joi, noiembrie 13, 2008

Cand politica poate sa-ti ia mintile



Cand il auzeam, stiam ca trebuie sa ma uit. Pentru ca acolo, de unde vorbea el, trebuia sa se intample ceva important. Si urmaream fascinata la televizor, comentam si eu, traiam, ma bucuram si ma intristam atat eu, cat si multi, multi altii...Toti, odata cu el.
Cred ca atata pasiune, daruire si poate si putin har n-am mai auzit si n-am mai vazut la vreun alt comentator sportiv.
40 de ani de meserie facuta cu patima. Si asta s-a auzit mereu in glasul lui. Ani sanatosi petrecuti in Televiziunea Romana. 13 editii ale Jocurilor Olimpice, sef de gazete, 5000 de transmisii in direct la intreceri europene si mondiale.
O viata dedicata fairplay-ului, din care putea sa iasa mai degraba un film bun, decat trei spoturi electorale triste, cu un mogulas in ceafa si un altul, un nobody- candidatul Fedorca, pentru colegiul 7, din Bucuresti.
Ce i-o fi trebuit lui Cristian Topescu politica la 71 de ani? Ei, bine, asta n-am sa inteleg niciodata. Cele trei ipostaze video- politice ale lui Cristian Topescu sunt cel putin ridicole. Ca sa nu spun, penibile.
Si la 71 de ani, pe Topescu l-a apucat si dragul de PNL. Zice el ca e cu echipa „ libera de orice fel de indicatii pretioase”. Si ne mai spune acelasi domn Topescu, ca „de 4 ani traim mai bine”... Deci, "hai sa continuam”.
„Echipa Topescu si Micula poate face ceva pentru dumneavoastra”. Si nu se opreste. Ne recomanda sa-l votam si pe Victor Stelian Fedorca, cel plin de notorietate. De ce? Of course, „pentru o viata mai buna”.
Nu vreau sa-l vad in Senat. Desi, la ce personaje sunt in colegiul lui, poate sa intre. Dar ce poate sa faca Topescu acolo? Sa se imprieteneasca cu Talpes, Paunescu, Verestoy sau cu Norica si Doru Taracila? Grea misiune....
Se va descurca, sau poate cine stie... va ceda nervos. Totul depinde pana la urma de caracterul omului.
Peste toate, ramane un om admirat si respectat. O voce dedicata jocului corect... Dar si un jurnalist care, la 71 de ani, a ales sa zaca in bancile, comisiile, salile, sedintele si plenurile Palamentului, care au de toate. Si, paradoxal, si le-a ales chiar pe toate care n-au absolut nimic in comun cu fairplay-ul...

Topescu. 1994.


Topescu. 1980.


Topescu. 2008. Noiembrie. Campanie pentru alegerile parlamentare



3 comentarii:

Anonim spunea...

cu Talpes nu are cum sa se imprieteneasca prin parlament pt ca-s contracandidati directi :) dar, oricum, ramai cu un gust amar cand vezi oameni care de la inaltimea unei cariere uluitoare (si ai mare dreptate in tot ceea ce spui) se arunca cu capul inainte fix in troaca porcilor. si e si mai trist cand este vorba despre oameni ajunsi la o varsta la care ar trebui sa intre in legende, nu in Parlament

Anonim spunea...

Respectul celorlalti se castiga intr-adevar foarte greu, dar atunci cand se bazeaza pe munca si talent, nu ti-l poate lua nimeni. Mi se pare nedrept sa-l judecam pe dl. Topescu inainte de a-i da ocazia sa arate ce poate. Mai stii, poate poate..

Anonim spunea...

E un scenariu la fel de trist precum acela al cantaretilor, actorilor si a celorlate categorii socio-profesionale care viseaza la nemurirea parlamentara.Pacat.