fiecare in felul ei: grupul Asesoft a fost preluat de rudele lui Ghita si Teamnet - de prietenii luiGhita.

A treia companie, Star Storage, este un mai vechi partener al Teamnet International, ambele participand impreuna si in consortiul care s-a angajat, tot la sfarsitul lui 2009, sa creeze portalul eRomania pentru 10 milioane de euro.

Procedura de "licitatie restransa accelerata" a fost demarata sub ministrul interimar, Elena Udrea, care a ocupat aceasta functie in intervalul octombrie - decembrie 2009, dupa retragerea PSD de la guvernare pe fondul campaniei prezidentiale din acel an. 

Autoritatea contractanta este Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), institutie la care, in timpul interimatului Elenei Udrea, a fost numit vicepresedinte un fost angajat al lui Sebastian Ghita, originar din Ploiesti:Constantin Ciprian Ghioc. Inainte, acelasi Ghioc fusese consilier principal la corpul de control al ministrului cand Ministerul Mediului era condus  de Nicolae Nermirschi (PSD). 

ANGAJATII LUI GHITA

In prezent, sub guvernul Ponta, Ciprian Ghioc indeplineste functia de director general al Autoritatii de Management (AM) a POS Mediu - organismul care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene pentru sectorul de mediu, subordonat Ministerului Mediului. Sotia lui Ciprian Ghioc, Mirela, este directoare in holdingul Asesoft International si beneficiara a unui imprumut privat de 30.000 RON, acordat chiar de fondatorul corporatiei IT, mogulul Sebastian Ghita. 


Si Ciprian Ghioc a lucrat ani de zile in grupul Asesoft International: el a fost directorul Asesoft Smart (una dintre firmele holdingului) din septembrie 2003 pana in noiembrie 2008, cand PSD a intrat la guvernare alaturi de PDL. Acela e momentul in care Ghioc a fost propulsat intr-un post public, fiind apoi mentinut si avansat in structura ministerului chiar si dupa ce PDL a ramas singur la guvernare, cu Udrea sef intermar la Mediu. 

Hotararea de numire in functie a lui Ghioc
Hotararea de numire in functie a lui Ghioc
Foto: Hotnews
Cand Ciprian Ghioc a fost numit din functia de consilier principal in cea de vicepresedinte la ANPM, institutia respectiva avea postul de presedinte vacant, ca urmare a retragerii PSD de la guvernare. Practic, Ghioc a fost seful de facto al ANPM, iar situatia a ramas neschimbata pana in martie 2010. Decizia de numire a lui Ciprian Ghioc in fruntea ANPM este semnata de fostul prenier PDL,Emil Boc, si contrasemnata de Daniela Nicoleta Andreescu, fost secretar general al guvernului si o prietena asumata a cuplului Elena Udrea - Dorin Cocos.

In 2009, Ciprian Ghioc raporta in declaratia de avere si un venit lunar de 84.000 de lei in calitate de director tehnic la Avitech Co, iar sotia un venit de 34.000 de lei in calitate de director economic la 2K Telecom, controlata in 2009 de Sebastian Ghita si acum de fratele acestuia, Alexandru Ghita.

Directorul Ciprian Ghioc a fost cercetat preliminar in cazul "Tahal", un dosar-mamut de coruptie, instrumentat de DNA. Pe scurt, toate subsidiarele din Romania ale grupului israelian Tahal, precum si inalti functionari din cadrul AM POS Mediu, sunt judecati pentru fapte de coruptie si deturnare de fonduri europene. Firma lui Florin Jianu, actualul ministru al IMM-urilor, a livrat servicii de consultanta pentru accesare de fonduri europene chiar subisdiarelor Tahal acuzate penal. Intre timp, ministrul Jianu a iesit din societatea respectiva, dar la patru luni dupa ce procurorii au declansat urmarirea penala impotriva acesteia in dosarul "Cosma-Pavaleanu", din cauza unor tranzactii repetate cu doua firme fantoma.

Din postura actuala de sef AM POS Mediu, Ciprian Ghioc si-a mai pus semnatura pe un contract atribuit in septembrie 2012 unei alte firme din reteaua Ghita. 

Mihail Faca, fost presedinte ANPM pana la iesirea PSD de la guvernare in 2009, sustine ca nu el l-a numit pe Ciprian Ghioc vicepresedinte al institutiei: "Pe vremea mea, vicepresedinte era o doamna, tot de la PSD, care a plecat atunci cu noi din aparatul guivernamental". PSD-ist cu sate vechi, fost deputat de Prahova, Mihail Faca este acum secretar de stat la Ministerul Mediului si, in acelasi timp, un apropiat al lui Sebastian Ghita. Cei doi administreaza impreuna si filiala din Ploiesti a asociatiei patronale UGIR 1903. 

LICITATIE "RESTRANSA ACCELERATA" 

Anuntul de participare a fost publicat la 10 noiembrie 2009, cu putin inainte de alegerile prezidentiale, cand atentia publica era concentrata pe cu totul alte subiecte, nu pe modul de impartire al marilor contracte. La licitatie s-au inscris trei participanti: asocierea Asesoft International-Teamnet International-Star Storage, asocierea Siveco Romania - Romair-Adasa Sistemas precum si Ness Romania. 

Obiectul contractului: Implementarea Sistemului Integrat de Mediu. Valoarea contractului:  70.721.273 lei (la care se adauga TVA), adica in total aprox 20 de milioane de euro. Anuntul de atribuire a fost publicat un an mai tarziu, pe 21 octombrie 2010. Castigatorul licitatiei a fost declarat asocierea Asesoft - TeamNet - Star Storage. Durata contractului: 24 de luni. Proiectul a fost finantat de la bugetul de stat si prin credite externe.   

"Aceasta standardizare si centralizare va permite monitorizarea tuturor factorilor care influenteaza mediul, permitand astfel luarea de decizii care sa ajute la conservarea acestuia. Nu in ultimul rand se va permite accesul persoanelor sau institutiilor interesate la informatii privind calitatea mediului", se arata in caietul de sarcini publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro. 

Fostul angajat a lui Sebastian Ghita, Ciprian Ghioc, explica in 2009 pentru Jurnalul National, de ce s-a recurs la procedura de licitatie restransa si ce inseamna aceasta: "Restransa este deoarece poti impune o limita minima pentru numarul de oferte primite, precum si o limita maxima. Asta ca sa nu stai sa evaluezi nenumarate oferte. Termenul de "accelerat" se refera la termenul de solutionare a licitatiei. Astfel, licitatia se va finaliza in maximum 32 de zile, nu in 52. Din comisia de evaluare a documentelor de calificare fac parte trei evaluatori de la ANPM, doi de la ordonatorul principal de credite, respectiv Ministerul Mediului, precum si patru evaluatori cooptati".

CE SPUNE ELENA UDREA

Elena Udrea la RTV
Elena Udrea la RTV
Foto: Captura RomaniaTV
"Nu ministrul mediului se ocupa de organizarea de licitatii la nivelul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, ci conducerea ANPM. Ei erau ordonatori de credite, ei aveau propriile lor proiecte de dezvoltare, cred ca nici nu aveau nevoie de aprobare de la minister. Cat eu am fost ministrul Mediului, nu m-am ocupat eu sa organizez licitatii pentru cumparare de software, am dat drumul doar la acel program cu parcurile din mediul rural.

Numele domnului Ghioc nu imi spune nimic. Cine era atunci presedintele ANPM? Eu nu-mi mai amintesc. E posibil ca, in perioada interimatului meu de la Ministerul Mediului, nu eu sa fi fost cea care a numit conducerea ANPM, ci aceasta sa fi fost numita de la cancelaria primului ministru. Dar, sincera sa fiu, nu imi mai amintesc. Ministerul Mediului nu era propriu-zis ministerul meu (n.r. - spre deosebire de Ministerul Turismului), astfel incat sa stiu absolut tot ce se petrecea acolo.

Cand a fost atribuit contractul? In 2010? Daca suspectati ceva referitor la acest contract, cred ca ar trebui sa plecati de la momentul atribuirii lui. Nu vreau sa fac speculatii referitoare la aceasta licitatie, dar daca ar fi fost ceva incorect in legatura cu ea, cei care au finalizat-o sunt raspunzatori. Acum, eu va spun ceva din culisele administratiei: daca se schimba o echipa de conducere a unei institutii si o licitatie deja pornita nu se indreapta unde vor acestia, fie o reiau, fie gasesc ei tot felul de motive sa nu se mai tina.

Cand l-am cunoscut pe Sebastian Ghita? Demult. Nici nu mai stiu. Cred ca prima oara l-am vazut acum zece-cincispreze ani. Nici nu cred ca era casatorit. L-am cunoscut la organizatia PDL Ploiesti. Era acolo un grup de tineri prieteni care se intelegeau foarte bine intre ei, el, Roberta Anastase, altii... Nici nu inteleg cum de a ajuns el pana la urma la PSD, fiindca se intelegea foarte bine cu cei de la PD
L". 

Mentionam ca Elena Udrea a devenit in ultima perioada o prezenta obisnuita la RTV, post controlat de Sebastian Ghita. Intrebat intr-un interviuHotNews.rocum explica atentia pe care i-o acorda Romania TV Elenei Udrea,Sebastian Ghita a raspuns: "Stiti ca dupa alegeri in prima ora dupa exit-poll-uri doamna Udrea a stat in direct foarte mult? Stiti ce a facut? Audienta. Doamna Udrea. Va place, nu va place este un personaj". 

CE SPUNE LEGEA 

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului este ordonator secundar de credit, ordonatorul principal fiind Ministerul Mediului, ne-a explicat un fost oficial guvernamental. Potrivit legii achizitiilor publice, ministrul  in calitate de ordonator principal de credite aproba toate achizitiile publice atat din minister cat si din institutiile subordonate. Daca institutia are si ordonatori secundari si tertiari de credite, distributia banilor pe capitole se aproba de catre ordonatorul principal. 

E adevarat ca studiul de fezabilitate si documentele premergatoare licitatiei au fost intocmite pe vremea lui Nermischi (PSD), dar cea care si-a dat acordul atat pentru oportunitatea proiectului, suma si declansarea procedurilor de licitatie a fost ministrul mediului, adica Elena Udrea, care era interimar, sustin surse apropiate ministerului.  Apoi, numirea lui Constantin Ghioc in functia de vicepresedinte al Agentiei Nationala pentru Protectia Mediului nu se putea face fara implicarea ministrului, adica a Elenei Udrea. 

Potrivit legii 459 din 19.05.2005 referitoare la organizarea si functinarea ANPM, la art 6 aliniatul 2 se arata: "Presedintele si vicepresedintele sunt numiti si revocati din functie prin decizia primului ministru la propunerea ministrului mediului". Prin urmare, cancelaria primului ministru nu-l putea numi legal pe Ghioc in functia de vicepresedinte ANRP daca nu era propus anterior de ministru, adica de Udrea."


Sursa: O investigatie HotNews.ro 
- RISE Project