duminică, iunie 24, 2012

Prea multă ură

..de ambele tabere. Facebook-ul a înnebunit, comentariile sunt îngrozitoare. Fotografii, colaje, invenții, glume sinistre. Unii merg pe ideea că totul e un mare fake iar alții că de vină e președintele Băsescu. Cazul Adrian Năstase a scos la lumină un val de ură de care, sincer, nu credeam pe nimeni capabil. E înfiorător ce se întâmplă și cred că povestea trebuie lămurită cât mai repede. Pentru că s-a mers prea departe. Multe creiere s-au încis prea tare.

În primul rând, trebuie lămurit foarte clar și potrivit legii care este, de fapt, statutul lui Năstase în Floreasca. S-a ajuns la situații absolut penibile în care Poliția și ministrul de Interne se contrazic. În plus, sunt informații contradictorii privind regimul vizitelor la Adrian Năstase.

În al doilea rând, medicii de la Floreasca trebuie să ia o decizie la fel de clară - cât îl mai țin. Eu știu că familia a interzis orice fel de comunicare, dar nici nu se poate continua în nebunia informațiilor pe surse- în care unii zic ceva, alții cu totul altceva și nimeni nu-și asumă nimic. Până la urmă este prestigiul spitalului în joc.

În al treilea rând, părerea mea este că politicienii din ambele tabere trebuie să se abțină din a comenta acest caz. Este un verdict al Justiției și este o dramă teribilă într-o familie. Ambele sunt de ne-analizat. Nimeni n-a fost acolo să știe ce-a fost.

În al patrulea rând, trebuie ca autoritățile să facă public rezultatul anchetei- în cazul tentativei de suicid. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

În al cincilea rând, sper să nu se întâmple nimic tulburător în Justiție. Și aici informațiile sunt contradictorii.

Cam atât. Mă opresc aici.  

P.S. Cred că Ioan Rus a explicat ce s-a întâmplat în cazul statutului lui Năstase în Floreasca. A recunoscut că a greșit prin declarație. Și bine a făcut.2 comentarii:

Loda spunea...

Felicitari ,domnisoara ! Nu credeam ca cineva mai poate posta normal si cu bun simt la acesta tema.multumesc !

Anonim spunea...

Probabil ca ai dreptate. Infractorul trebuie incarcerat "de indata" pentru a putea elimina posibilitatea unei alte tentative de suicid.