joi, noiembrie 01, 2007

Basescu - ofensiva mediatica fara audienta.

Cine l-a batut pe Basescu? Mai toata lumea. Audientele de aseara, de la B1, sunt foaaaarte triste. Pe targetul premium( 25-54 urban), Basescu a facut o audienta maxima de 2,7 puncte rating. Ca sa intelegeti mai bine, un punct de rating inseamna 100.000-120.000 de telespactatori. Deci, slabutz, foooarte slabutz..Sa revenim...Cine l-a batut pe Base? Cam cine a putut. Pro TV-ul cu 7,4 puncte, OTV-ul cu 7,3 puncte, Prima TV cu 5,8 puncte, Kanal D cu 4,4 puncte si Antena 1 cu 4,3 puncte.


Pe all urban, Basescu a scos si mai putin. Adica 2,5 puncte. Pro TV-ul si TVR-ul- fiecare au scos cate 6 puncte, OTV-ul 6,3 puncte, Prima TV- 5,2 puncte, Kanal D- 5 puncte, Antena 1 cu 4 puncte si Acasa TV cu 2,8 puncte.

Pe targetul 18-49, si mai nasol. B1 a scos doar 1,9 in timp ce alte sapte televiziuni au scos ratinguri mult mai bune: Antena 1-3,3 , Pro TV-7,7, Acasa TV-2,8, Prima TV-5,7, Kanal D- 3,6, OTV- 5,3, Pro Cinema-2,6.

Targetul pe Bucuresti a fost mai bunicel pentru Basescu. In sensul ca aici, B1 a atins chiar 4 puncte. Dar degeaba. A mancat bataie pe toata linia. La ce s-au uitat, in principal, bucurestenii? La Pro TV( 6,5 puncte)- Stirile Pro TV si serialul CSI , la Prima TV(8,4 puncte)- Trasniti din ( sau in ) Nato si Focus Plus, la Kanal D( 8 puncte)- meci , la OTV( 7,3 puncte)- Elodia sau ce-o mai fi fost pe acolo.

Deasupra, Traian Basescu, astazi, la Evz. Mai jos, Traian Basescu, in mai 2007, tot la Evz, cand a mai facut o escala.

Ofensiva mediatica a lui Basescu a continuat astazi. Dupa-amiaza s-a dus la redactia Evz( fotografia e mai veche, din mai 2007- cand a mai facut o escala la Evz) si a dat un interviu Ioanei Lupea si lui Mircea Marian. Sincer, ma mir ca Gregoire l'ecrivan nu si-a bagat putin nasul sau "celebrul" ziarist pur-sange Razvan Ionescu...Basescu a vorbit iar despre toate si despre toti. Vom vedea ce a spus cu exactitate duminica seara- in editia online. Pentru ca interviul va fi publicat in editia de luni a Evz. Luni, cand, evident, ziarele au cel mai mare tiraj.


Oricum, un lucru este aproape cert. Basescu nu mai face de mult timp audienta. Basescu nu se mai vinde, Basescu nu se mai citeste, Basescu nu se mai urmareste. Sa fie, oare, saturatie? Sa fie slabiciune? Impactul declaratiilor sale, si asa foaaaarte luuungi si foaaaaarte dese, nu mai este de mult comparabil cu cel al interventiilor sale din 2005. In doar doi ani, s-a redus drastic.
Asa ca, acum, dupa cum arata cifrele de rating, Basescu duce o ofensiva mediatica fara audienta.
Il bat stirile, Elodia, meciurile, serialele si chiar si Trasnitii din NATO.

In asemenea conditii, n-aveti niciun sfat pentru presedinte? Ce ar trebui sa mai faca, ce ar trebui sa mai zica, ce ar mai trebui sa arate - ca lumea sa se mai uite la el?

5 comentarii:

Anonim spunea...

La ora la care a fost Basescu la B1 TV romanii se pregateau de culcare. Duminica s-a schimbat ceasul si deci bioritmul a fost dezechilibrat. Eu am ascultat 5 minute si am aflat in cele cinci minute esentialul: ca ilici iliescu impreuna cu securistii lui au blocat pe vremea lui milica trecere dosarelor la cnsas. Degeaba faceti predictii sumbre pt ca nu aveti dreptate.

ziarist spunea...

@anonim. eu zic sa va reglati bioritmul si sa va mai uitati o data...poate n-ati prins esentialul..daca a fost vreunul..

Anonim spunea...

cred ca ar trebui sa te ia caconsiliera. esti perfecta si scrii superb.

Raluca spunea...

din pacate pentru el, a cam epuizat lista de subiecte abordata de liderii populisti.
din fericire pentru noi, asta este un lucru bun.
din pacate pentru el, opiniei publice nu-i mai pasa de intrigile/scenariile tesute de el si nici de acuzatiile fumate aruncate la adresa diversilor adversari politici.
din fericire pentru noi, asta e un lucru bun.
din pacate pentru el, cat de sus a urcat mintind si furand si tipand si injurand, tot atat de tare il va durea cand va cadea.
din fericire pentru noi, asta se va intampla cat de curand.
din pacate pentru el, este limitat in tot ceea ce face, de la gandire pana la modul in care conduce tara.
din fericire pentru noi, ne-a venit mintea la cap si nu mai vrem circ.

Anonim spunea...

Sorina,
aduni mere cu capre.

o televiziune cu "audienta" B1 n-ar reusi sa faca mare rating nici daca ar transmite a 2-a venire a lui Isus in direct.

Dracu