miercuri, octombrie 10, 2007

Forta imaginii si strategia TVR


Mai jos este stirea, exclusivitatea, difuzata de Mediafax marti, cu mai bine de 24 de ore inaintea difuzarii de catre TVR a imaginilor. Daca observati, stirea Mediafax a fost data pe surse judiciare! Unde e replica cu "Imparatul"? Unde e discutia despre telefonul fix? Unde e inregistrarea video cu lazile? De ce n-a dat TVR toata inregistrarea? Sau de ce a primit doar atat? Hotnews a scris despre 21 de minute de imagini montate. Probabil ca sunt ore intregi de filaj dar, la fel de posibil e sa se fi facut o selectie... Deci unde sunt celelalte imagini, daca TVR nu le-a primit? Si cum comentati implicarea TVR in acest caz? Imaginile sunt, intr-adevar, devastatoare pentru Remes, pentru Cabinet si pentru liberali...Una peste alta, cine credeti ca a fost SURSA TVR? ...

Marti, 09 octombrie 2007- ora 11:16:009.10.2007-11:16:0

REMEŞ-DNA-CORUPŢIE / EXCLUSIV: Decebal Traian Remeş, numit "Împăratul" în discuţiile dintre Mureşan şi Ciorbă

BUCUREŞTI, 9 oct (MEDIAFAX) - Procurorii anticorupţie au înregistrări în care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Mureşan, dar şi cu fostul ministru care, într-o discuţie ulterioară cu Gheorghe Ciorbă, recunoaşte faptul că în plic se aflau 15.000 de euro.
Surse judiciare au declarat agenţiei MEDIAFAX că ministrul Remeş şi fostul ministru Mureşan au fost filmaţi în timpul unei întâlniri avute într-un local din zona Dorobanţi. Mureşan îi vorbeşte lui Remeş codat, multe dintre detalii scriindu-i-le pe o hârtie.
La un moment dat, Mureşan primeşte un telefon de la Gheorghe Ciorbă - omul de afaceri care avea interes să-i câştige bunăvoinţa lui Remeş pentru ca acesta să-i favorizeze firma la licitaţii - care-l anunţă că îl aşteaptă afară, "lângă un BRD", să-i dea ceva.
Mureşan este filmat când primeşte de la Ciorbă un plic şi o foaie de hârtie pe care, în stradă, omul de afaceri scrie ceva. După câteva minute se despart, iar Mureşan revine în local, unde-i cere lui Remeş să-şi deschidă geanta. Între ei are loc un scurt dialog, ambiguu, în care Remeş lasă să se înţeleagă că acceptă banii, iar Mureşan îl sfătuieşte ca mai bine să-i primească acasă.
Într-o altă înregistrare video, Mureşan vorbeşte cu denunţătorul Gheorghe Ciorbă într-o cameră. La începutul convorbirii, Ciorbă i se plânge lui Mureşan de faptul că i s-a stricat maşina, iar amândoi consimt să-şi închidă telefoanele mobile pentru a nu fi ascultaţi. Mureşan insistă câteva minute asupra unui telefon fix aflat în cameră, despre care iniţial cere să fie scos din priză, iar apoi să fie scos de tot din cameră. Discuţia este recentă şi are loc după ce Mureşan a aflat că este în atenţia procurorilor anticorupţie.
Pentru început, Mureşan avansează o teză potrivit căreia "ăsta" (Traian Băsescu, n. red.) vrea să-i ia pe miniştri la rând, unul câte unul, pentru a-i suspenda şi a scăpa astfel de Guvernul Tăriceanu, acesta fiind, în opinia sa, şi motivul pentru care DNA a intrat pe fir în povestea cu el, Ciorbă şi Remeş.
Odată rezolvată problema telefonului fix, cei doi încep să vorbească, Mureşan sfătuindu-l pe Ciorbă ce anume să spună procurorilor. În discuţia celor doi, Remeş este denumit "Împăratul".
Mureşan opinează asupra probelor pe care procurorii le-ar putea avea împotriva sa şi îi spune lui Ciorbă cum anume să motiveze şi "ploconul" în palincă şi carne, lăsat de cei doi la locuinţa din Baia Mare a lui Traian Remeş, dar şi discuţia telefonică în care lui Remeş îi sunt date informaţii despre identitatea firmelor lui Ciorbă.
Atunci când Mureşan îşi pune problema că procurorii ar avea înregistrarea momentului în care plicul de la Ciorbă ajunge la Remeş, Ciorbă vorbeşte clar despre cei 15.000 de euro. Mureşan îi face semn să tacă şi îi desenează cu degetul prin aer, vorbind în şoaptă, spunând: "Despre astea nu vorbim".
Mureşan dă dovadă că ştie procedura penală, el dându-i şi sfaturi tehnice lui Ciorbă pentru întâlnirea cu anchetatorii şi spunându-i că a "trecut prin multe, mult mai grele", cu procurorii anticorupţie.
Într-o altă înregistrare video, anterioară celorlalte două, Mureşan merge, alături de Ciorbă, la casa lui Remeş unde lasă mai multe lăzi cu diverse produse. Mureşan însuşi - despre care familia a susţinut că suferă de diabet - cară vioi mai multe lăzi pe terasa casei lui Remeş, la un moment dat chiar alergând câţiva paşi pentru a grăbi descărcarea ploconului. Înainte de a ajunge acasă la Remeş, Mureşan vorbeşte cu soţia ministrului, căreia îi transmite că are să-i aducă ceva şi pe care o roagă să-i comunice femeii care se ocupă de casă să-i primească.
Sursele judiciare citate au mai declarat că, pe lângă înregistrările video, dosarul mai cuprinde şi multe alte înregistrări telefonice, unele dintre ele - ulterioare momentului predării plicului - în care Mureşan îi transmite lui Ciorbă că Remeş "a primit" iar altele în care Remeş dă telefoane şi se interesează de licitaţiile pe care Ciorbă dorea să le câştige.
În timpul percheziţiei din locuinţa lui Mureşan, fiul acestuia, Dan Mureşan, este înregistrat de procurori vorbind la telefon cu mama sa, pe care o sfătuieşte să "ascundă paşaportul" într-un loc de care "să nu ştie nimeni" în afară de ea, fără a fi clar despre al cui document vorbeşte.
Omul de afaceri Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş.
Omul de afaceri a fost audiat săptămâna trecută, la Satu Mare, de procurori ai structurii centrale a DNA, iar casa fostului ministrul al Agriculturii Ioan Avram Mureşan din localitatea Firiza, judeţul Baia Mare a fost percheziţionată, sâmbătă, la cererea procurorilor DNA, în baza unui mandat emis în cursul aceleiaşi zile. În urma percheziţiei, Mureşan a fost ridicat pentru audieri, sâmbătă, în jurul orei 18.00. Din casa de la Firiza a fostului demnitar au fost ridicate un calculator care îi aparţine băiatului acestuia şi laptop-ul personal al lui Mureşan.
Ioan Avram Mureşan a fost adus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la Baia Mare la Bucureşti, unde a fost audiat timp de mai multe ore de către procurorii anticorupţie, care au emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, duminică seară, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui Ioan Avram Mureşan, instanţa dispunând ca fostul ministru al Agriculturii să nu părăsească ţara pe perioada cercetărilor.
Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat în dosarul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, este originar din Satu Mare, fiind cunoscut aici ca un vechi apropiat al lui Mureşan şi al lui Decebal Traian Remeş şi a fost membru PNŢCD, apoi PSD.
Gheorghe Ciorbă a fost implicat, în ultimii doi ani, în două anchete penale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în calitate de denunţător. În luna martie a acestui an, Gheorghe Ciorbă a fost implicat în ancheta care l-a vizat pe secretarul executiv al organizaţiei judeţene PSD Satu Mare, Vasile Fernea, fost şef al Corpului de Control al Prefecturii Satu Mare, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată.
Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan este deja judecat într-un dosar pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi fals intelectual. Următorul termen al procesului, care este judecat la Tribunalul Bucureşti, este stabilit pentru 29 octombrie.
(Departamentul Eveniment, eveniment@mediafax.ro)

MAI JOS, REMES. ASA CUM E EL..

15 comentarii:

Anonim spunea...

Interesanta afirmatia despre Cristian Diaconescu. Credeam ca numai eu gandesc asa. Il cunosc pe Cristi de mult si iti pot spune ca el nu este ceea ce a incercat sa para pana nu demult. Este capabil de orice pentru o functie in Guvern. Este ranchiunos, gelos si invidios, mai rau ca o femeie! SI FOARTE PREFACUT! Dar se pare ca oamenii inteligenti nu pot fi pacaliti. Si asta-i foarte bine! Numai asa mai putem spera sa schimbam ceva! Scuze, dar nu m-am putut abtine cand am citit ca si tu ai inteles ca el nu este ceea ce parea. Crede-ma ca este groaznic atunci cand se inchid camerele si se opresc bliturile. Si nu are niciun principiu, nu-i pasa de semenii sai. Regret ca nu pot sa-ti postez dovezi, ai ramane uimita sa vezi cine-i de fapt C.D, este mai rau decat isi poate imagina cineva. Incet, incet isi va arata adevarata fata si o sa mai vorbim.

ziarist spunea...

@anonim. Asa cum spuneam, si pentru mine este o surpriza Cristi.Ce crezi ca ar mai putea arata?

Anonim spunea...

Sorina: cred ca ai pus problema gresit. cum au ajuns imaginile dintr-un dosar in cercetare la DNA tocmai la TVR? oricum :) a luat caimacul pe subiect. povestea cu minutele este copilaroasa. au dat ce au crezut ca este important. poate maine vor da partea a doua. cine stie...in rest, consider ca este invidie profesionala gratuita. nu sunt obligati sa-ti dea sec de sec ca stii tu ca a scris cineva ca atat e filmat. s-a si precizat ca sunt fragmente.

Catalin Dobre spunea...

TVR-ul a facut ceea ce orice televizune ar fi facut cand pune mana pe un subiect atat de "gras". L-a facut public la o ora de maxima audienta. Evident impactul a fost mult mai mare decat daca filmuletul ar fi fost pe "Antene" sau "Realitatea". Dar asa e regula jocului.

Acuma sa vedem daca se clarifica si de unde a venit filmuletul.

Anonim spunea...

Ha ha ha!!! Sorina, blogul tau e cool! Daca blonda aia frustrata care ti-a postat ca anonim s-ar combina cu calugarul teofil chiar ar fi distractiv...)dar noi de cine am mai rade???)!!!
@ anonimul care deschide blogul, fataaaa...ai grija ca se simte frustrarea de la o postaaaaa( tu stii cum e cu posta :)

@ sorina, zau ca nu inteleg aversiunea asta impotriva lui cristi! Stiu ca geoana se chinuie tare de tot sa scape de el, dar parerea mea e ca gresiti daca intrati in jocul lui de a demoniza orice reprezinta o reala amenintare...cum ti-ar placea spre exemplu sa fie psd condus de dragnea, nicusor constantinescu & co???
...o intrebare personala...cum simti diferenta ca ziarist, intre munca de la psd si cea de la cotroceni?

Anonim spunea...

@ Mircea, alias C.D,

Nu crezi ca ai prea mult timp liber pentru cineva care-i platit din bani publici?
Ti-ai mutat trivialitatile, postate sub diferite identitati, de pe propriul blog aici? Posteaza si tu de la un "Internet Cafe" cand nu poti sa-ti mai tii in frau frustrarile, doar benzina-i pe gratis! Un singur lucru avem in comun, nu ne suparam pe baietii din ...., pe care incompetenta ii impiedica sa se joace in calculatoarele oamenilor fara ca acestia sa-si dea seama, fiindca si noi doi facem la fel. Propun sa facem un program ca sa nu ne mai intersectam nici in lumea virtuala. Intelept ar fi ca tu sa cedezi si sa-ti vezi de viata ta, eu sunt indreptatit sa merg pana la capat.

Anonim spunea...

@ Mircea,

Daca l-ai cunoaste pe Mircea Geoana, asa cum ar fi trebuit sa-l cunosti, n-ai mai vorbi asa! Intotdeauna si-a respectat cuvantul, lucru rar intalnit printre politicieni, si este de-o sinceritate debordanta, el nu a ascuns niciodata ca se doreste PRIM MINISTRU. Te sfatuiesc sa incetezi cu atacurile la adresa lui, astfel ma determini sa-i aduc la cunostinta adevarata ta identitate. In tara sunt probleme care asteapta sa fie rezolvate, ocupa-te si tu de ce poti si lasa atacurile virtuale, nu fi penibil mai mult decat ai fost pana acum, ti-am spus ca eu nu voi ceda orice ar fi!

ziarist spunea...

@mircea. poate ai dreptate cand vorbesti despre psd...o sa ma mai gandesc la ce spui...in rest, ma simt bine. numai ca e cam obositor.

@anonimilor. eu zic sa nu va mai amenintati cu para la Mircea Geoana si sa va pititi in spatele anonimatului. Daca sunteti barbati, aratati-va...si spuneti ca niste adevarati lideri cine sunteti si ce credeti. Daca n-aveti curaj, lasati-va de politica. Parerea mea...:-)))

Anonim spunea...

@ anonim
Ha ha ha...din nou rad cu lacrimi, dar sunt si mandru. Asta pentru ca BLONDA ANONIM imi spune ca de fapt sunt C.D. si imi vorbeste ceva de calculatoare si oameni cu ochi albastrii in timp ce limba ii e lipita de fundul lui Geoana. Auzi ce imn ii ridica Prostanacului. Ce inseamna si prostitutia asta!!! Si vorba Sorinei, de ce nu-ti asumi identitatea?

@Sorina Te-ai mai gandit la ce am spus referitor la PSD? Chiar sunt interesat de parerile tale, cunosti de mult timp acest partid, din interior...si pe liderii lui.
Te cred ca e obositor...
Te-am mai intrebat care experienta e mai interesanta, cea de la Cotroceni sau cea de la PSD?
Bafta in tot ce faci!

ziarist spunea...

@ mircea. gresesti amarnic. nu-i cunosc pe interior pe liderii lui si nici nu-mi doresc sa-i cunosc vreodata. asta daca aveai vreo nelamurire in acest sens... cat despre experiente, ambele sunt interesante si foarte diferite. aici, e mult de povestit. multumesc mult! bafta si tie oriunde si oricine ai fi.

Anonim spunea...

@Mircea,

Tu stii foarte bine ca nu sunt de sex feminin, asa cum stim amandoi cine esti! Ai fost identificat de la mesajul precedent. Din respect pentru Sorina, nu este frumos sa dezvoltam o polemica pe blogul ei. Hai mai bine sa ne intalnim si s-o rezolvam ca intre barbati! M.Geoana imi este vecin si-i un tip extraordinar. Oricat de mult as incerca sa-ti inteleg refularea prin dedublare, nu pot sa inteleg de ce folosesti asemenea trivialitati. Acelasi lucru l-ai facut si pe blogul tau cand le raspundeai unora sub diferite identitati. Si atunci ai fost identificat, exista probe. Si eu sunt nervos pe tine, si daca am fi doar noi doi, am discuta altfel. Dar te ascunzi ca un sobolan in spatele internetului si infectezi blogul unei ziariste de exceptie cu vocabularul tau grobian. Stii unde ma gasesti, ai adresa mea de email, de ce ce nu vii sa-mi spui in fata ce ai de spus? Pentru ca esti las si pozezi public in ceea ce nu esti! Am sa-ti fac cadou o carte "Politica care ucide caracterul",sunt convins ca o sa te regasesti in ea, e scrisa de o cunostinta comuna, deci cu atat mai mult ar trebui s-o citesti...

ziarist spunea...

@ anonim, mircea. eu zic sa va potoliti. sau spuneti-mi cine credeti ca sunteti fiecare sa ma distrez si eu...:-)))

Anonim spunea...

Sorina, mii de scuze, recunosc, m-am implicat stupid in dialogul asta ce tine de patologic deja. Nu stiu cine crede anonimA ca sunt, ceea ce iti pot spune este ca am lucrat la psd acum ceva timp, dar am renuntat pentru un job mult mai bine platit. Atunci te-am cunoscut si pe tine, si pe diaconescu si pe ceilalti. De aceea mi-am si permis sa fac afirmatii despre diaconescu, sa-ti contrazic afirmatiile conform carora ar fi un om "rau" (asta pt ca ape mine m-a ajutat foarte mult si fara sa astepte sau sa urmareasca ceva). Asa am constatat ca oameni ok mai sunt ponta, oprescu, si total opusi lor titus ( a capatat o aroganta incredibila odata cu functia). din garda veche mihailescu (ai fi surprinsa sa stii cat de ok e omul in ciuda legendelor)...si multe alte amanunte interesante. A fost o perioada foarte utila pt mine, m-a maturizat si mi-a dat experienta atat de necesara junglei in care traim cu totii...
Si tot atunci te-am cunoscut si pe tine, te-am admirat pentru tenacitate si ambitie, alteori te-am criticat pentru prea multa perseverenta de a surprinde doar partile negative ale psd-ului...dar suma a fost si este pozitiva.
Regret sa va dezamagesc, dar nu sunt deci diaconescu, si nici nu as vrea sa fiu. Imi place "eu insumi" prea mult pentru a-mi dori identitatea altcuiva, mai ales a unui politician. Si pentru ca am lucrat la IT, recunosc, am avut acces la toate mailurile de psd, inclusiv al lui diaconescu, si de aceea afirm ca "anonimul" tau e o anonima blonda, de care sincer, mi-e mila...
Asa ca sorina, mult mult succes...si scuze pentru "spovedanie", dar m-am simtit provocat si acuzat pe nedrept si m-am gandit ca e mai bine sa lamuresc cine sunt...

Anonim spunea...

@Mircea, alias C.D

Sunt specialisti IT cu mult inaintea ta. Si nu numai specialisti IT....
Ceea ce nu stii tu, este faptul ca imi este monitorizata fiecare rasuflare. Nici cand respir nu sunt singur...
Nu mai fi penibil ca de vulgaritate oricum nu mai scapi!

ziarist spunea...

@mircea. tu stii mai bine ce experiente ai avut la psd si esti in masura sa judeci mai bine ce se intampla acolo.

@anonim. asta cu rasuflarile monitorizate nu o cred...