miercuri, iulie 11, 2012

Curat neconstituțional!

Astăzi avem așa:


O decizie a CCR definitivă și obligatorie pentru toți viețuitorii acestei țări care spune că referendumul e validat doar dacă vin la vot 9.150.298 de români.


Guvernul, Parlamentul, Monitorul Oficial, toate instituțiile acestei țări refuză să o pună în aplicare.


În cel mult 10 zile de la primirea deciziei CCR, președintele interimar, Crin Antonescu e obligat să semneze legea referendumului. Controlul de constituționalitate a fost deja făcut. Vezi art.77, alin.3, din Constituție. Dacă nu o va face, va încălca Constituția. Și probabil, prin nesfârșite tergiversări, probabil că nu o va face. Așadar, Constituția va fi încălcată din nou.


Ce am mai aflat astăzi: că un plagiat poate fi "înscenat".


Mai e ceva de zis? Doar că, la 22 de ani după Revoluție, România a intrat oficial în crunta zodie a lui "curat neconstituțional".


P.S. BBC-ul "băsist" scrie asta. Iar AFP și The Economist sunt tot "băsiști".



14 comentarii:

pase scurte spunea...

USL daca nu respecta legea referendumului vor avea o mare surpriza. CCR nu va valida referendumul

ziarist spunea...

@pase scurte. de aia nu am inchis blogul asta. pentru ca eu am cititori destepti :))

pase scurte spunea...

ehhhh, mai sunt oameni care gandesc in tara asta in ciuda faptului ca usl ne considera o tara de tolomaci. va meritati cititorii

ziarist spunea...

@ pase scurte. stiu ca-i merit. si sunt multi. si gandesc. Iti multumesc:))

DinDiaspora spunea...

Intrebarea ce ma framanta momentan este: Cum vor impaca referendumul cu "... programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne" ( LEGEA nr.99 din 26 mai 1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României)?
Sau si pe asta au de gand s-o desfiinteze (de n-au facut-o deja) prin ordonanta de urgenta?
Scuze ca nu-s mestera nici la "ghilimele" (n-am doctorat) si nici cu legislatia la zi nu sunt (fiind de-o buna bucata de vreme in USA)
DESTEAPTA-TE ROMANE!
Poate nu le-o fi tocmai pe plac:
"Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!
Ca fie ca vor, fie ca nu... "La ocazii festive se interpretează strofele 1, 2, 4 şi 11."

za-k spunea...

"Merg acum la Bruxelles linistit" zice VP pentru ca CCR cica i-a dat dreptate. Geez. Din pacate VP are gena care genereaza jena extirpata de mult si si daca el ar vrea sa demisioneze nu il lasa papusarii care au investit mult prea mult in el.

Eu nu intzeleg cum o sa poata vorbi cu aia de la EU si cu Angela Merkel dupa ce s-a rastit la ea ca si cum ar fi fost in emisiune la Gidea.
Ar trebui urmarit ce face si ce declara la EU ca sa nu cumva sa ne minta cu balarii cind ajunge inapoi.

Cum poti sa faci declaratie de presa pe tema bacalaureatului si sa sustii sa ramina camerele ca sa nu se incurajeze frauda cind tu esti un fraudator desavirsit. Incredibil.

Numa' bine,
za-k/

marius spunea...

USL stie ca CCR nu o sa valideze referendumul, este praf in ochi pentru populatia care nu are timp sa desluseasca toate aceste lucruri, astfel omul nu stie, sa merg sa nu merg la vot, oare cum imi ajut mai bine presedintele. Parerea mea este ca indiferent de portita lasata de CCR, trebuie sa ne prezentam la vot si mai ales acea patura a societatii care doarme, doarme si iar doarme considerand ca pe ei nu-i afecteaza.

florin spunea...

Astazi mai avem asa- 2 magistrati de la CSM prieteni cu "domnul" voicu saltati de DNA in timp ce negociau refacerea retelei.

gabriel spunea...

Sunt incredibili, in cel mai rau sens posibil. Nu exista zi (de fapt aproape ora) sa nu vina cu limbajul lor comunist prin care batalezizeaza orice acuzatie, sau intorc sensul la orice fraza si cuvant.
Sunt foarte curios ce zic sondajele din ultima saptamana. Pana la urma sunt inca foarte multi care ii aproba si din ura chiar fizica pentru Presedinte, nu vad decat calea USL. Mi-e mila de ei, pana la urma sunt fie oameni care au acceptat sa fie manipulati (in special de A3), fie oameni care au motive de frica pentru ca stiu ce au facut.
Mesajul UE de azi ar trebui sa fie argumentul lui Ponta pentru demisie.

stefand spunea...

se spune ca democratia autentica este un fenomen social care are capacitatea de a se autocurata pe dinauntru, prin chiar mecanismele de functionare. Democratia romaneasca, daca acest lucru este adevarat, poate ori sa-si limpezeasca apele din interiorul ei (institutii, popor, etc), ori va disparea sub calcaiul care se va dovedi cel mai veninos si mai perfid. Nu ma imbat cu apa rece, STIU ca ea va invinge, imi pare insa nespus de rau de victimele colaterale care sunt mult prea multe. Iar tie Sorina iti multumesc (si eu impreuna cu multi altii) ca esti asa cum esti si iti doresc sa ramai asa, sa nu disperi si sa nu renunti. Ai dreptate si asta este cel mai important pentru un om care se dedica democratiei si cinstei, care democratie din pacate nu este intotdeauna adevarata si nici mereu cinstita.
Dar are capacitatea, ma repet, de a se autocurata.

Cristi Dulfu spunea...

Simt ca Basescu asta este atat de puternic si parsiv incat si-a subjugat toata presa, inclusiv cea internationala. Oare chiar nu ia nimeni atitudine ? toti BBC-istii sunt aserviti puterii suspendate din Romanica ?
Incredibil!
;)

Prea tare chestia asta. Pana si in revistele academice internationale isi baga Base coada... si nimeni nu spune nimic. nu intervine, nu ia atitudine . Noroc cu Antonix si Pontix si cei 256 magnfici

Anonim spunea...

Stiu ca n-o sa va placa ce zic.
OUG mi se pare cea mai corecta pentru ca asigura conditii similare pentru alegere si demitere si e la fel de constitutionala(difera procente).

Cu oricare dintre situatii nea Traian iese sifonat (cu sau fara diacritice):

1. Referendumul trece cu peste 50% prezenta la vot, pa Traian!

2. Referendumul invalidat prin boicot basist dar 90% din voturi pentru demitere, halal legitimitate.

gabriel spunea...

@anonim:
Referendumul nu inseamna alegeri. Alegerile s-au facut in 2009 pentru un mandat de 5 ani.
Referendumul pentru demitere face ca cei care l-au propus, sa convinga lumea sa treaca.
E de bun simt!

Anonim spunea...

Sunt curios de un lucru: dupa alegeri, sau referendum, pot sa verific daca in statistici apare daca am votat sau nu? Cei care aleg sa nu se prezinte la vot, pot verifica daca nu s-a votat in numele lor?