joi, aprilie 12, 2012

Siria.Până când ?

Autoritățile din Siria spun că vor înceta joi orice operațiune militară. Anunțul a fost făcut de televiziunea de stat. Tot joi ar trebui să intre în vigoare armistițiul negociat de ONU. Conducerea statului sirian i-a spus și lui Kofi Annan că intervențiile se vor opri. Însă, toată lumea e neîncrezătoare. Rebelii, o parte strânși în Armata Liberă siriană sunt sceptici. Pentru că și miercuri, în Homs, masacrul a continuat.

Kofi Annan remarca, la un moment dat, că negocierile cu regimul Assad sunt printre cele mai grele dintre cele la care a luat parte. De altfel, și imaginile din satelit difuzate arată că trupele lui Assad nu se retrag. Până acum sunt peste 100.000 de refugiați în Iordania și Turcia. Și continuă...

Dacă aveți cumva curiozitatea să dați o căutare pe youtube, în ultima săptămână, după cuvintele syria bbc- veți vedea imagini cutremurătoare. Copii împușcați în cap, părinți împușcați odată cu copiii, zeci de cadavre ale rebelilor zăcând pe străzi.

După ce l-a intervievat, Barbara Walters mărturisea că Bashar al Assad e "disconeccted". Era uluită, ca jurnalist, de siguranța, detașarea și umorul președintelui sirian. Bashar al Assad însă știe exact ce face. Știe că, deocamdată, nimeni nu-l poate opri. Pentru că riscurile, pentru zonă, sunt imense.
Acum 7 ani, pe principiul "Libanul sunt eu", foarte probabil, din ordinul lui a fost asasinat și Hariri, arhitectul reconstrucției Libanului. A fost un cutremur politic doborâtor pentru stabilitatea zonei. Nici atunci, pe Assad, nimeni nu l-a putut opri.

Un comentariu:

Robert Horvath spunea...

VOICULESCU CERCETAT LA D.I.C.O.T

R O M Â N I A NESECRET
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR Bucureşti
Nr. 89.779 din 17.3.2012
Ex. nr. 1.
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
DIRECŢIA MANAGEMENT ORGANIZATORIC, STRATEGII
ŞI RELAŢII CU PUBLICUL
C ă t r e ,
Domnul HORVATH ROBERT


Urmare memoriului adresat Guvernului României şi remis instituţiei noastre, vă aducem la cunoştinţă faptul că acesta, în conformitate cu prevederile art.61 din O.G. nr.27/2002, aprobată, cu modificări şi completări, prin Legea nr.233/2002, a fost înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru analiză şi competentă soluţionare.
Cu stimă,
DIRECTOR,
Comisar şef de poliţie
PANTILIE ION
Bucureşti, Str. Mihai Vodă nr. 6, sector 5
Tel./ Fax: 021/316.51.26, e-mail – cabinet@politiaromana.ro