miercuri, iunie 24, 2009

Despre ipocrizie.

Sau fariseism. Si cateva sinonime. Asa, ca sa ne facem pe deplin intelesi. Duplicitate, falsitate, făţărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleşug, machiavelism, tartuferie, prefăcanie, prefăcătură, procleţie, iezuitism, mascaradă.

Ale cui? Ale multora, zic eu. Citeam reportajul lui Tolontan despre sedinta CNA. Si, sincer, m-a scarbit. Nu reportajul in sine, ca e scris bine, ci niste replici, atitudini, justificari penibile, cred eu.

Nu stiau PDL, PSD, premierul ce face doamna Ridzi? Stiau foarte bine. Dar nu s-au bagat ca, deh.... Ridzi e doar o unealta aici, in tot acest lant. A prestat si ea, cum au prestat, presteaza si vor presta si altii...Pentru cine? Pentru cine apare in stiri, evident...

Nu stia presa, oamenii din tv ce face Ritzi? N-a vazut nimeni, pana in aceasta saptamana, clipurile alea penibile pe toate posturile? Bineinteles ca le-au vazut toti. Stiau si jurnalistii ce face Ridzi. De ce-au tacut pana zilele acestea? Pentru ca nu e problema lor daca Ridzi e fraiera. Si cam e...

N-a vazut pana acum fascinantul domnul Grigore, Onisei, domnul Rasvan Popescu sau experimentata Narcisa Iorga (ultimii doi personaje cu ani destui in presa)...N-au vazut ei pana acum stiri platite la televiziuni sau in ziare? Uaaau. Asta chiar ca ar fi o stire. Miros de la o posta mereu si nu se intampla de ieri, de azi...Ci asa, de vreo 10 ani, stimabili domni si doamne.

Deci, sa nu ne ascundem dupa copaci. Si sa fim chiar toti ipocriti. Prostia si inconstienta doamnei Ritzi Pitzi, ce oricum scotea pe toata lumea din sarite, se pot traduce asa:

1. A aruncat cu bani in stanga si-n dreapta, crezand probabil ca e intangibila. O fi gandit ca o apara beneficiarii din PDL si din familia prezidentiala. Si tare mi-e ca nu va fi deloc asa...

2. Aeriana cum e, a uitat ca a venit campania electorala. Aia importanta. Si ca orice greseala ce implica familia prezidentiala va fi folosita crunt impotriva ei. Chiar atat de zombi sau foarte sigura pe ea e, de nici ca s-a gandit?

3. Oricum, nu era simpatizata de presa. Iar ca si comunicator al partidului, Guvernului si ministerului e cam jalnica a dumneavoastra doamna Ridzi. In astfel de conditii, nu era atat de greu de presupus ce va urma.

Ce m-a enervat pe mine in toata aceasta poveste? Nu, nu ce a facut Ridzi. Nu, chiar nu e o noutate. Au facut si fac si altii din Guvern. Pe mine, ca spectator al acestei triste povesti despre ipocrizie, m-a enervat Chilian. A parodiat un inegalabil cantec pentru doamna Ridzi de la PDL si Guvern. Pai stai si te gandesti acum. Eu, in locul lui Chilian.. Merita sa-ti murdaresti de buna voie si nesilit de nimeni opera cu zoaiele politicii dambovitene? Eu cred ca nu. Categoric, nu. Si poate ca da, nici domnul Chilian nu e asa cum il credeam noi. Noi astia care-l ascultam, inganam si uneori visam...




7 comentarii:

Unknown spunea...

gata, s-a rezolvat, facem rost de guvern nou

Obama: Guvern de rezerva pentru Romania!
http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/06/obama-guvern-de-rezerva-pentru-romania.html

Anonim spunea...

Azi Base te-a facut mare mare :)
Ce o fi fost in capul lui sa se ia de tine ?

RuBen spunea...

mai au de unde fura ăştia?

sandman spunea...

Foarte tare!
Bravo pt cum te-ai descurcat azi cu Baselu!

Ionut spunea...

felicitari pentru tot ceea ce faci Sorina:) eu unul sunt mandru de tine..:) cat despre Baselu, un frustrat, a cautat razbunare pentru ceea ce i-ai facut la Bookfest:)

http://ionutiancu.blogspot.com

cu drag,
Ionut

Unknown spunea...

A murit Michael Jackson!!!

Raptor spunea...

Intamplator am scris si eu despre ipocrizie... poate ar trebui sa citesti:

http://aberatii-intelectuale.blogspot.com/