vineri, iunie 26, 2009

Voi scrie

Numai ca acum sunt pe o barja. Ma intorc din Sulina. Incercam sa ajungem in Tulcea. Conexiunea de Internet e foarte slaba si totul se incarca foarte greu. Dar cand voi ajunge in Bucuresti, bineinteles ca voi scrie. Despre tot ce s-a intamplat. Cu bune si cu rele. Pe scurt, adevarul despre incident .

Apropo, stiati cat se face cu barja din Tulcea pana in Sulina tur si retur? Pai va spun eu. Turul a durat 6 ore si returul 9-10 ore. Nu pot sa va spun exact, pe ceas, cat a durat returul pentru ca inca la Tulcea n-am ajuns.

Pe Sulina nu se circula noaptea, ci numai atunci cand se mijeste de ziua. Asadar noi am plecat din Tulcea joi dimineata la 3.00 pe ploaie, am intrat pe canal pe la 5.00 si am ajuns in Sulina la 9.00.

Azi, la 5.00 dimineata eram din nou pe barja si, cum va spuneam, tot acolo suntem.

In concluzie, cam 15-16 ore de drum, ca sa poti cara tot echipamentul tehnic pentru ca domnul presedinte sa fie dat in direct. Liveeee, la televizor. 15 ore pana la capatul lumii, ingramaditi in masini, in zgomotul infernal al barjei, ca sa ajungi intr-un oras in care parca timpul s-a oprit definitiv in loc acum 30 de ani. O poveste. Trista, din pacate.

Pentru cei ce nu stiu si dau lectii...Ei bine, si asta inseamna meseria de ziarist.

12 comentarii:

Anonim spunea...

aventuri..nenica!!!
bafta multa! si nervi tari!

Radu spunea...

Arati bine! :D
;))
Mda, foarte aiurea din partea mea..

Anonim spunea...

Eu am rude in Sulina. Multumesc pt. aprecierea "la capatul lumii".

Anonim spunea...

Doamna, m-ati pacalit!
In urma cu aproape - cred - un an, cand V-am rugat sa scrieti mai des, pentru ca ma incanta stilul D-vs., mi-ati raspuns ca nu aveti timp, nu mai aveti chef, si ca nu Va plac anonimii.
Cand m-am convins ca intr-adevar nu mai postati, am renuntat, cu parere de rau, sa accesez blogul D-vs.
Astazi am gasit pe blogul D-lui. M. Badea o referire la blogul D-vs.
Si asa V-am redescoperit, spre incantarea mea!
Imi place personalitatea D-vs., si imi place cum scrieti. Sa nu va opriti din scris, Va rog mult.
Cat priveste anonimatul, fata de D-vs. sunt un anonim si asa voi ramane mereu. Dar Va asigur de intreg respectul meu.

Anonim spunea...

... si poze, te rog.
bafta.

dan ionescu spunea...

s-a scufundat barja?

Dan Mihalache spunea...

Felicitari!
Dan Mihalache
PS. Intelegi tu de ce...

Dan Gheorghe spunea...

nu stiu daca ziaristica inseamna neaparat ca ziaristii sa alerge dupa presedinte. cum se facea pe vremuri, cand presa relata despre vizitele de lucru ale tovarasului...

Anonim spunea...

saracutza....

ziarist spunea...

@ dracu.
da, e gresit.
1. eu eram unde era toata lumea. cameramanii erau mai in fata, reporterii mai in spate. unii cu microfoanele deschise(PROTV. Antena),altii nu (RTV). Eu nu l-am intrebat nimic atunci pe presedinte. N/am scos un sunet de cand iesise de la restaurant. E adevarat, il intrebasem o data cu fata de la Realitatea cu vreo 2 ore inainte, despre Ridzi. A raspuns omul, totul a fost ok atunci( presedintele pleca atunci de la Farul Vechi).
Restul punctelor 2-7 sunt adevarate. Dar premisa este gresita. Acum intelegi? Niciun ziarist nu l-a intrebat nimic atunci. Mergeam toti ca oamenii normali pe strada. Si brusc, presedintele a inceput....Acum intelegi?

ziarist spunea...

@ dracu.
cat despre relatare, eu vorbeam de altceva. Relatare am facut eu din fata restaurantului. Adica o transmisie in direct( presedintele era in restaurant la ora aia) in care am povestit ce a zis si a facut pe acolo. Acum ai inteles? Nu trage concluzii te rog daca nu stii cum a fost. Eu oricum, cred ca am povestit destul de clar. Ideea e una: eu nu-l intrebasem nimic pe presedinte. El a izbucnit din senin. Vazandu-ma, eu cred ca si-a adus aminte de Romexpo. Asta e explicatia mea. Ce a fost cu adevarat in mintea presedintelui, ce l/a apucat... numai dansul poate spune. E corect?

Ionut spunea...

buna sorina,
am si eu o nelamurire legata de mijlocul de transport: esti sigura ca a fost barja??? sau asa o numesti tu...chiar sunt curios....

toate cele bune,
ionut