luni, august 31, 2009

Ce gluma buna...


Gen.(r) Mitica Iliescu. / Gen. Alexandru Burian.

...a spus azi, Viorel Hrebenciuc. PSD vrea reorganizarea SPP si STS. Nu, zau! As vrea s-o vad si pe asta: Mitica Iliescu reorganizandu-l pe Burian. In fapt, o garda reorganizand pe alta. Ca-n filme...Palpitant, ce sa-ti spun.

Oricum, ma si mir ca le-a picat fisa. Si anume ca ofiterii care sunt in ceafa lui Geoana, de dimineata si pana seara, nu sunt tocmai ceea ce par. In orice caz, se stiu anumite lucruri. Si nu se stiu de ieri, de azi. Faptele n-are rost sa le mai detaliem. Le stiu si ei...Mult mai bine decat noi.

Ca acest serviciu special a fost de la infiintarea sa, din 7 mai 1990 (Unitatea Speciala de Paza si Protocol), sub tutela, autoritatea si puterea presedintelui Romaniei, n-am vazut-o in seara asta. Ci o vedem de aproape 20 de ani.

Ca in SPP se folosesc la greu ofiterii pentru a strange informatii despre adversarii politici sau ca, din serviciu, sunt sustinute anumite organizatii pentru atacarea adversarilor politici, si asta o stim. De vreo 5. Da, cam de vreo 5 ani.

Ca fascinantul general locotenent Burian, adjunct al si mai fascinantului domn Pahontu, conduce o structura de informatii care se ocupa cu toate rahaturile...de la monitorizari, stans si intoxicat cu informatii si, mai ales, filaje- activitati pentru care SPP nu are baza legala ...Si asta o cunoastem. De cand a venit domnul Burian in serviciu. Adica de vreo trei ani si jumatate.

Iar ca SPP e o structura cu multe bube, cu mult prea multe lucruri nelalocul lor si ca, deseori, isi depaseste atributiile...si asta am vazut-o. Demult si de infinite ori. Nu mai trebuia domnul Hrebenciuc sa ne-o spuna. Putea insa macar sa se documenteze si sa se gandeasca ... Ceva mai profund. Ca, deh, aveam pretentii si noi. Anyway, un lucru este cert: atat timp cat sefii SPP si STS sunt numiti de presedintele Romaniei si acceptati de CSAT ei isi vor servi seful. In primul rand, mereu si in orice conditii. Poate sa scrie Hrebenciuc romane intregi si poate sa-i reorganizeze pana nu mai poate. Asta-i viata! Asa au functionat, au supravietuit si si-au aratat muschii. Mereu si mereu...

Pana una alta, noi, profanii, asteptam nerabdatori reorganizarea si controlul exclusiv parlamentar asupra celor doua servicii: SPP si STS...In orice caz, despre modul cum functionaeaza SPP, cum nu functioneaza, ce face si nu ar trebui deloc sa faca si... ce nu face cand trebuie...poate domnul Hrebenciuc, inainte sa prezinte legi scrise de Catalin Voicu, Vanghelie & Co., il intreaba mai din timp si, ma rog, direct, pe Mitica Iliescu. Oricum, omul stie mai bine decat locotenentii sai cum sta adevarata treaba. Pentru ca da, distinsul Dumitru Venicius Iliescu chiar stie tot!


Si apropo de preocuparile SPP si STS. Eu, in seara asta, la 22.06, postez. Ei, inca de la 20.48, sunt calare. Calare pe blogul meu ( vezi foto mai sus). Dureaza de foarte mult chestiunea asta si a inceput sa ma agaseze. Inteleg ca v-au pus demult sa monitorizati blogurile jurnalistilor critici. Dar, pe bune, asta nu inseamna ca trebuie sa si executati.

Chiar in serviciile astea nu se pot descoperi si alte pasiuni? De exemplu, ma gandesc la o biblioteca sau o mica sala de lectura... Da, da, sa mai luati si voi o carte in mana. Ca examenele mai stim si noi cum se dau si, mai ales, cum se iau. Iar la dat comunicate pline de greseli gramaticale, sunteti primii. Cat despre cititul blogurilor, va urez succes! Si lectura placuta in continuare! Macar de ati invata si voi ceva...

2 comentarii:

sandman spunea...

Astia chiar asa de prosti sint?
Se lasa descoperiti asa?
Hehehe...vai de noi cu boii astia!

Marius Mina spunea...

Special Telecommunications Service (85.121.22.170)