marți, noiembrie 20, 2007

PSD se pregateste de guvernare. Din nou. Episodul - alinierea planetelor si nu prea

Da. Din nou se pregatesc intens.Din nou nu mai au rabdare. Din nou si-au impartit posturile. Din nou isi freaca mainile. Din nou PSD se pregateste de guvernare. Evident, dupa alegeri si referendum, in cazul in care cel mai fericit scor al social-democratilor ar fi de 20%.

Bineinteles, e anuntata toata lumea. Chiar si ambasadele importante stiu ultima schema de guvernare. Mai marii PSD spera, din tot sufletul lor, la un Executiv cu PNL si UDMR. Si poate nu numai cu ei. Mai trist e ca din cele 7 portofolii ministeriale dorite, PSD a obtinut doar 4. Cine a negociat cu liberalii? Poate avem o banuiala...

Cert e ca pentru Mirciulica lucrurile sunt din nou triste. Planetele nu s-au aliniat nici de data aceasta. Asta e. Nu-i sta scris in stele sa fie premier. Si poate nici presedinte. De tara, n-a avut sansa pana acum. De partid, a avut. Si a aratat tot ce poate. Cu varf si indesat.

Asa ca Mircea Geoana ( zis, mai nou, si 'Nacul in partid) se intoarce saracul, batut in cuie, de acolo de unde a plecat. Adica de la...la Ministerul de Externe, of course.

La Justitie e, bineinteles, acelasi. Acelasi om suparat pe toata lumea ca n-a fost sa fie nici premier, nici sef la SIE, nici nimic. Doar un vicepresedinte care, de ceva timp, duce o campanie acerba de recladire a propriei imagini. Evident, Cristi Diaconescu.

La Ministerul Muncii nicio varianta noua in PSD. Niciun lup tanar. Doar oldies but goldies. Adica Marian Sarbu.


Iar la Ministerul Economiei... tineti-va bine ca sa nu cadeti de pe scaune, va rog. Vine greul partidului- Constantin Nita. Cum care Nita? Domnul deputat, vicepresedinte, domnul sef de organizatie al PSD Brasov. Poate sedintele de Guvern se vor tine de anul viitor, in muntii si aerul curat ale domnului Nita. Pe proprietatea sa privata de la Cristal. La pensiunea de patru margarete. E o idee, nu?
Stie domnul Nita de ce-l lauda pe domnul Hrebenciuc pe la toate colturile si pe toate gardurile...Vedeti? E in carti la Ministerul Economiei. Sper din tot sufletul sa nu-i dea si Finantele. Ca atunci, e cam nasol...


Si uite asa, PSD intra la guvernare. PNL scapa de Mr. Cioro, de Vosganian, Chiuariu si Paul Pacuraru. Daca o sa fie asa, ceea ce ma indoiesc, cred ca o sa ne distram si mai bine.

P.S. Nu pot sa nu scriu despre domnul Dragnea " teroristul". Imi pare sincer rau pentru el. Cred, la fel de sincer, ca si el are o problema cu alinierea planetelor. Nici in stelele lui nu prea sta scris nimic. Cum care Dragnea? Liviu Dragnea, vicepresedintele, seful de campanie al PSD. Cum care campanie? Asta e o alta poveste...Una fara sfarsit si fara inceput...
Oricum, sper din tot sufletul ca si el, candva, sa ajunga ministru. Pentru ca trebuie sa intelegeti. Omul chiar sufera, vrea asta si, in plus, il iubeste si pe Basescu. Pe bune si din tot sufletul. Daca nu o sa ia nimic, iar o sa aiba probleme in judet cu primarii, o sa aiba probleme in organizatie, o sa aiba probleme...stie domnul Dragnea cu cine...Cert este ca o sa aiba probleme. Si chiar nu mai vreau sa se autosuspende sau sa-si depuna mandatul degeaba...a treia oara.
Pe de alta parte, poate crede ca e mai interesanta postura de secretar general in locul lui Titus?
I-o fi mirosit mai bine? Se pare ca da. Dar si secretariatul asta general e cu dus si intors. Cunoscatorii sa-l intrebe pe Mitrea. Cred ca pentru el a fost o experienta de neuitat. Oricum, tare as vrea sa-l vad pe Liviu Dragnea ( Liviu - pentru prieteni) gestionand campaniile locale, parlamentare si prezidentiale. Ar fi de neuitat si pentru el....

Dar poate vine un Congres... ca sa citez un pesedist. "Nu vezi ca dupa fiecare Congres suntem din ce in ce mai rau? Poate de data asta ne desfiintam". Ce ziceti? Ar fi o idee?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo Sorina! Avem aceleasi surse. Numai ca eu nu cred ca aranjamentul va functiona pana la capat...

Anonim spunea...

asta cu nita la economie e bestiala
inca mai rad cu hohote
desi ar fi in stare foarte tare psd de asa ceva...

ziarist spunea...

@ anonim. nu stiu daca avem aceleasi surse. Nici eu nu cred ca aranjamentul va functiona pana la capat pentru ca deja a generat iritare in PSD. Daca va functiona, iti dai seama ce frumos va fi?

@ chinezu. sa stii ca varianta cu Nita la Economie e una mai veche...Ce ma mira e ca n-au renuntat la ea in ciuda criticilor...

Anonim spunea...

aranjamentul, cred ca e de fatada sa mai "linistesca" spiritele prin PSD, dar daca cumva se va transpune in realitate ai perfecta dreptate va fi distractie garantata.

Anonim spunea...

Sorina, in mod sigur avem aceleasi surse (NT-USA). Dar nu PSD-ul e problema (acolo sunt foarte multi care ar accepta si un scor de sub 20% doar pentru a fi o luna ministri), ci in PNL. Ca liberal trebuie sa fii dobitoc sa-ti alienezi electoratul printr-o alianta acum cu PSD. Solutia e simpla: bugetul va trece, fiind votat si de PSD, urmeaza vacanta parlamentara iar o motiune de cenzura nu va mai fi depusa inaintea alegerilor locale. Asa ca remanierea trebuie realizata in interiorul aceleiasi formule politice.Intre timp in PSD apele se vor separa.
Cat despre Nita, e vorba de povestea in care chelnerul isi ia doctorat in economie, doar pentru ca stie ca pe nota de plata 2+2 intotdeauna fac 5.

Anonim spunea...

draga Sorina,tu de cine ai mai mare grija de p s d sau de tine. dupa cum vad....../

ziarist spunea...

@anonim. esti pe aproape....:-) dar in mod sigur nu avem aceleasi surse...

ziarist spunea...

@anonim. esti pe aproape....:-) dar in mod sigur nu avem aceleasi surse...

ziarist spunea...

@ anonim. ce vezi?

Anonim spunea...

Se pare ca avem idei comune!
www.antipsd.9f.com