sâmbătă, decembrie 22, 2012

Stan, "un rahat cât casa"

Exact așa era calificat ieri, în Parlament, cazul Stan.
Cine conștientiza importanța acelui vot, era negru. 
Cine votase împotriva încuviințării arestării lui Stan, făcea pe prostul. 
Cine n-a auzit-o pe madam Pivniceru, ar trebui să-i caute declarația de-a dreptul halucinantă. Prinsă în mrejele pușcăriașului și inculpatului Becali, Mona Pivniceru, ministrul Justiției din această țară, spune că, în fapt, nu e nicio problemă. "Faptul că s-a împiedicat arestarea, nu aduce prejudicii cauzei, ci doar Parlamentului, care a intrat prin acest act în contradicție cu MCV". Nu, zău?

Faptul că s-a împiedicat voit și explicit arestarea lui Ion Stan intră în contradicție flagrantă cu însăși ideea de Justiție, Justiție căreia madam Pivniceru îi este, culmea, chiar ministru. Ea, reprezentantul de frunte al sistemului, e în acord perfect cu o majoritate parlamentară ce calcă în picioare chiar sistemul. Aruncă la gunoi munca unor oameni pe care ea ar trebui să-i reprezinte, ba chiar să-i apere. Niste procurori ce au demonstrat că faptele lui Ion Stan sunt repetabile. Vajnicul om al lui Adrian Năstase lua șpagă în fiecare campanie electorală. Din 2009 și până acum, în 2012. Și nu lua numai el.

De ce a prins glas, brusc, madam Pivniceru? E simplu. E susținută. 
Vineri dimineață, Dan Radu Rușanu, o altă tentaculă a mafiei din PNL, acum în postura de lider de grup al liberalilor din Camera Deputaților, a descins în forță și cu urlete de-a dreptul în grupul PSD, băgându-și și scotându-și organic tot ce a putut din/în Comisia Europeană. Pe "pușculița PNL" nu-l interesează nici MCV, nici Schengen, lui nu-i impune nimeni, dar nimeni, să voteze pentru arestarea lui Stan. Ca atare, liberalii nu vor vota așa. Vor vota clar impotrivă. Punct. Și chiar așa s-a întâmplat.

Că liberalii fac orice posibil să creeze probleme PSD și lui Victor Ponta, cred că nu mai e nicio surpriză pentru nimeni. Au reușit cu brio! Dar faptul că un grup ca al PSD, cu 160 de deputați, nu poate fi controlat la un vot important- asta e o mare problemă și chiar o premieră. Grupul are, tot în premieră, mai multe centre de control și asta poate deveni o mare, mare problemă în PSD.
Nu e deloc exclusă nici posibilitatea ca grupul PSD, în ciuda unei decizii luate în legislatura anterioară, să-și fi schimbat voit poziția. Dar aici... nu prea văd logica strategică. Sau poate au zis: votați cum vă dictează conștiința, e la liber! Și conștiința social-democrată are probleme mari, așa cum s-a dovedit în timp, când vine vorba de arestări.

Cert este că în acest vot de 226 împotriva arestării, se regăsesc și voturi din PSD. Multe. Din totalul de 160 de deputați PSD, aproape jumătate au votat împotriva arestării.
Grupul PNL din Camera Deputaților este mai mic. Are 100 de voturi. Așadar, cel puțin 90 sunt din PNL.13 sunt de la PC iar restul....surpriză- de la PPDD.
Lumina grupului parlamentar al PPDD, adică liderul de grup, este Radu Popa. În esență, creația lui Marian Vanghelie, printre altele, fost angajat al lui Ion Stan, un tânăr escroc celebru ce mereu s-a pretins a fi ziarist.
Grupul PPDD din Camera Deputaților are 47 de maimuțe. Dacă cel puțin jumătate au fost instruite să voteze împotriva arestării, veți vedea că ies voturile.
Și, culmea, se respectă și proporțiile majorității parlamentare ce a devenit de ieri apărătoarea penalilor. 60% din cei prezenți au votat împotriva arestării, 40% pentru.
145 de deputați au vrut să-l dea pe Stan pe mâna Justiției. 56 voturi- PDL, 18 -UDMR, 18- minorități, iar restul sunt de la PSD și câteva PPDD.

Cam așa se scrie, în această țară, istoria unui vot asumat, voit și explicit împotriva MCV și Schengen. Împotriva oricăror reguli și valori.
"E momentul să dăm acum un semnal că nu DNA conduce România. România nu este statul mascaților, nu este statul terorii". Vorbele îi aparțin, evident, lui Gigi Becali, și au fost rostite imediat după vot. Gigi Becali, prietenul ad-hoc al Monei Pivniceru, ministrul liberal al Justiției: Iunie 2008- urmărit penal pentru dare de mită,  18 Decembrie 2008- trimis în judecată de DNA, 2 Aprilie 2009- ARESTAT!vineri, decembrie 21, 2012

Și e numai...începutul

1. Parlamentul, prin voia PSD, PPDD și, mai ales, a PNL s-a opus arestării lui Ion Stan.

2. Gigi Becali l-a secondat, la audieri, în comisie, pe ministrul Justiției, Mona Pivniceru. Un ministru care, printre altele, nu renunță la nominalizarea a două personaje absolut jenante pentru șefia DNA și Parchetului General.

3. Dan Voiculescu refuză, invocând brusc hilare motive de sănătate, să depună jurământul în Senatul României ca să oprească procesul la ÎCCJ. Sunt convinsă că Antonescu delirium tremens este profund îngrijorat. Evident, din cauza problemelor de sănătate ale lui...Voiculescu.

4. Relu Fenechiu, trimis în judecată, și Liviu Dragnea, urmărit penal, au ajuns miniștri.

Președintele a refuzat să dea mâna cu Gabriel Oprea, Relu Fenechiu și Radu Stroe. A dat cu Dragnea.

În lumea asta nouă, absolut totul are o explicație.:))
Chiar și așa, eu n-aș fi dat mâna cu Dragnea...
miercuri, decembrie 12, 2012

Un scuipat suveran

Te înfiori. Te cutremuri. Te înspăimânți. Te gândești în ce țară, condusă de o clasă politică penală și absolut iresponsabilă, trăiești. Este pur și simplu revoltător!
Parlamentul viitor nu este îngrozitor, este chiar noaptea minții. Un coșmar suveran produs de un scuipat național.
Peste 20 de penali, arestabili, foști colaboratori ai Securității, interlopi, amante, soții, copii, neamuri, sute de traseiști, mafioți prin excelență. Ce caută ei acolo? Protecție în fața Justiției, afaceri...Ce dracului caută cofetarul lui DD? Asta cred că nimeni nu poate explica.

Ca cetățean al acestei țări, în care mi-e o enormă rușine cu acest Parlament înfiorător, le mulțumesc lui Viorel Hrebenciuc și lui Călin Popescu Tăriceanu. Ei au generat această catastrofă pentru ca, mai apoi, într-un fel sau altul, toată clasa politică să tacă brusc.

Ce transmit acești indivizi societății? Ce exemple dau ei? Ce legi corecte să facă unii ca Relu Fenechiu, Gigi Nețoiu, SRS, Antonie Solomon, Gigi Becali sau penalul Gireadă? Cam ce poate să învețe un tânăr de la Cici de la Sistem, de la Alin Petrache, Oana Niculescu Mizil, avocatul scrântit al lui DD sau liberalul papagal care a rămas dator la prostituatele din gașca Monaco?!

Să fii cinstit? Nu. Să furi pe rupte. Dacă te arestează, oricum fac scut ai tăi în Parlament.
Să fii corect? Nu. Să învârți tot ce se poate. Legile se fac pentru tine, pentru neamurile și interesele tale și alor tăi- tot în Parlament.
Să înveți, să ai o diplomă, o facultate, un master? Nu. Nici vorbă. Stai pe canapeaua lui Dragnea sau a lui Crin și ajungi sigur, sigur, în Parlament. Sau dacă dorește don'șoara, de ce nu în Guvern?

"Așa suntem noi, plagiatorii, mai votați", a grăit azi Victor Ponta. După ce auzi asta, cam ce poți să mai zici?

Furtul e-o virtute. Dosarul penal e o calitate. Cătușele-s efemere. Banul greu și amantlâcul sunt valorile de preț ale politicii. Ce s-a întâmplat e-o batjocură la adresa oamenilor drepți și cinstiți. Și în țara asta, sunt, Slavă Domnului, destui!

Prin numărul absolut halucinant de 588 de parlamentari- România a reușit să depășească Congresul Statelor Unite. Iar raportat la populație, am depășit și Franța, Olanda, Polonia sau Italia. O rușine internațională imposibil de explicat.

Da, poporul a votat. Însă poporul a votat ce i-a dat clasa politică. Și Voicu dacă ar fi fost în vreun colegiu în mod clar ar fi ieșit parlamentar.
Pe 22 noiembrie 2009, 7.765.573 de oameni au votat "DA" pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. Iar 6.740.213 au votat "DA" pentru Parlament unicameral.

Eu pot să înțeleg motivele penale pentru care domnul Relu Fenechiu a spus, acum câteva săptămâni, că peste 7,7 milioane de oameni greșesc și nu-i prea duce capul. Dar, totuși, cu milioanele astea de voturi ce trebuiau să fie executorii pentru clasa politică ce s-a întâmplat?
Nimic. Vă spun eu. O știe toată lumea. Pentru simplul și cinicul motiv că 7,7 milioane de voturi nu sunt suficient de suverane când vine vorba de EI.


luni, decembrie 10, 2012

România a parcat pe stânga. Dreapta a murit.

Doar pe 20 Mai 1990 a mai fost așa. Atunci, Frontul Salvării Naționale a obținut 9,3 milioane de voturi. 67% din voturi și 76,4% de locuri în Parlament.
După 22 de ani, cu o cu totul altă rată de participare la vot și o structură fundamental diferită a electoratului, România s-a resetat. A intrat într-o altă epocă politică. Scârbită, săracă, sătulă, România electorală și participativă a votat orice altceva. A votat penali și pușcăriabili ai USL, a votat securiști, a votat necunoscuți, a votat orice- dar a votat puternic politic și împotrivă. A votat PPDD- un partid de alienați mintal, ceea ce e groaznic. A votat cu ură, a votat cu patimă, a creat o superputere ce poate lua mințile oricui.

Dreapta a murit aseară, în caz că cineva mai are vreun dubiu. România e descentrată ideologic și pentru asta trebuie să mulțumim multora. Cauzele sunt nenumărate, viitorul e de-a dreptul sumbru.
Dacă Vasile Blaga mai avea vreo umbră de onoare, trebuia să demisioneze de azi noapte. Pe la prânz, lui Dragnea îi era milă de el. Își dorea ca Blaga să intre în Parlament pentru că e un "om cu care se poate comunica". Jenant. Penibil. Rușinos. Stânjenitor. Să ajungi la nivelul PPDD- partidul inexistent ca structură, dar plin de dezaxați și trădători de profesie, în perioadă de Opoziție, e o performanță unică în perioada post-decembristă. Și asta nu oricum, ci prin blaturi jenante, ce miroseau pentru toți, de la o poștă.
Să ratezi tu, lider al Opoziției, intrarea în Parlament, bătut de un nobody, este devastator și înjositor.

Acum 12 ani, în altă perioadă tragică pentru Președinția României, mă aflam în sediul CDR 2000 în noaptea alegerilor parlamentare. Atunci, CDR 2000- altă imbecilitate electorală inventată ad-hoc, n-a intrat în Parlament. A fost un șoc- la fel de explicabil. Oameni foarte puternici ai vremii plângeau cu lacrimi de crocodil. A fost înfiorător. În acea noapte, toată conducerea PNȚCD a demisionat în bloc. După 5 ani de la moartea lui Corneliu Coposu, partidul său părăsea definitiv scena politică. Au trecut 12 ani și tot acolo sunt. Istoria se repetă cu PDL? Dacă nu se judecă bine, vor sfârși implacabil în același punct.

Este sănătos pentru o țară să fie condusă de o supraputere? Evident că nu. Este democrația scumpă? Este cea mai scumpă. Este poporul suveran? Evident că da. Nici nu încape discuție. Tocmai de aceea, președintele Băsescu a rămas fără opțiuni.

Scorul devastator al PDL- ARD îl obligă să-l nominalizeze pe Victor Ponta. Iar Ponta are cea mai mare responsabilitate a vieții lui. Să conduci un mamut politic și să ții o țară pe linia cea dreaptă, fără derapaje, e greu. Nu imposibil. Vom vedea dacă va reuși.


duminică, decembrie 09, 2012

După cinci ani, cu o zi înaintea alegerilor, m-a sunat Mafia

Mai precis, Mafia în persoană. Respectiv, generalul cu patru stele, Dumitru Venicius Iliescu. Discuția a fost lungă, interesantă pentru mine, Mitică Iliescu avea să-mi spună multe. Sunt absolut convinsă că a înregistrat-o, în stilu-i caracteristic, pe toată.

Așa cum nu mi-am făcut iluzii până acum, nu-mi fac nici de acum înainte. Mitică Iliescu nu mă va uita. Pot să spun că nici eu pe el. Părerile noastre, despre cum ar trebui să funcționeze o societate, sunt ireconciliabile.

Și încă ceva: nu mă impresionează absolut nimic, nu mă tem.
Întotdeauna voi avea un pix în mână, o meserie în care nimeni nu poate arunca cu piatra și o conștiință. Toate acestea, de 15 ani, au fost, sunt și vor fi cele mai importante pentru mine.
Atât.


sâmbătă, decembrie 01, 2012

De ce nu votez

Pentru că aceștia sunt candidații pe care ar vrea clasa politică, în anul de grație 2012, să pun ștampila. Efectiv, n-am pe cine.

Colegiul 5, Camera Deputaților- sector 2, București:

1. Popescu Dumitru Iulian (USL) - știu că e doctor, văd că e cu Onțanu pe toate afișele, îmi umple cutia poștă degeaba și...cam atât. Cine e? De ce mi-ar vrea votul? Nu se știe.

2. Bănuțoiu Nicolae (PPDD)- nu știu cine e, nu votez PPDD.

3. Moța Maria (ARD)- știu că e avocat, am înțeles că e din Gorj, deci nu înțeleg ce caută în sectorul 2. Cine e? De ce mi-ar vrea votul? Nu se știe.

4. Dobrescu Mărgărit Nicolae (PRM)- nu știu cine e, nu votez PRM.

5. Szebeni Klara (UDMR)- nu știu cine e, aș fi făcut efortul să mă interesez, aș fi fost tentată, din mai multe motive, să votez UDMR dacă n-ar fi făcut scut împotriva Justiției pentru Borbely. Așa, au făcut, au ratat șansa.

Colegiul 3, Senat- Sector 2, București:

1. Oprea Gabriel (USL)- știu că dânsul e cu propriul "interes național". Cred că știe toată țara. Și generațiile viitoare. Încotro o virează mâine, poimâine sau peste șase luni "interesul național"- asta e o problemă. Bannerele imense cu Onțanu- "Aduc resurse"- cred că spun chiar totul.

2. Huidu Florin (PPDD)- nu știu cine e, nu votez PPDD.

3. Șerban Nicolae (ARD)- am înțeles că e inginer și că a trimis niște scrisori în cutiile poștale din sector. Le-am citit pe net. În acele scrisori zice că s-a implicat "în mod direct, în rezolvarea gravelor probleme provocate frecvent de întreruperile furnizării energiei electrice din sectoru 2" și a "convins membrii Parlamentului României să ia act și să adopte măsuri pentru rezolvarea acestora". Nu, zău? Parlamentul a luat act? Și a adoptat măsuri? Sunt de-a dreptul invidioasă că n-am primit această scrisoare. Pentru că, dacă aș fi primit, i-aș fi trimis-o înapoi cu niște precizări. O fi fost dânsul director general adjunct la Transelectrica, dar  refuz candidații  mincinoși care, în plus, îmi jignesc inteligența. Și apropo, stimate candidat, sectorul 2 are aceleași probleme cu electricitatea. În plus, de ce vrea un fost director general ajunct al Transelectrica care, probabil a zburat odată cu PDL de la guvernare, să fie parlamentar? E o întrebare...

4. Cozneanu Maria Magdalena (PRM)- nu știu cine e, nu votez PRM.

5. Szegedi Zoltan (UDMR)-aceleași considerente ca și la candidatul pentru Camera Deputaților.