joi, martie 29, 2012

Când Pete Souza face o fotografie...

...fotografia aceea poate face istorie. Și a avut multe care au făcut înconjurul lumii. Una, de curând, memorabilă și interpretată în fel și chip. Cea din 2011, the situation room- când oficialii americani urmăreau live capturarea lui bin Laden. Da, fotografia aceea e a lui Pete Souza. Un jurnalist la bază, un ochi fenomenal, un simț al cadrului excepțional. Un om care reușește să capteze mai bine decât oricine mimica și fantasticul limbaj al trupului.
Pete Souza a lucrat mult timp în presă, a fost fotograful oficial al lui Ronald Regan, a făcut campanie cu Obama, a făcut fotografie și jurnalism de război și este, de la preluarea mandatului, fotograful oficial al președintelui american, Barack Obama. Anul 2011 la Casa Albă-poate fi văzut aici.
M-am uitat peste fotografiile făcute la Seul. Ca de obicei, excepționale.Enjoy. Alte fotografii sunt și pe siteul său, aici.

La Seul, m-am uitat și la fotografiile făcute de români. Abdullah al Iordaniei, același personaj dezinvolt, extrem de plăcut și occidentalizat, în contradicție cu tot ceea ce reprezintă- stabilitate în Orient, pragmatism și...Petra antică. Medvedev- rupt din alt film, cam aerian, ușurat, relaxat, nu mai are ce pierde. Cureaua de transmisie pentru "Vladimir", așa cum recunoștea, indirect, cu microfoanele deschise. Saakasvili- îngrășat pe fond de stres, n-a depășit momentul conflictului militar, parcă oricând dispus să-și roadă puțin cravata. Aliyev și Nazarbayev- doi adevărați grei, dictatori. Președintele Băsescu- aceeași problemă veche și haioasă: cravata care nu stă niciodată dreaptă atunci când trebuie.

Un comentariu:

Adinel spunea...

Nu doar la capitolul poze Casa Alba sta foarte bine... :) Ai aici rezumatele actiunilor presedintelui pe fiecare saptamana in HD.