luni, octombrie 15, 2007

De ce adevarul deranjeaza?


De ce unii trebuie sa injure, cand pot sa comenteze chiar si critic o postare, n-am sa inteleg niciodata. De ce folosesc invectivele, cand au la indemana argumentele, nici asta nu inteleg. De ce se ascund sub anonimat, cand isi pot sustine ferm identitatea si parerile, ramane un mister. De unii aleg lasitatea si trivialitatea, in dauna demnitatii, poate aveti voi raspunsuri, ca eu nu mai am. Si ma refer aici, in special, la postarea mea despre Televiziunea Publica si asa-numitii ei jurnalisti. Postare pe care, daca e nevoie, o voi republica pe acest blog, pana cand unii anonimi vor intelege foarte bine despre ceea ce am scris eu acolo.
Asa ca, de astazi, se activeaza moderarea si pe acest blog. N-as fi vrut sa o fac, dar n-am avut de ales. Unii pur si simplu nu mai au nicio limita. De ce? Poate stiti voi...

17 comentarii:

Anonim spunea...

Draga sorina,


Lecturez pe indelete comentariile la postarile de pe blogul tau si parca imi vine sa rid de cum se jumulesc fulgii si aripioarele din k10.


Imi vine sa rid, pentru ca in meseria noastra sanatos este sa-ti pastrezi mintea limpede si simtul umorului.

Altfel n-as ride.


Si nu ma pot opri sa observ ca remarcile “hot” au pornit dupa postarile cu diaconescu “dezamagitorul” si geoana “abandonatul” (mi-au placut)


Ehe, cita pasiune mai incape prin partidul asta imprastiat.



Numai bine,

Indira

ziarist spunea...

@ draga indira. asa este. cei din k10 sunt specialisti in jumulit reciproc de fulgi si aripioare. dar, trebuie sa-ti spun ca cele mai urate comentarii au inceput dupa postarea despre tvr. trist, dar adevarat. nu politicienii injura, ci anonimii din breasla noastra injura. de aceea am fost si nevoia sa moderez. nu-mi place,nu voiam s-o fac, dar alta solutie nu e.

Cu toata admiratia si respectul profesional pe care ti le port,

Sorina

CIN spunea...

Cred ca romanii s-au obisnuit prea mult cu aceasta "corrida politica". Prea multa violenta in limbajul public, prea multe exemple de politicieni care apeleaza la grobianisme, in conditiile in care constituie modele de urmat pentru multi. Expresia "e de-a nostru" prin care multi dintre compatrioti se simt egali ai lui Basescu, Becali si evident multi altii, demonstreaza clar faptul ca institutiile, odinioara respectabile, ale statului nu mai constituie un deziderat greu tangibil. Increderea in valori si institutii scade de la an la an. Intrebarea e pana cand? Oare ce se va intampla cand indicatorii masurati vor ajunge la zero??

ziarist spunea...

@Ioan Catalin Nechifor.Increderea in institutii e una, si nu cred ca va ajunge niciodata la zero. Doar topul se modifica putin...Oricum Biserica, Armata si chiar si mass-media sunt pe locuri fruntase. Iar copierea modelelor gen Becali si chiar Basescu, e altceva. Violenta limbajului tine de atmosfera in care traim. Parca ne-am intors in anii '90, nu?

Anonim spunea...

Sorina,
nu sunt de acord cu injuriile (cel putin nu pe blogurile altora, injur pe al meu daca am chef), dar imi e greu sa nu observ ca alegi sa nu raspunzi unor intrebari mai.. incomode. sau la care nu te-ar avantaja raspunsul.

2 exemple:

1. la faza cu Base, te-am intrebat daca ai fi procedat la fel daca in locul lui Base ar fi fost Putin sau Bush (fugit pe langa SPP-ist, intrat in zona de protectie a presedintelui). Si daca da, ce reactie crezi ca ar fi avut cei ce le asigura protectia sus-numitilor.
n-am vazut raspuns, probabil ca nu merita.

2. ai idee cine era ziarista de la Antena, care intr-un mod "inteligent" ceva de genul, "aha, te-am prins" l-a acuzat pe Base ca citeste dosarele care ii sunt trimise? la conferinta de presa pe tema TVR.
daca nu stii cine era, cum ti se pare intrebarea? inteligenta si profesionista?

ce zici, imi raspunzi?

Dracu (http://new.ablog.ro/)
(ca sa nu spui ca-s si eu anonim)

ziarist spunea...

@ anonimule si nu prea.
1. nu m-am ferit niciodata de intrebarile incomode.

2. in orice alt caz, as fi procedat la fel.

3. intamplator s-au nu eu l-am intrebat pe Base de tot scandalul. Pana la intrebare, nu spusese nimic de tvr sau orice altceva legat de acest scandal. era important intrebat ce parere are de scandalul Culcer- Sassu si, cand a spus ca are dosarul, daca s-a uitat in dosar. Daca nu stiai, comisia de la Cotroceni e desfiintata. Ei bine , Basescu a raspuns. Si de acolo a iesit stirea. Se vede de la o posta ca nu esti ziarist...

Anonim spunea...

p.p.s.

"intamplator s-au nu"????
:))))))

sunt mandru ca-s injiner :D

Dracu

Anonim spunea...

ai uitat sa imi raspunzi cum crezi ca ar fi reactionat garzile de corp ale lui Putin sau Bush la o asemenea faza (patrundere neautorizata in perimetrul de protectie). eu unul cam banuiesc ce reactie ar fi avut :D si nu cred ca ti-ar fi placut.

nu cred ca "intamplator" ai pus acea intrebare.

nu ma pricep f bine la legislatie, asa ca te intreb pe tine:

*daca cea comisie e desfiintata, lui Base ii e interzis sa citeasca dosarele care ii sunt trimise???

Daca nu ii e interzis de vreo lege, cum consideri intrebarea-afirmatie: "Deci ati citit dosarul?!"

intra in job descriptionul lui sa citeasca hartiile care ii sunt trimise, din cate stiu eu.

pot sa iti spun cum mi se pare mie intrebarea, dar n-o sa poti sa o iei de compliment.

DACA lui Base ii e interzis prin lege sa citeasca dosarele care ii sunt trimise, da-mi voie sa iti prezint scuzele mele (poate bagi si un link catre respectivul text de lege, ca-s curios).

p.s. slava domnului ca nu-s ziarist. in ziua de azi, nu prea mai e motiv de mandrie, mai ales pt angajatii lui Felix.

si intamplator, am relatii foarte bune cu o fosta ziarista.
e sotia mea :D

Dracu

ziarist spunea...

@ e o poveste fara sfarsit. e prea mult de povestit si n-am chef...base s-a uitat in dosar , desi comisia nu mai exista...e cumva la limita legii cred. el trebuia sa se uite de fata cu membrii comisiei, se fac 5 copii prin Cancelarie, se dau membrilor comisiei si apoi se ia o decizie. eu nu lucrez in spp ca tine sa stiu cum ar fi reactionat garyile lui Putin sau Bush. Oricum sunt din alt film decat ai nostri...

Anonim spunea...

scuze, da ca ziarist "crezi" ca e la limita legii???

eu sunt inginer. cand sunt intrebat daca stiu ceva, am 3 variante de raspuns:
*da
*nu
*nu stiu, da' o sa ii intreb pe aia care stiu.

tu mai intai acuzi pe un ton de parca ai fi descoperit ca a omorat pe careva "aha, deci ati citit dosarul!!!" si dupa aia "ups, pai sa vedem daca e legal sau ilegal, s-ar putea sa fie legal dar de fapt tinde spre ilegal"...

scrie in vre-o lege ca trebuie sa se uite DOAR de fata cu membrii comisiei?? sincer, ma indoiesc. daca imi arati unde, te cred.

daca lucram eu in SPP, nu ajungeai sa faci faza cu pricina, te asigur. nu te impuscam, da cu siguranta te impiedicam sa treci de mine. prin orice mijloace.
din pacate, si SPP-istii sunt la fel de "profesionisti" ca si politicienii.
in locul tau putea fi oricine, care sa incerce sa ii ia gatu lui Base (si nu poti sa negi ca sunt destui care si-ar dori asta).

ma intreb de ce nu am nici un fel de respect pt "ziaristii" de la Felix...

ete d-aia.

Dracu

ziarist spunea...

@anonim. ti-am explicat o data. a doua oara nu-ti mai explic. eu sincer nu te inteleg ce te framanta faza cu spp-ul. nu mai are nimeni in tara asta voie sa-i puna lui Base o intrebare? spp-ul n-are nicio legatura cu asta. noi, ziaristii, avem jobul nostru cum si ei au jobul lor. suntem de parti diferite ale baricadei. asa ca discutia despre spp mi se pare gratuita.

Anonim spunea...

ti-am mai explicat si eu odata de ce insist pe treaba cu SPP-ul.

interviu se ia unui sef de stat in anumite conditii (inclusiv de civilizatie si intrebari pertinente), iar nu fugarindu-l pe strada, bagandu-i microfonul pe gat, ne-luind in seama refuzurile de a da un interviu.

poate o sa fii surprinsa, dar ORICINE (inclusiv Basescu) are dreptul de a ALEGE daca sa dea un interviu sau nu.

daca tu ca ziarist n-ai aflat asta inca, e rau.

e in mare masura si vina lui Basescu pt faptul ca nu va tine la distanta (iar asta se face cu SPP-ul).

ok, am incheiat subiectul, vad ca te inervezi ca nu sunt convins de "profesionalismul" tau si al (prea) multor colegi de-ai tai.

Dracu

ziarist spunea...

@ anonim. e dreptul meu sa pun intrebari, e jobul meu pana la urma. e treaba lui cum raspunde...se vede ca nu lucrezi in presa...presedintii nostri nu sunt ca aia pe care i-ai vazut tu la Casa Alba. Dau declaratii pe toate gardurile, pe unde nu te astepti...asta e, daca suntem in Romanica. Dar repet, este dreptul ziaristullui de a pune intrebari. E treaba presedintelui daca si cum raspunde..

Anonim spunea...

Sorina,
presedintele te-a (v-a) refuzat de doua (2) ori interviul pana sa iti zica ceva de dulce. cred ca orice om normal i-ar lua de goana pe unii asa nesimtiti.

corect, am prea mult bun simt ca sa lucrez in presa (si e si prea prost platit fata de jobul meu). daca cineva mi-ar spune ca nu are chef sa imi dea un interviu, nu m-as baga in sufletul lui "da totusi zi ceva, sa mance si gura mea un covrig de la sefu".

"presedintii nostri nu sunt ca aia pe care i-ai vazut tu la Casa Alba"

deci in concluzie, presedintii nostri sunt de rahat, ziaristii se coboara si ei la nivelul respectiv (adica tot de rahat) da tu ai pretentia ca presedintii sa se poarte ca aia de la casa alba???

pai ce te plangi atunci ca te-a luat Base la binecuvantari?
popor de rahat, presedinte de rahat, ziaristi, logic, tot de rahat, nu? o dulce armonie.

Dracu

ziarist spunea...

@ anonim. cred ca vezi lucrurile total gresit..n-are sens sa continui o discutie cu tine.e inutil sa-ti explic, pentru ca ai o parere deja formata. e parerea ta. Basescu nu e Dumnezeu pe pamant. E un presedinte, un om politic ce-si asuma iesiri publice. este presedinte dimineata , la pranz, seara, pe frig, pe zapada, pe timp de pace, de razboi si in orice anotimp si pe orice fus orar. Este treaba ziaristului sa-i adreseze intrebari oriunde s-ar afla el( presedintele). este treaba ziaristului sa insiste. este insa problema presedintelui ce si cum raspunde. si cu asta am incheiat.

Diana Tuşa spunea...

si eu a trebuit sa introduc pentru prima data moderarea.
si nu inteleg de ce unii nu-si pot expima opinia in mod decent
dar cand vad la TV cum unii politicieni folosesc un limbaj mai mult decat colorat, nu imi prea vine sa mai spun nimic...

Anonim spunea...

Diana,
good point :D

ia vezi, nu-i zici ceva si lu nea Orban de la voi?? :)

io le-am trimis un mail, cu niste "pareri de bine" :D

Dracu