duminică, septembrie 12, 2010

2 Decembrie 2009.

Pe 3 decembrie a avut loc dezbaterea fatală.

Dar s-o iau cu începutul.

De la jumătatea anului, Voicu şi Mitică sunt deja incerceptaţi şi nu numai, pe baza unui mandat ce vizează siguranţa naţională. La un moment dat, pe fir apare şi SOV, care avea diverse cerinţe către Geoană. Pe 29 septembrie, şi Vîntu primeşte un mandat de interceptare, tot pe siguranţă naţională. Apar întâlnirile dintre cei doi- Vântu- Geoană, din ce în ce mai dese. În presă, nu răzbat decât informaţiile. Vizita la Moscova, vizita în Deltă...etc Pe 2 decembrie deja se petrece momentul critic. Popa e arestat la Jakarta, Vîntu află că e urmărit penal în punctul lui sensibil, Ţurcan află şi el că e urmărit penal în acelaşi dosar. Vîntu intră în panică şi-l mai cheamă o dată la el pe Geoană. Fusese de atâtea ori şi nu s-a aflat, de ce să nu mai meargă o dată la el să discute despre Popa, nu?

Ce putea să facă Geoană? Să-l rezolve pe Vîntu cu Popa, prin Voicu şi Mitică. A doua zi, apar pozele. Are loc confruntarea. Geoană poate că pierde 300.000 de voturi. Pe 4 decembrie, Alex Stoian, şoferul lui Vîntu, fost SPP, e şi el urmărit penal în dosarul Popa. Pe 10 decembrie, începe urmărirea penală împotriva lui Voicu.

Pe 16 decembrie, lui Vîntu i se spune că nu poate părăsi ţara, că nu poate lua legătură cu Popa şi că nu trebuie să influenţeze martorii. Atunci, Vîntu începe să acţioneze prin interpuşi, vorbeşte cifrat, vorbeşte cu Stoian lângă el şi se vede treaba că ar dori să discute cu Popa chiar şi în timp ce acesta e în închisoare.

Pe 23 august 2010, vin datele din Cipru. În 2 septembrie, autorităţile române sunt informate că preşedintele indonezian a semnat extrădarea. Joi, pe 9 septembrie, sunt arestaţi Vîntu, Ţurcan şi Stoian. Sâmbătă, lui Vîntu îi expria interdicţia de a părăsi ţara. Şi nu respectase nici măcar ceea ce i-au spus procurorii. Iar Luca e singurul care scapă. Pentru că dă o declaraţie prin care recunoaşte că a operat pe contul de 3 milioane de euro din Cipru.

Niciun comentariu: