marți, august 21, 2012

"Înțelepciunea vieții e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte"

Aș avea multe, multe de scris. Dar n-o fac. Nu pentru că am obosit, ci pentru că uneori, foarte rar, e adevărat, mi se face pur și simplu scârbă. Mă dezgustă mârșăvia, îmi generează repulsie josnicia, mă întristează murdăria iar penalul - în toate formele lui, dușmănia și ticăloșia iresponsabile mă revoltă.

Nu o să vorbesc despre USL pentru că, efectiv, n-are sens. Singurul lucru pe care mi l-aș dori este să fie dezinfectat, cu cea mai puternică soluție ce există, Palatul Cotroceni. Atât.

Despre președintele Băsescu aș spune că este cel mai puternic om politic al României ultimilor 12 ani. Am mai scris-o. Poate le și intră unora în cap. N-a pierdut nicio bătălie din cele șase, a trecut de două suspendări crâncene, a supraviețuit unor mașinării infernale. A crezut, a gândit, a luptat și, pe românește, i-a rupt în două. Dar acum n-a câștigat el. A învins legea, valoarea, principiul. A câștigat traseul european și euro-atlantic al acestei țări. Și asta este, de fapt, chiar cel mai important.

Sigur, lucrurile nu pot merge ca până acum nici de o parte, nici de cealaltă. Președintele Băsescu are în fața lui 7,4 milioane de suflete iar în spate o mulțime de gânduri pe care nimeni, niciodată nu le va putea contabiliza.
Acum, Președintele doar trebuie să unească aceste două Românii fracturate de două decenii. Între ele e-o adevărată gaură negră. O falie imensă. Un naționalism extremist oricând poate tâșni din ea. Și atunci va fi prea târziu să pui pe picioare o țară lovită de așa ceva.

Pe de altă parte, bineînțeles, Președintele nu trebuie sub niciun chip să renunțe la lucrurile în care crede. Mai are doi ani și un pic.Trebuie doar să-și dozeze timpul și energia mereu și mereu către întreaga Românie. Ei, de fapt, îi datorează totul. Ea l-a ridicat, ea l-a ales, ea îi va mulțumi. Nu acum, ci la un moment dat. În viață, știm cu toții că toate vin la timpul lor.

În final, am adunat pentru voi, cititorii mei, niște gânduri care cred că se potrivesc acum celor trei actori politici ai zilei. Meditația profundă e uneori cheia înțelegerii. Este un exercițiu care nu trebuie să-i lipsească niciodată, nimănui.

Președintelui României, Traian Băsescu:
"Înțelepciunea vieții e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte"- Nicolae Iorga.
"O existență care nu ascunde o mare nebunie nu are nicio valoare"- Emil Cioran.
"De multe ori taci fiindcă ești convins de prostia adversarului"- Nicolae Iorga.
"Nu întrerupe niciodată un dușman când face o greșeală"- Napoleon Bonaparte.
"Iertarea înseamnă a te ridica mai presus decât cel care te-a insultat"- Napoleon Bonaparte.

Lui Crin Antonescu:
"Prostul are un mare avantaj față de deștept. Este întotdeauna mulțumit de el însuși"- Napoleon Bonaparte.
"Te poți împodobi cu penele altuia, nu poți zbura cu ele"- Lucian Blaga.
"Istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se"- Nicolae Iorga.
"Nu trebuie să fii trist că n-ai fost remarcat. Fii trist că n-ai făcut nimic remarcabil"- Confucius.
"Fiecare trebuie să-și trăiască propria viață și să plătească propriul preț"- Oscar Wilde.

Premierului României, Victor Ponta:
"Valoarea unui om rezidă în ce dă el, nu în ceea ce este capabil să primească"- Albert Einstein.
"Spune adevărul și atunci nu va trebui să ții minte nimic"- Mark Twain.
"Omul cu adevărat bun este cel care ar fi putut fi rău și n-a fost"- Nicolae Iorga.

Dacă ar fi să contabilizez eforturile inepuizabile dar și obsesiile lui Dan Voiculescu, aș apela doar la sănătoasa înțelepciune populară: "Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus". Sau, mă rog, "de ce ți-e frică, nu scapi".

"Clar? Clar."

  

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari!!!

Anonim spunea...

Foarte frumos.... Felicitari!!!

Anonim spunea...

,,Clar? Clar!'' - Suprem!!! :)))))))

Bravo pt ideile care se simt a fi sincere si, care, mai mult de atat, se potrivesc perfect!

Ferenc

Anonim spunea...

Draga SORINA,este o adevarata incantare sa citesc aceste
"bucatele din sufletul tau"(iarta-ma daca gresesc, dar eu asa consider tot ceea ce scrii aici)si iti multumesc pentru fiecare din ele .
Si TE STIMEZ MULT .




































Anonim spunea...

Esti un spirit ascutit , am citit mi-a placut... felicitari!

Anonim spunea...

un cuvint: GENIAL

Anonim spunea...

Bravo, felicitari!!
Singurul meu regret este ca nu pot citi mai des postarile tale!

Unknown spunea...

Si pentru Zambil nimic, nimic...?!

Anonim spunea...

frumos spus.

fish

ziarist spunea...

@ Vă mulțumesc tuturor!

Unknown spunea...

Imi cer scuze pentru trolling (se pot sterge comentariile mele...), dar calculatorul meu face nazuri cand intalneste cuvantul crin... Exista si sunt fraze bine gasite. Pacat ca n-are cine sa le inteleaga.

Bob spunea...

Ai uitat zicerea lui Voda Lapusneanu in ceea ce îl privește pe TB "Dacă voi nu mă vreți , eu va vreau !!! ". O fi bine dle Presedinte ??? O fi bine ...???

Burebista spunea...

Congratulations, Sorina!
Daca-mi permiti, as avea o sugestie: ce ar fi daca ai trimite, via mail, aceste reflectii si actorilor despre care ai scris in articol? Spun asta, gandindu-ma ca alde crin si victoras copy paste nu prea citesc ziarele, cu atat mai mult blogurile, daca acestea nu-i ridica in slavi. Si, asa cum stii si tu, ar avea absoluta nevoie de aer proaspat ca sa-si mai aeriseasca, fiecare, mintea incetosata de virusul puterii.
Sa te pretinzi licentiat in drept(inclusiv cu o teza de doctorat mai mult decat contestata) si sa strigi in gura mare ca decizia CCR este ilegala, mi se pare absurditatea zilei: chiar si repetentul crin a folosit un termen diferit(decizie nedreapta, n.a.).


Anonim spunea...

Sorina, un singur amendament: pana nu se incheie ancheta procurorilor, cu concluzii si sanctiuni clare, eu nu voi crede ca au fost 7,4 milioane care au spus DA. Nu voi crede atata timp cat jurnalistii au relatat deja despre oameni care au votat de 7-8 ori culminand cu votat de pana la 25 de ori. Daca au existat 1000 care au votat in medie de 10 ori dicutam de 10000 de voturi. Parerea mea e ca sunt mai putini cu cca 1 milion cei care chiar au spus DA. E opinia lor si o respect dar nu reprezinta majoritatea.

alex spunea...

bine zis

dictaturajustitiei spunea...

Reușiți de cele mai multe ori să-mi smulgeți lacrimi de emoție.
Mă bucur că mai există astfel de români ca dumneavoastră. Încă mai există speranțe pentru țară.

Anonim spunea...

M-au emotionat randurile tale. Iti multumim noi, cei tacuti, care nu avem talentul si libertatea ta de exprimare publica!

ziarist spunea...

Va multumesc,din nou,tuturor!

ovidiu Grigorescu spunea...

Si eu de colo, o "zicere" pentru Bob, un ratacit pe aici: "Sa nu deschizi niciodata gura, daca ceeace vrei sa zici nu e mai frumos decat tacerea." Clar? Clar!

Anonim spunea...

Sorina,
crezi ca Dl Crin Antonescu, a lasat ceva mai bun decat inainte la Cotroceni? Cum explici faptul ca oamenii grei din PNL (ma refer la Tariceanu, Orban, Melescanu, Quintus, Iorgulescu, etc) s-au dat in spate, lasand sa iasa in fata poporului o gloata (nu pot sa-i spun armata, ca asta ar insemna ceva cat de cat organizat) de tinerei, dornici de afirmare mediatica seara de seara pe la televiziuni??