sâmbătă, aprilie 10, 2010

Două mici

Prima. Lectură de noapte: Ordonanţa de reţinere nr. 10, în dosarul 310/P/2009. 47 de pagini. Fascinantă, haioasă, dialoguri siropoase, un document care arată în clar chipul sinistru, bolnav, halucinant, "ecologic", smintit până la alienaţie al politicii şi Justiţiei din România. De la Sfânta Parascheva, îngeri şi până la finii care nu-s fini şi care află, de la televizor, că au dat de belea. Numai după Ordonanţa asta s-ar putea începe un bun scenariu de film. 

Îmi pare rău că nu o am în format PDF. ca s-o citească şi domnii Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Mircea Geoană, Liviu Dragnea, Dan Nica, Mincu Silvestru, Gelu Drăjneanu, Mitică Iliescu şi alţi câţiva judecători gen Dan Chiujdea, poliţişti şi nu numai...S-ar distra cred. Sau poate nu...Eu aştept cu nerăbdare următorul lot. S-ar putea să fie mai savuros, cine ştie? Doar personajele sunt de top, nu?

Voicu: "Domnul Năstase vrea să vă pună o ventuză, auziţi! "

Costiniu: "Nu.Nu.Nu. Vă rog eu frumos să nu! Să nu facă chestii d'astea"

A doua. Şi mai mică. În câteva zile, maximum 5, Onţanu sau, mă rog, Primăria Sectorului 2, a tuns asfaltul de pe strada mea şi apoi a asfaltat strada. Nu sunt şofer, dar parcă strada nu era chiar aşa bombardată de gropi. E, oricum, o arteră cu trafic destul de intens. Când a început lucrarea, destul de măricică, mă şi gândeam câte luni sau câţi ani o să dureze. S-a terminat incredibil de repede. Deci se şi poate face până la urmă ceva în ţara asta, nu?

Niciun comentariu: