marți, mai 01, 2012

Guvernul Ponta

Cea mai bună alegere: Ioan Rus- ministerul de Interne

Cea mai nefericită opțiune: Corina Dumitrescu- ministerul Educației

Cea mai controversată alegere: Victor Alistar- Strategii Guvernamentale

Cea mai spectaculoasă ieșire/ratare: Iulian Iancu- delegat Energie

Cea mai inexplicabilă nominalizare: Andrei Marga- ministerul de Externe

Cea mai dificilă misiune: Titus Corlățean- ministerul Justiției


P.S. De ce Ioan Rus îi enervează mereu pe unii...



-          Pentru că e genul de om care spune ce crede și face ce crede. Și are tăria propriilor convingeri. Nu poate fi influențat.

-          Pentru că este, fără să subestimez, cel mai bun ministru al Cabinetului Adrian Năstase și cel mai performant ministru de Interne de până acum. A avut ca performanțe ridicarea vizelor și controversele, din care a ieșit învingător, cu omologul lui de pe atunci, Nicholas Sarkozy. A avut o părere fermă în cazul Gregorian Bivolaru- o problemă spinoasă și delicată în anul 2004.

-          Pentru că a rezistat cu îndârjire oricăror influențe ale grupării Voicu exercitate inclusiv asupra lui.

-          Pentru că, în 2005, l-a susținut pe Mircea Geoană să ajungă președinte PSD în detrimentul cuplului Ion Iliescu- Adrian Năstase.  Mulți nu l-au iertat. Dar când a realizat de cine a fost „capturat” Geoană, Ioan Rus s-a retras. Și a spus și public de ce.  

-          Pentru că a fost mereu un om de afaceri important în zonă. În relații bune cu alți oameni de afaceri și cu Vasile Blaga. Blaga, de altfel, i-a recunoscut mereu meritele lui Rus în fruntea ministerului.

-          Pentru că de-a lungul timpului i s-a reproșat slaba performanță electorală a organizației PSD Cluj, în condițiile în care nici pe zonă scorul nu era fericit. În 2007,  Ioan Rus a demisionat din toate funcțiile rămânând simplu membru de partid.

Niciun comentariu: