miercuri, octombrie 31, 2007

Adina Valean. Prostia. Episodul 2.

Ei bine, a facut-o din nou. Mirobolanta candidata a PNL pentru Parlamentul European. Cum cine? Adina Valean, of course. In seara asta, deschid iar blogul dansei. Imi pica fata. Brusc. Si imi sfaraie buricele degetelor. Instantaneu.


Doamna Valean s-a apucat sa scrie azi. Maaaare greseala. Mai bine statea linistita cu clipul ei idiot. Ei bine, nu. Doamna, care viseaza la Parlamentul European, persevereaza. Si s-a apucat sa scrie despre Dan Mihalache. Ok. Pana aici, nimic anormal. Sunt colegi la Bruxelles, la Strasbourg, isi cadorisesc linkuri pe bloguri- tot respectul, toata stima.
Dar cand doamna Valean scrie despre colegul ei, acelasi Dan Mihalache, ca ar fi locul 10 pe lista PSD pentru europarlamentare...si, culmea, ii adreseaza si o provcare("Domnule Mihalache, ce aveţi de gând să faceţi ca să promovaţi România, dacă veţi fi ales pe 25 noiembrie? )...raman muta. Pur si simplu. Si ma intreb...Sa fie oare prostie? Imbecilitate? Sa fie un dobitoc de subaltern care a scris asta? Ce sa fie, oare?
Doamna Valean pe ce lume traieste? Dan, pe care il cunosc de aproape 10 ani, nu mai este cam de o luna candidat al PSD pentru europarlamentare. Stie toata lumea despre scandalul din PSD de atunci, despre delictul de opinie invocat, despre ce a declarat Dan in Cotidianul, despre cum Geoana l-a scos de pe liste( exact in ziua cand urmau sa fie depuse la BEC)- pe el, dupa ce i-a luat apararea lui Radu Podgoreanu...Si mai mult, tot Geoana a cerut excluderea lui Dan, a lui Razvan Theodorescu, Alin Teodorescu si Ion Solcanu din PSD- din diverse motive si, in general, pentru ca nu sustineau motiunea lui de cenzura.
Asadar, doamna Valean este total pe dinafara. Mai mult, daca i-ar fi citit macar- asa cum lasa impresia- postarile lui Dan de pe blog, odiseea asternuta pe 7 octombrie, ar fi stiut ca el nu mai este candidat.
Deci, doamna Valean nu-si cunoaste nici adversarii, in campania pentru Parlamentul European. Mai trist, si nu ma mira nici asta, e ca nici nu stie ce trebuie sa faca in Parlamentul European. Intrebarea stupida adresata lui Dan sau, ma rog, provocarea, este o dovada cruda. "Ce aveti de gand ca sa promovati Romania, daca veti fi ales pe 25 noiembrie?" Ce sa aiba de gand? Ca daca te duci in Parlamentul European NU promovezi neaparat Romania. Promovezi interesele tuturor cetatenilor in UE.
Asa cum ii transmite Dan, si are perfecta dreptate, "doamna Valean ar trebui sa inteleaga ca in Parlamentul European esti ales sa reprezinti interesele TUTUROR cetatenilor europeni- vreo 560 de milioane"...
Pe scurt, doamna Valean este cam varza. Nu zic mai mult. Raman la parerea mea. Mai bine s-ar duce in munti si ar ramane acolo. Biiiiine ascunsa. Sa nu mai scrie, sa nu mai faca clipuri, sa nu mai zica nimic. Sa taca pur si simplu. Si cand ma gandesc ca e pe locul 3 pe lista PNL pentru Parlamentul European....ma enervez din nou. Oare cum a ajuns acolo? Am cateva informatii, care "justifica", din considerente de partid, pozitia doamnei Valean- pe locul fruntas de pe lista PNL. Si iar raman muta. Si iar imi sfaraie buricele degetelor. Dar, ma opresc....Deocamdata.

11 comentarii:

Anonim spunea...

:) Frumos!
De fapt cred că această campanie electorală se întâmplă într-un ritm atât de alert încât nu-şi mai văd nici ochii în oglindă. Sunt convins că doamna Vălean nu dă de fapt 2 bani pe Mihalache şi cred că nici invers. Poate Mihalache pe ea, deşi nu din motive politice.
Sunt iarăşi convins că doamna Vălean nu mai deschide Televizorul nici un pic, nu ştie de scandaluri şi alte lucruri mărunte. Probabil nici afacerea caltaboşul nu a înţeles-o prea bine.
Până la urmă e normal. Vorbesc de acel normal extras nu din ce ar trebui să fie ci din ceea ce se întâmplă de fapt.

Anonim spunea...

numai o femeie poate scrie asa despre o alta.
nu esti nici tu prea coerenta, si scrii extrem de obositor cu interjectii, imprecatii si tonuri ridicate la tot pasul.
poate te iluzionezi ca asta inseamna "atitudine".
emani PSD prin toti porii.

Anonim spunea...

Dacă vreţi să fiţi informaţi despre candidata Adina Vălean citiţi-o pe Sorina Matei :D

Anonim spunea...

inteleg fondul pentru care sa zicem ca Valean ”merita” atacul, dar forma in care e pus suna mai mult a isterie.
si o precizare, spre deosebire de COmisia Europeana care are drept sarcina reprezentarea tuturor cetatenilor UE si e gardian al tratatelor UE, Parlamentul European are si o alta dimensiune, aceea de a reprezenta circumscriptiile. Bineinteles ca politicile pentru care te duci acolo trebuie sa fie in interesul cetatenilor UE, dar asta nu exclude deloc politici in favoarea anumitor cetateni. sunt exemple nenumarate din activitatea europarlamentarilor romani de pana acum: fonduri pentru inundatiile din ROmania, masuri de combatere a efectelor secetei, situatia romanilor din UCraina si Serbia, politica la Marea Neagra etc etc.
Asa ca intrebarea doamnei Valean, chiar daca gresit adresata si oarecum naiva, asta nu inseamna ca nu e pertinenta.

Erik spunea...

Da, se pare că a făcut o gafă... Dar mă întreb dacă a meritat tot comentariul ăsta plin de cuvinte aruncate din vârful limbii? Și de ce folosiți doar propoziții scurte? Iar la capitolul cu reprezintă pe toți europenii ați cam sfeclit-o... Oricum, mulțumesc pentru link-uri...

Anonim spunea...

Intii de toate remarc faptul ca n-a existat anul acesta nici o campanie media care sa-si propuna explicarea catre mase a rolului si locului parlamentarului in PE. Adica ce face si cum ar trebui sa actioneze in limitele competentelor acordate ca sa fie eficient pentru Ro. De aici ar fi rezultat imediat profilul candidatului. Pe de alta parte lipseste esentialul. Adica o strategie nationala care sa clarifice prioritatile absolute ale RO si sa identifice caile de abordare, solutiile posibile pentru fiecare segment economic considerat prioritate. Cunoscind limitele de competenta ale parlamentarului in comisiile PE si structura de facto a comisiei s-ar fi constituit mecanisme guvernamentale care sa lucreze in tandem cu fiecare parlamentar al Ro din PE pentru atingerea pas cu pas a obiectivelor identificate ca prioritati. Partea proasta e ca urmarind interesul national, partidele ar fi trebuit sa vina cu un profil de candidat diferit de toti cei de pe listele actuale. Adica somitatile recunuscute ale momentului in domeniile considerate prioritati. Si ar fi nemultumit clienela politica. Cu ce e mai vinovata Adina Valean decit restul catindatilor ?

CIN spunea...

Pur si simplu asta e nivelul la multe partide. Am ramas aseara indignat de faptul ca la emisiunea Tu decizi, un anumit candidat de pe locul 2, din partea unui anumit partid liberal democrat, raspundea total aiurea la intrebarea "care este tara din UE cu cel mai mare nivel de trai?". Pur si simplu un om politic de dreapta raspunde "ca Romania trebuie sa urmeze modelul social suedez de mare succes". In conditiile in care Luxemburgul ofera cel mai mare nivel de trai si in conditiile in care doctrina libral democrata nu zice nimic de socialism si stat social.

Anonim spunea...

http://judeinromanica.blogspot.com/2007/10/management-la-mehedinti.html

Anonim spunea...

esti cam praf mai draga! cine te-a pus sa scrii tampeniile astea? a cui nepoata mai esti si tu si de ce ai fi tu asa interesata de subiectul Adina Valean? ... sau te-ai trezit peste noapte si te-ai gandit ca vrei sa te faci "politicianca"! e bine totusi ca exista oameni ca tine caci mai faci lumea sa rada!

Administrator spunea...

Frumoasa,bine spus,dar ai niste dintiii (ascutiti).Bine a zis cine a zis ca la cearta femeilor intre ele, pleci si bei o bere

Anonim spunea...

Frumoasa,bine spus,dar ai niste dintiii (ascutiti).Bine a zis cine a zis ca la cearta femeilor intre ele, pleci si bei o bere