sâmbătă, septembrie 11, 2010

Coincidenţe

Sunt prea multe coincidenţe, prea multe date care se pupă, prea multe atitudini asemănătoare, prea multă siguranţă, prea multe etape care se pliază exact pe momentele cheie ale campaniei prezidenţiale...Mult prea multe. Trebuie doar să iei pixul în mână, să le pui într-o ordine logică şi cronologică şi să citeşti ce trebuie din două referate cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. Mă refer la Cătălin Voicu şi SOV, evident.Asta aşa, ca să-ţi faci o idee despre cam ce s-a putut întâmpla atunci.

E un puzzle imens. E firesc până la urmă.... Însă momentul de cotitură a fost bineînţeles, pe 2 decembrie 2009. În acea zi, la ora 10.00 probabil, finally, sclipitorului Vîntu i-a picat fisa. Şi până seara a şi găsit soluţia. L-a oferit pe Geoană drept ofrandă. Însă era prea târziu. Ca să mă exprim academic, răspunsul a fost, cel mai probabil, flit! Pe 3 decembrie, la o audienţă maximă, alegerile erau pierdute. Degeaba a inventat cisternele şi motorina. Meciul fusese jucat.

Nu e exclus însă ca SOV să fi intrat şi picat în poveste chiar pe „tehnica PSD-ului”. Mandatul de interceptare pe siguranţă naţională pentru Cătălin Voicu şi Mitică Iliescu a fost emis la jumătatea lui 2009. Coincidenţa coincidenţelor a făcut ca şi SOV să primească pe 29.09.2009 un cadou asemănător.

Dacă e aşa, nu pot să cred că, până acum, chiar Mitică să fie cel mai deştept dintre ei.

Şi încă ceva. În seara asta, la RTV, Stelian Tănase povesteşte cum Radu Timofte îi mărturisea lui că banii de la FNI au fost, de fapt, "sifonaţi" către SIE. "Timofte, prietenul bun al lui Vîntu. Şi dom'le, Timofte mi-a confirmat. Bine, dar nu mi-a dat în scris", adaugă Tănase. Dinescu preia imediat balonul. "Da, FNI-ul a fost un moft, un rahat, a trecut"- redare aproximativă.
Şi mai e o vorbă: "Dacă tăceaţi, filozofi rămâneaţi".

Niciun comentariu: