luni, iunie 08, 2015

EXCLUSIV. Dan Şova confirmă DNA: S-au făcut plăţi către Victor Ponta, a existat o colaborare cu cabinetul de avocatură Victor Ponta, o conlucrare profesională în anul 2007-2008

Deşi spune că n-a existat nicio legătură a lui Victor Ponta cu complexele Rovinari şi Turceni, Dan Şova face singur legătura periculoasă pentru Victor Ponta: "Vreau să vă spun că veniturile lui Victor Ponta de la "Şova şi Asociaţii" am calculat, reprezintă 0,32% din veniturile pe care le-a încasat "Şova şi Asociaţii" de la Rovinari Turceni"



Prezent acum două luni, pe 15 Martie 2015, la Antena 3, în emisiunea Punctul de Întâlnire, senatorul Dan Şova a confirmat încă de atunci o parte din informaţiile difuzate de Direcţia Naţională Anticorupţie, în comunicatul din 5 Iunie 2015, prin care a fost anunţată începerea urmăririi penale împotriva premierului Victor Ponta.

Mai precis, Dan Şova a confirmat faptul că între cabinetele de avocatură Şova şi Asociaţii şi cel al lui Victor Ponta a fost încheiată o convenţie de conlucrare profesională, aşa cum susţine şi DNA, a confirmat că respectiva colaborare între cele două societăţi de avocatură a avut loc exact în perioada 2007- 2008, aşa cum spun şi procurorii, şi a mai confirmat că societatea de avocatură Şova şi Asociaţii a făcut plăţi către Victor Ponta, aşa cum susţine DNA.

Dan Şova a declarat însă că plăţile aveau legătură cu două dosare penale ale unui client privat. DNA spune însă că în realitate, Ponta Victor-Viorel NU A EFECTUAT nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare.

În plus, deşi susţine că Victor Ponta nu a avut niciodată nicio legătură cu complexele energetice de la Rovinari şi Turceni, acelaşi Dan Şova spune că a calculat şi că veniturile lui Victor Ponta de la "Şova şi Asociaţii" reprezintă 0,32% din veniturile pe care societatea "Şova şi Asociaţii" le-a încasat de la complexul Rovinari şi complexul Turceni.

Dan Şova, 15 Martie 2015/ Antena 3: (00.13 video)
Î: Victor Ponta, în calitatea sa de jurist şi de avocat a beneficiat de avantaje materiale, de colaborări, de bani din partea casei dumneavoastră de avocaţi?

Dan Şova: (...) N-a existat niciodată, nici prin intermediul societăţii pe care am condus-o eu. În 2009 m-am retras din ea. Nici direct prin cabinetul domnului Ponta, cunosc acest lucru, n-a existat nicio legătură, de nicio natură, între domnia sa şi complexele energetice de la Rovinari şi Turceni. Niciun fel de legătură, de nicio natură. A EXISTAT LA UN MOMENT DAT O COLABORARE pe două dosare penale ÎNTRE SOCIETATEA PE CARE O CONDUCEAM EU ŞI CABINETUL INDIVIDUAL AL DOMNULUI PREMIER VICTOR PONTA din două considerente. ÎN ANUL 2007-2008. Societatea noastră de avocatură se ocupa numai de parte comercial financiară, nu avea un departament de penal, iar la vremea respectivă domnul Victor Ponta, astăzi prim-ministru era unul dintre cei mai buni şi recunoscuţi avocaţi de drept penal. De altfel, cu ajutorul domniei sale, un caz care părea pierdut a avut un final fericit.

Î: Cum aţi colaborat un cabinet comercial cu unul penal, în ce sens?

Dan Şova: E reglementat de legea avocaturii şi se numeşte CONLUCRARE PROFESIONALĂ ÎNTRE DOUĂ ENTITĂŢI DIFERITE. Vreau să vă spun că ÎN ACELAŞI TIMP CU DOMNUL PONTA, societatea mai avea două conlucrări profesionale cu alte două cabinete. DAR CONLUCRAREA CU VICTOR PONTA A SCOS DIN SOCIETATEA ŞOVA ŞI ASOCIAŢII CEI MAI PUŢINI BANI. Celelalte două conlucrări au fost plătite mai mult decât a fost plătită conlucrarea cu..

Direcţia Naţională Anticorupţie, 5 Iunie 2015:
-"La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procurori, a aspectelor privind relațiile contractuale ale societății de avocatură SCA „Șova și Asociații, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecție fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.
- La data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată".

Dan Şova, 15 Martie 2015/ Antena 3:
Î: Deci până la urmă cabinetul de avocatură Dan Şova a făcut plăţi către cabinetul de avocatură Victor Ponta?

Dan Şova: DA. A FĂCUT NIŞTE PLĂŢI care aveau legătură cu două dosare penale ale unui client privat. (…) SUMELE PE CARE LE-A CÂŞTIGAT DOMNUL VICTOR PONTA LA VREMEA RESPECTIVĂ AU FOST MODICE, ABSOLUT MODICE. (…) Dacă vrea cineva, dacă doreşte să facă comparaţie procentuală între VENITURILE PE CARE LE-A ÎNCASAT VICTOR PONTA DE LA ŞOVA ŞI ASOCIAŢII ŞI VENITURILE PE CARE LE-A ÎNCASAT ŞOVA ŞI ASOCIAŢII DE LA ROVINARI-TURCENI, VREAU SĂ VĂ SPUN CĂ VENITURILE LUI VICTOR PONTA DE LA ŞOVA ŞI ASOCIAŢII AM CALCULAT, REPREZINTĂ 0, 32% DIN VENITURILE PE CARE LE-A ÎNCASAT ŞOVA ŞI ASOCIAŢII DE LA ROVINARI TURCENI.

Direcţia Naţională Anticorupţie, 5 Iunie 2015:
- "În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.
- Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel
- Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.
- Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați.
- Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.
- Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare."

Deşi declaraţiile de avere şi de interese ale lui Victor Ponta, semnate, scrise şi depuse chiar de el arată că a fost senior partner la societatea de avocatură Şova şi Asociaţii, pe siteul juridice.ro, în anul 2007, Şova şi Asociaţii a şi publicat un comunicat de presă prin care arată că societatea l-a luat partener pe Victor Ponta, deşi chiar şi Dan Şova susţine asta în declaraţii, Victor Ponta spune că nu a fost asociat cu Dan Şova.

Sursa foto: facebook Victor Ponta.

Niciun comentariu: