vineri, decembrie 04, 2009

Un fleac...L-a ciuruit !

Şi da, pe 3 decembrie seara, cu doar două zile înainte de momentul votului, Traian Băsescu l-a ciuruit pe Mircea Geoană cu arma lui, Sorin Ovidiu Vântu.
Băsescu ştia că ăsta-i meciul, şansa vieţii lui. Geoană nu cred că a realizat asta nici miercuri seară, nici joi seară...În general, cred că nu a conştientizat şi nici nu conştientizează.

Geoană începuse bine, promiţător chiar, dar Vântu l-a pulverizat. S-a transformat brusc, într-un personaj fals, translucid, recitând lecţia, promitând şi promitând în neştire.

Băsescu l-a prins, l-a jucat, l-a pus în dificultate. Băsescu a fost cel din finala anului 2004.

Şi acum, doar câteva impresii şi...calcule matematice.

- 2,46 % a fost diferenţa Băsescu - Năstase, în 2004. Tradusă în voturi, înseamnă 245.374 de oameni. Prăbuşirea FNI, în 1999, a însemnat un prejudiciu total de aproape 4 miliarde de lei vechi pentru 260.000- 300.000 de oameni. Cam aşa se traduce totul... Şi nici n-am luat în calcul liberalii.

-Faptul că Mircea Geoană s-a dus miercuri, în creierii nopţii, la Vântu acasă, să se "relaxeze", căutând sinonime cuvântului malefic sau discutând despre starea vremii de la Jakarta, nu mă mai miră la un personaj ca Mircea Geoană. Fusese în ziua aceea la Bucureşti, Iaşi, Bucureşti iar, o emisiune televizată şi totuşi...şi-a făcut timp pentru...o spune chiar Vântu: "Am acceptat să se debaraseze public (...) Era o declaraţie strict electorală. Nu e nesinceră, am convenit să nu devoalăm pentru a nu da muniţie adversarilor politici ai domniei sale. Nu regret absolut nimic, eu nu îmi chem prietenii acasă, eu îi invit". Deci nebun să fii, nu prostănac, să te duci cu o noapte înaintea dezbaterii cruciale la Vântu acasă. Şi de ce? Pentru ce? Ca acesta să accepte să te debasarezi public de el într-o declaraţie electorală, cu trei zile înainte de alegeri ? Halucinant, incredibil...

- A doua greşeală aparţine staffului de campanie, fără îndoială. Viorel Hrebenciuc şi toţi americanii din tot Kiselefful nu l-au pregătit deloc pe Geoană pe acest subiect, de parcă informaţia nu era discutată şi hiperdiscutată încă de dimineaţă, de parcă mai era vreo noutate în faptul că Băsescu o să atace cu mogulii.
Pe de altă parte, toate antrenamentele făcute de candidatul PSD s-au dovedit inutile când Mircea Geoană a fost pus faţă-n faţă cu propria-i prostie. Pentru că despre prostie cred că vorbim aici şi de nimic altceva. Aşa ceva nu e nici eroare, nici greşeală...

- Ce mi-a părut foarte rău (am şi eu un fix) e că duelul pe tema Vântu m-a prins în faţa sălii de dezbatere, urmărind transmisia internă a confruntării făcută de Parlament, şi n-am putut să-i văd ochii speranţei acestor alegeri...Adicătelea tare aş fi dorit să-i văd privirea semeaţă a stimabilului domn fost candidat şi mare dezamăgire, Crin Antonescu.

- Cea mai haioasă replică şi aici s-a demonstrat cel mai bine că spontaneitatea este cea care-i lipseşte lui Geoană şi o are din belşug Traian Băsescu:
- Mircea Geoană: "Domnul Vântu a vrut Poşta, iar dumneavoastră aţi vrut să i-o daţi domnului Cocoş"
- Traian Băsescu: "Ha,ha, ha ! Îl vedeţi dumneavoastră pe domnul Cocoş poştaş-şef?!".

- Cele mai enervante prezenţe: Mircea Dinescu - disperat şi care înjura tot timpul, în văzul întregii săli. Monica Macovei- care şi ea vocifera deranjant.

- Cea mai distinsă prezenţă: Maria Băsescu.

- Cea mai elegantă doamnă: Mihaela Geoană, stil Jackie Kennedy. Costum deux-pieces, Chanel.

-Cea mai ciudată chestie: Maia Morgenstern, susţinătoare Geoană, a părăsit galeria PSD la pauză. După duelul despre Vântu.

- Cea mai impresionantă galerie de susţinători (şi nu mă refer la politicieni ): galeria PSD.

- Cele mai triste momente ale dezbaterii: cu certitudine, jurămintele. Nu l-am crezut deloc pe Geoană când a jurat pe Biblie. La cât s-a încurcat, nu cred că l-a crezut nimeni. Dar cel mai crunt a fost când a jurat Băsescu. M-am gândit...Nu i se mişcă niciun muşchi pe faţă. Oare poate să îl creadă cineva? Oare cum s-o simţi copilul?
În esenţă, milioane de români au privit cum doi candidaţi la Preşedinţia României au minţit, şi au minţit bine, cu mâna pe Biblie. Electoral, au fost nevoiţi să o facă. Dacă n-o făceau, pierdeau puncte. Ce idee, ce campanie idioată.

Vom vedea dacă şi în câte puncte se va traduce totul. We'll wait and see. Duminică e votul. Mobilizarea pe viaţă şi pe moarte. Restul... nici că mai contează.

P.S. Dacă doriţi să revedeţi...

Torpila Vântu.


Cocoş poştaş-şef?


Jurămintele sinistre.

8 comentarii:

Unknown spunea...

da, eu cred ca madam geoana are un haz absolut deosebit. culoarea din stilul jackie este cea pe care a purtat-o tipa la asasinarea lui kennedy :)))

deci stia ca si-o ia geoana :)

Bob spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bob spunea...

E clar ca fatarnicia lui vantu s-a suprapus cu prostia lui geoana. daca esti atenta si sunt sigur ca esti , vei observa multe chestii ciudate. Pozele cu masina sunt luate din fata , deci geoana nu a fost urmarit , ci asteptat. Putea sa-l bage in casa prin oricare alta intrare de la parter , nu prin singura intrare care trece deasupra gardului. Putea sa stinga cele doua felinare. Pe vantu poti sa-l banuiesti de orice , numai de prostie nu. Si , in plus , unde au aparut pozele ??? In catavencu ...QED Concluzia : Vantu a dat o "prietenie"de 4 ani , pe una mult mai veche (Popa) si mai sanatoasa. Asta nu scuza cu nimic PROSTIA..... Abia acum vedem spiritul tolerant al lui Ion Iliescu.

Anonim spunea...

Cand a mintit Vantu, acum sau in martie 2009?

Vîntu, martie 2009: Nu am vorbit şi nu m-am întâlnit niciodată cu Băsescu
EVZ: V-aţi întâlnit cu Traian Băsescu de când este preşedinte? Vîntu: Niciodată.
EVZ: Şi înainte?
Vîntu: Niciodată.
EVZ: Aţi vorbit cu el la telefon? Vîntu: Niciodată.
EVZ: Prin interpuşi?
Vîntu: Niciodată.

http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/878480/Vintu-Sunt-prieten-cu-Geoana-M-am-intalnit-si-cu-Basescu

Unknown spunea...

Diferența dintre 2004 și 2009 este Crin Antonescu.Cred ca Geoană va câștiga 53-47.

Anonim spunea...

INSOMAR: Traian Băsescu (PD-L) 52,1%, Mircea Geoană (PSD+PC) 47,9%;

CURS: Traian Băsescu (PD-L) 51,2%, Mircea Geoană (PSD+PC) 48,8%;

CSOP: Traian Băsescu (PD-L) 51,1%, Mircea Geoană (PSD+PC) 48,9%;

CCSB: Traian Băsescu (PD-L) 51%, Mircea Geoană (PSD+PC) 49%.

Anonim spunea...

Bai da ce ticalosi! Iliescu a zis ca e suspecta intoarcerea rezultatelor alegerilor. Pai comunistii astia mistifica realitatea cum deschid gura. Nu s-a modificat rezultatul alegerilor, ci a sondajelor, mai edec stalinist ce esti tu!

ZARA spunea...

Legaturile pericolase ale lui Basescu cu Dan Diaconescu % SOV si cu Samir Mortaza, sirianul care are in curtea firmei sale un ... COCOS.

http://zaraovidiu.blogspot.com/2009/12/basescu-imbratiseaza-un-sirian.html

http://zaraovidiu.blogspot.com/2009/12/laboratoarele-lui-sov-lucreaza-pentru.html