marți, noiembrie 23, 2010

MAI = Casa de nebuni

Că, în general, când încep să se plătească poliţele într-o structură ca Ministerul de Interne, nimic nu e ceea ce pare- asta putem lua în considerare. Dar ce se întâmplă în MAI, de câteva săptămâni încoace, parcă nu mai justifică absolut nimic.
Că Aurelian Vasea Şoric- e un imbecil, asta a văzut o ţară-ntreagă. Că Tobă, şeful Poliţiei Române, are nişte probleme cu capul de a putut ţine un asemenea om în braţe- şi asta e o problemă. Mare...
Iar că Valentin Fătuloiu şi beizadeaua dragă ajung să se tragă de bretele cu mafioţii, să se plimbe cu pungile cu bani şi cu camerele video prin minister- ca să-i dea în gât pe corupători... şi asta e o problemă de psihopupu.
Asta ca să nu mai vorbesc despre decesele "în condiţii suspecte" despre care vorbeşte Fătuloiu aici sau despre instalaţia de bruiaj funcţională care ori era a lui Fătuloiu, ori a lui Chelu (vezi sfârşit de referat arestare, pagina 16, de aici). Şi dacă, să zicem, era a lui Chelu, cum de a intrat cu ea în minister? Din referatul DNA nu prea se înteţelege a cui era jucăria- minune. Oricum, era, mă rog, un detaliu...

Whatever, băieţii de la Intene, trecând peste războiul fără perdea pe care l-au declanşat, e clar...au mari probleme cu capul.

Exemplul perfect e aici. Un interviu cu chestorul Ştefan Pop de la DGIPI care, în timpul unui uriaş scandal, începe să bată câmpii. Nu ştie cât e bugetul serviciului, când e întrebat de filaj... îl apucă tăcerile profunde iar, în Austria când era, spune că aresta 6500 de români pe an. Adică 17-18 pe zi. Omul, să ne înţelegem, e şef de serviciu şi nici măcar nu are proprietatea cuvintelor....Şi câte şi mai câte nu zice...

Casa de nebuni şi teatrul absurdului perfect sunt la MAI. Unde e legea? Unde e ordinea? Unde e rigoarea, fermitatea, autoritatea? Unde-i adevărul? Se mai gândeşte cineva la asta? Evident că nu...Toţi şi-au pus poalele-n cap şi toţi vorbesc de mafioţi, bani, corupţie la cel mai înalt nivel şi asasinate la comandă. Şi toţi sunt în funcţii. Absolut toţi.

Însă repet.Faptul că pe ditamai şeful "Doi ş'un sfert" (personaj care are rang de ministru) îl apucă interviurile în premieră când scandalul în prorpia-i ogradă e cât casa şi, peste asta, le gestionează şi jalnic, confirmă teoria că, oricât de mari ar fi poliţele de plătit în Interne, ar trebui demişi toţi. De sus până jos. Scurt şi fără niciun drept de apel.
Şi, peste asta, ar mai trebui trimişi toţi direct şi forţat...pe la un tratament psihologic intensiv. Să se relaxeze...Măcar pentru sănătatea noastră mintală, a profanilor. Pentru că trebuie să-i suportăm zi de zi şi e crâncen... Pentru că aşa ceva, până acum, România cred că nu a mai întâlnit.

2 comentarii:

Bob spunea...

Sarut mana ! Inainte de a publica cel de-al doilea capitol din MANUALUL DE DAT/LUAT SPAGA vreau sa aduc o critica presei - in ansamblul ei . Toata lumea e socata de ce a ajuns sa fie Ministerul Administratiei si Internelor . Si pe buna dreptate. Dar..... Cum s-a ajuns aici ??? Din pacate si din nepasarea noastra . Absolut nicio ancheta a presei (singura in masura sa devoaleze serparia de acolo) nu s-a finalizat . Disperarea dupa BREAKING NEWS face ca multe dintre stiri sa dureze doar cateva ore . Acum cativa ani un scandal intre doi generali din MI a facut ca majoritatea masinilor fotbalistilor dinamovisti sa fie sigilate , fiind descoperite ca fiind furate din strainatate. Si asta in curtea Clubului Dinamo - unitate militara a MI. SCANDALUL a durat doar o zi , cei doi punand batista pe tambal , in obiceiul vesnic dambovitean . De atunci , NIMIC. Filiera implica si oameni din vama, si de la RAR si de la Rutiera , inclusiv de la Interpolul romanesc. De ce nimeni nu termina anchetele ce vizeaza en-gros-urile bucurestene, magazinele de etno-botanice, cazinourile de la parterul blocului, vanzatorii de facturi false, evaziunile din restaurante, sali de gimnastica , frizerii, piete si multe altele . Nici nu stii ce chestii interesante ati descoperi. ABSOLUT TOATE ASTEA SE FAC CU COMPLICITATEA POLITIEI SI A GENERALILOR DE ACOLO. Organizatia mafiota numita MAI si-a impartit teritoriile si atributiile. Scandalurile de acum nu reprezinta decat intersectarea acestor teritorii. Sa nu asteptati sa se rezolve foarte usor aceasta nebunie . Fiindca , asa cum ai spus tu , MAI = casa de nebuni.

TANO spunea...

stau si ma intreb de ce nu ma mira nimic?se va schimba ceva in MAI?Nu vor plati 3-4 personaje mai grele din minister apoi lucrurile vor reveni la normal pentru cei de acolo.