luni, septembrie 14, 2009

Cum te-a afectat criza pe tine?

Un nou serviciu lansat, astazi, de Reuters, la un an de la rasunatorul faliment al Lehman Brothers, sub bagheta lui Richard Fuld.
Pentru ca pe 15 Septembrie 2008, chiar s-a intamplat. Banca de investitii cu o istorie de 158 de ani devenea cel mai spectaculos faliment din istoria Americii, paralizand practic sistemul financiar global, facand ca guvernele sa pompeze imediat bani in banci si in economie dar..degeaba. Criza s-a adancit si s-a externalizat in asa hal incat a afectat grav industria cu o forta ce nimeni n-a mai simtit-o de la Marea Recesiune.
Urmariti aici un cover al crizei. Exact asa cum s-a vazut ea in toate colturile lumii. E o productie Reuters. Si e, intr-adevar, extraordinara.

Iar pentru cine doreste sa aprofundeze subiectul, recomand Frontline si documentarele lor. Aici gasiti si materialul 60 minutes. "Breaking the bank". Din pacate, toate televiziunile din Romania sunt departe de a realiza asa ceva. Productiile Frontline sunt foarte bine documentate si spectaculoase. Mereu.

Un comentariu:

Ion spunea...

Pai am petrecut criza fiind dat afara prin restructurare, m-am angajat din nou tot in acelasi domeniu. Salariu micsorat cu 50%. Casa care trebuia sa o construiesc pe un teren ce l-am cumparat demult pe nimica toata, vr'o 35 Mio Rol, a ajuns sa fie un apartament de 3 camere intr-un bloc de prin 86' dupa "putilinta" si "renumeratie" Avantaje: apartament cu vedere beton (lac si parc, nu spun care)dar de dimensiuni mici, am scapat de o sefa autista trecuta de prima tinerete si jumatate, dar nu si de macar o prima iubire ( undeva in intimitatea ei, canta un greiere, nu-l deranja nimeni...sper ca aluzia sa fie inteleasa, si mai ales sa nu deranjeze pe nimeni ) Si ca planul de criza sa fie complet, am lucrat cu concubina la un mic "oracaitor" in casa. La anul cred ca vom fi trei, afara din criza..