marți, martie 27, 2012

Cazul Frunzăverde. Exercițiu de logică.

16 Martie 2012. Cătălin Șerban, vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, este arestat.

Cam tot de atunci apar zvonurile, în interiorul PDL, privind plecarea lui Frunzăverde.

Scandalul Moldomin ia o amploare...internațională. De ce? Citiți aici.

De luni se știa clar că Frunzăverde pleacă din PDL. Marți, 27 Martie, Frunzăverde confirmă. Televiziunile se îngălbenesc. Motivele, zice el pe seară pentru România Liberă, se regăsesc în declarația sa din 24 Noiembrie 2010. Pe scurt, acolo acuza faptul că România s-a transformat "într-un stat polițienesc, cu telefoane ascultate și haos administrativ".

Să stai peste 20 de ani în partid, să fii ministru de atâtea ori în atâtea guverne, să controlezi un județ și nu numai- o zonă, să fii unul dintre membrii fondatori, să fii călit de atâtea rupturi, scandaluri, divergențe, de Opoziție dar și de Putere...și reziști. Ei bine, atunci nu pleci pentru că te-ai îndrăgostit, brusc, de alt partid sau că vrei să refaci dreapta. Nu pleci pentru că ți s-a luat de unii și de alții, oricare ar fi ei. Pentru că și atunci ai reizistat. Nu ai plecat nici atunci când numele ți-a apărut pomenit în scandalul vămilor.

Pleci însă atunci când simți că nu mai ai apărare și nici scăpare. Și poate deloc întâmplător Frunzăverde a trimis jurnaliștii fix la momentul 24 Noiembrie 2010. Pleci atunci când ai avertizat, nu s-a întâmplat nimic și a apărut ceva chiar și mai mare. Ceva care s-a întâmplat. Ceva ce...nici chiar tu nu poți opri.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitari ! Sunteti cea mai onesta jurnalista de investigatie din Romania ! Sunteti de un bun simt desavarsit, personal imi este dor de emisiunile Dumneavoastra de la b1 tv ! Repet onestitatea, lipsa de malitiozitate va caracterizeaza, sunteti anacronica acestor timpuri.. Din pacate, aceste Lichele vor castiga alegerile, caci incompetenta pedelistilor a facut mult rau... Oamenii acestia habar nu au pe ce lume traiesc, pacat ca MRU cu excelentii ministri Dragoi, d-na Boghicevici vor fi maturati si se vor intoarce Lichelele si baronii lui adrian nastase...