luni, noiembrie 19, 2012

Victor Ponta: "Este excelent că s-a făcut PNA!(...) Este extraordinar! Americanii ne-au cerut PNA și declararea averilor"

Mai jos, aveți descrierea perfectă despre cum Victor Ponta și Guvernul Adrian Năstase au înființat PNA (precursorul DNA) și au instituit declararea averilor. La cererea expresă a SUA, ca o precondiție pentru aderarea la NATO. Descrierea îi aparține chiar lui Victor Ponta, în prima emisiune televizată în care a participat.
După 10 ani, în campanie electorală în Bistrița, Ponta spune că DNA și ANI au fost înființate la cererea UE. Și...nici nu prea aveam nevoie de ele.
Iar Adrian Năstase este la Jilava pe baza sentinței dată în dosarul Trofeul Calității, dosar instrumentat de DNA.
Dacă nu mințea, premier rămânea- episodul 3:



8 Mai 2002
Victor Ponta, șef al Corpului de Control al Premierului Adrian Năstase:

"Încălzirea mi-am făcut-o în Parchetul General. (...) De acord (n.m. sunt în echipa lui Adrian Năstase). Și cred că premierul are nevoie în funcția mea, mai puțin de un om politic, ci de un bun tehnician.(...) Cred că îmi doresc să fiu un magistrat bun. Eu îmi doresc să fiu un magistrat foarte bun și am spus-o undeva, peste...Între 40 și 50 de ani, poate să am o funcție importantă în acest Parchet pe care toată lumea îl hulește deja – Parchetul Național Anticorupție. (...) Este exact ceea ce gândeam și eu (n.m. cine îl hulește, îl hulește în necunoștință de cauză). (...) În Parchetul General, înotam printre piranha, acum sunt mai rechini, mai mărișori. Dar, în rest, sistemul este același (...). Dacă scapi și de rechini, poate reușesc și mă retrag într-o insulă fericită (...) PNA se înființează pentru că era necesară această instituție, cu o specializare mult mai mare și cu niște puteri mult mai mari pentru a încerca să combată ceea ce numim fenomenul corupției. Să fie foarte clar, nu-l eradicăm (...) problema este de a o reduce la acele limite în care să nu afecteze mersul normal al societății. (...)  Creăm o instituție care nu trebuie să fie un monstru, total independent. Trebuie să aibă anumite repere față de care să se raporteze. Eu, sigur, pot să am altă opinie pe partea tehnică, concretă. Poate ar fi fost mai bine să fie separat sau mai puțin separat, eu spun că este excelent că s-a făcut. Pe urmă, vedem ce greșeli are și ce probleme are. Și le reparăm. E bine că s-a făcut. E un gest extraordinar! (...) Vreau să vă mai spun un singur lucru: în mod sigur, ați auzit de acele acțiuni prioritare pentru NATO. Nu, există un parchet de măsuri în diferite domenii- protecția copilului, partea militară și în partea corupției. Vreau să vă spun că americanii, ca întotdeauna, sunt niște oameni pragmatici,  și au venit și ne-au spus: ar fi bine ca până la admiterea în NATO să faceți următoarele lucruri. Noi am fost desemnați să monitorizăm îndeplinirea acestor lucruri. Și vă dau doar câteva exemple, pentru că nu-s multe. Încă o dată, sunt niște oameni pragmatici- ne-au dat opt obiective pe partea de corupție. Ne-au spus să înființăm Parchetul Național Anticorpuție și să alocăm resursele necesare, umane necesare. Exact. Ne-au cerut să întocmim către Parlament o lege serioasă, bună, privind declararea averilor. Guvernul a făcut lucrul ăsta, da? În acest moment, se află în discuția Parlamentului

17 Noiembrie 2012. Sâmbătă, Bistrița:
Victor Ponta, premierul României:

 "Noi nu am intrat în UE doar ca să ne facă ANI și DNA. Noi am intrat ca și alte țări: Spania, Portugalia, Grecia, pentru că Uniunea Europeană presupune coeziune și presupune o dezvoltare comună. Dacă agricultorul român are subvenție de trei ori mai puțin decât cel francez sau german, despre ce solidaritate vorbim? (...) Dacă ni se spunea în 2007,"nu o să aveți nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI și DNA" poate că ne gândeam de mai multe ori. Eu sunt un proeuropean convins și eu cred că domnul Băsescu, prin tot ce face, inspiră în populație un sentiment anti-european"

4 comentarii:

Corneliu spunea...

Imi aduc aminte cât s-au mai rugat europenii sa vina si România in UE

Adrian Rusu spunea...

Este o pierdere de timp sa evidentiati contradictiile flagrante din capul lui Ponta. Chiar si Basescu face asta, desi stie foarte bine cu cine are de-a face (de cind spunea ca nu da tara pe mina unui copilot).
Baiatul asta (cu minte si comportament de baietas obraznic si la 40 ani) nu e sanatos la cap si trebuie ignorat pur si simplu, nu sa-i fie analizate si comentate vorbele dezlinate.
Iar pentru votantii USL nu conteaza ce timpenii spune Ponta, important e ca spune jos Basescu.

gabriel spunea...

De apreciat munca ta Sorina.
Cel putin ponta va mai avea destule declaratii prin care se contrazice singur si prin care sa socheze o lume intreaga (cu exceptia cel mai multor romani, desigur). Nu cred ca mai este vreun politician roman care sa fi facut atatea declaratii prin care sa se contrazica singur, asa cum a facut ponta in ultimele 6 luni. Sigur nici colegul lui de alianta nu a facut atatea, desi pare ca are un psihic mult mai slab.
Gabriel

vasiauvi spunea...

Ponta e un duplicitar. In Romania acuza UE, iar cand merge si el pe la Parlamentul European zice ca el nu a zis asa ceva niciodata, ca presa a inteles gresit. E un mincinos notoriu! habar nu am cum unii chiar il sustin si-l admira. Poate ca nu degeaba avem conducatorii pe care-i avem.