sâmbătă, mai 19, 2007

DOMNULE BASESCU DA-NE TELEFONUL, PLIZ!

Traian Basescu e zuzu rau. Dupa-amiaza, s-a dus in Selgros sa-si faca cumparaturi. Noi, ca toata presa, dupa el. Colega mea, Andreea Pana, de la Social, s-a dus sa-l filmeze. Pentru ca nu putea sa intre cu camera de televiziune, a intrat cu telefonul in magazin. Andreea a inceput sa-l filmeze, din ce povesteste ea acum. L-a intrebat de procente, cum sta omul.... Basescu s-a enervat si i-a luat telefonul...I-a zis sa-l caute luni, la Cotroceni, ca poate i-l da! Mai interesant a fost cand Theodora Massini, sefa de la Social, a sunat-o pe Andreea. Nu stia de patanie. Si i-a raspuns Basescu. Acum, telefonul e inchis.
La iesire din Selgros, discutiile sunt incredibile. " Domnule presedinte, dati-mi telefonul"-" Nu-ti dau nimic. Luni, sa ma cauti la Cotroceni"..."Domnule presedinte, asta e furt!"- " Nu, ti l-am luat doar! ..." Domnule presedinte, pot sa fac plangere la Politie, ca presedintele Romaniei mi-a furat telefonul..in public" .- Hai sa te vedem. Base, nu foarte suparat, i-a spus Andreei ca a fost obraznica si ca el are dreptul la imagine. Bine, bine, dar e presedintele Romaniei. Daca vrea sa-si protejeze imaginea,sa stea acasa, nu la Cotroceni. Oricum, ce parere aveti despre ce a facut azi Basescu?

29 de comentarii:

emilgherghe spunea...

e naspa rau asta ... vruia minute gratuite si sa trimita sms sa/l voteze lumea ca a ramas fara credit!

Adriana spunea...

Il si vad pe Basescu dand bip-uri tuturor celor pe care Andreea ii are in memoria telefonului. Si cand suna aia inapoi, ii intreaba: "M-ati votat? Nu m-ati votat..." E tacanit cu urlete, in orice caz. Si fun, pana in final :))

Anonim spunea...

lasa ca-i cumpara felix motanul alt telefon, ca si-a indeplinit misiunea, a creat circ cu basescu in ziua alegerilor, poate ii mai scad procentele de la 80% la 79.5% si ii cresc securistului de la 0.4% la 0.45%
mi-e sila de ziaristi mincinosi

Virgil spunea...

Sorina, ca jurnalist responsabil ce esti...reproduc dialogul dintre Basescu si colega ta, asa cum reiese de pe www.cotidianul.ro:

"reporterul Antenei 1, Andreea Pana, a insistat cu intrebarile. La inceput s-a mirat: ”Toate cumparaturile acestea sint ale dumneavoastra ?” Neprimind o confimare, a continuat: ”Cam multe.” Pe banda rulanta de la casa curgea trei pachete cu mezeluri, citeva pahare de brinza cu smintina, trei piini, doua baxuri cu apa minerala, rosii, ceapa, doua perechi de pantofi si cartea lui Radu Paraschivescu: ”Fie-ne tranzitia usoara!”. Basescu o chestioneaza: ”Ai citit-o?” Reporterul ii raspunde ”Nu”, apoi il intreaba: ”Ce ati face pentru un procent in plus, daca veti avea nevoie?” In timp ce aranja cumparaturile in plase, Basescu ii replica iritat: ”Nu ti se pare ca ai depasit limita ?”. Ziarista: “Nu”. Basescu o apostrofeaza: ”Esti obraznica, am incheiat”.

Practic nu s-a vazut cind si cum a ajuns telefonul ziaristei la Basescu, cert este ca reporterul de la Antena 1 i-a cerut: ”Nu-mi dati telefonul, ca e telefonul meu?! Va pot reclama la Politie pentru furt”. Basescu ii replica: ”Ia reclama-ma tu la Politie. Vino luni, la Cotroceni si-ti dau telefonul.” Ziarista ii implora pe sepepisti: ”Sint de la Antena 1 si vreau si eu telefonul”."

Acum nu vreau sa fiu rau, dar reporterul antena 1 ar trebui sa mai lucreze la capitolul atitudine de jurnalist responsabil.

Repet, dialogul e reprodus dupa www.cotidianul.ro. De-acolo l-am citit...

Sorina, cand mai postezi o astfel de intamplare pe blog, cu spiritul tau jurnalistic ascutit, am aprecia sa nu ne scutesti de toate detaliile in care sta cheia evenimentului.

Stirea care a muscat un om.

Anonim spunea...

Ha, ha, puneti numarul de telefon pe blog, sa-l sunam pe scrantitul-sef acolo !

maria spunea...

dar de ce e mai credibil ce spun cei de la cotidianul decit ce spune sorina???????

Anonim spunea...

INCREDIBIL !!!! Daca eu ma duc sa fac acelasi lucru, sau un alt membru din POPOR.....ce ni se intampla????Oare nu suntem acuzati de furt??? Dar base e mai presus de lege!!!! Sa ne traiasca!!! Asta da tara bananiera!!!
Pana la dictatura mai e un pas....sau nu???...cred ca deja suntem

Anonim spunea...

Fratilor.....pe noi chiar ne reprezinta unu' de fura mobile in supermarket??? Naspaaaaaaa.......

Anonim spunea...

DINICA!!!! Eu inteleg sa fii fanatic....da' tu n-ai vazut imaginile la tv??? Mai judecati si cu mintile voastre....cat de indoctrinati puteti fi????????

Anonim spunea...

@Maria

pt ca, din nefericire pentru voi, politica postului la care lucrati v-a facut praf orice credibilitate. e ca in bancul cu petrica, acum, orice ati spune sau face, e degeaba. nu va mai crede nimeni.

Monica spunea...

e furt calificat!
adica e comis in public, sub ochii tuturor...indiferent ce dialog a avut inainte de incident. indiferent de credibilitatea nimanui. sunt siderata!

Anonim spunea...

Sunteti varza, cu dan voiculescu si toata antena 1....

pe toti...cu dan voiculescu si toata antena unu....

vai de credibilitatea voastra...

halal..

get a real job

Adriana spunea...

Discutia dintre Andreea si Basescu a fost inregistrata de cei de la Cotidianul? Daca da, am putea incerca sa o obtinem, sa vedem daca transcriptul corespunde. Daca discutia a fost reprodusa din memorie, am mari rezerve. Nu pot sa nu ma gandesc al cui e Cotidianul. Sorry, guys!

cristian Şuţu spunea...

Intrebare: a depus im pricinata o sesizare la politie? ca daca nu, atunci SIGUR nu e furt! Si atunci vorbim degeaba.

OANA DESPA spunea...

@cristi sutu: te informez ca infractiunea comisa de domnul presedinte se cheama infractiunea de TALHARIE( furt prin smulgere) si, de asemenea, ca pentru ca politia sa o investigheze nu e nevoie de o plangere prealabila. s-ar putea sesiza chiar si citind Cotidianul. :)

Anonim spunea...

mei cate aberatii mai puteti debita?? va informez si eu ca ceea ce a facut Presedintele Romaniei se cheama legitima aparare si o informez pe donsoara pseudo jurnalista ca a comis o agresiune. in primul rand nu a cerut voie sa filmeze pe cineva intr un context cu totul si cu totul privat. in al doilea rand a fost obraznica si prost crescuta, in al treilea rand in incinta acelei societati comerciale (nu pe domeniul public cum behaiti) filmatul este interzis. ar mai fi multe de spus dar sunteti prea lipsiti de bun simt si de orice urma de deontologie profesionala asa ca va spun doar atat: daca mi ar fi facut asa ceva mie i as fi distrus acel nenorocit de telefon fara sa clipesc. si inca o lectie tovarasi trepadusi ai motanului Felix, libertatea unei persoane, spunea Napoleon inceteaza din momentul in care incalca libertatea altcuiva. intelegeti daca aveti IQ ul necesar!!!

Anonim spunea...

Eu vad problema asa. Aia de la Selgros nu va lasa cu camera in magazin ca nu aveti voie sa filmati acolo. Voi ati intrat cu telefon cu camera si practic ati incalcat legea. Deci, Base, in calitatea lui de Presedinte care vegheaza mersul lucrurilor in tara s-a asigurat ca legea se respecta.
Stiu ca e fortata, dar si aia cu talharia e la fel. Ba chiar mult mai mult.

Nick Nazari spunea...

Anonimule, da blegos mai esti..cum naiba potzi sa crezi ca Basescu a "iesit" la furat telefoane mobile in SelGros. Mare potaie esti. Nu cumva te cheama Ion Iliescu, sau Mircea Geoana, sau Serban Nicolaie?

Anonim spunea...

sunteti jalnici cele mai dezgustatoare scursuri umane! modalitatea in care a procedat Presedintele cu pipitza voastra este mult mai mult decat ar merita vreodata. degeaba incercati sa manipulati lumea sunteti ultimii bolsevici smecheriti care nu vor sa dispara pentru a pune capat cosmarului tranzitiei. Nu aveati absolut NICI UN DREPT sa il filmati pe cetateanul Traian Basescu fara acceptul lui! nu i ati cerut acordul, ati fost obraznici si prost crescuti! era suspendat din functie!! locul de munca al dumnealui este Palatul Cotroceni (acolo este persoana publica!! ) in Selgros era o persoana cu drept la intimitate si imagine! vorbesc la plural si persoana a 2 pentru ca asta va defineste pe voi toti antenisti nu doar pe pipitza scoasa la inaintare! scursori umane ce sunteti cum ar fi daca cineva v ar filma cand ii faceti o felatie lui felix (cea ce sigur este la ordinea zilei pentru pipitza voastra si toti cei care ii sar in aparare) si apoi ar expune public imaginile! cine dreacu se mai uita la jegurile voastre de posturi si ce ve ti face cand i se termina lui felix banii furati din conturile lui ceasca?? sau cand v a trebui sa dea socoteala pentru ei? iesiti la produs pe centura probabil

Anonim spunea...

Sorina, nu mai spune despre tine ca esti ziarista... recunoaste ca esti sluga si gata. S-or mai gasi cativa tampiti sa iti citeasca rahaturile. Daca atunci cand sunt la cumparaturi nu am chef sa ma filmeze un rahat de ziarist, atunci nu ma filmeaza, ce e atat de greu de inteles? baselu ar trebui sa isi ceara scuze minoritatii rrome, ca a comparat-o pe vita aia cu ei :D

Anonim spunea...

Ce parere aveti despre cum s-a comportat jurnalista?

Total neprofesional si cu multa lipsa de respect fata de un presedinte - "s-a dus sa vada ce mai face omu'" - ei bine omu' avea coaiele intoarse pe dos si i-a sarit tandara.

Nu va mai puneti in gura cu Basescu ca e mai populist decat toti ziaristii pusi la un loc.

Ah, si anuntati-o pe colega 'ziarizda' sa arunce telefonul returnat ca probabil are coada sau a fost clonat.

Unknown spunea...

Basescu este cel mai român dintre români... oricine se ridica cu pretentii pe care nu le poate respecta.. ca vai legea... ca vai e furt... a reactionat in primul rand ca un om !!! daca domnisoara nu a avut bun simt ! si asta ii infurie pe multii lupi moralisti... "vai ca va acuz de furt...eu sunt curata...chiar nu inteleg de ce mi-ati furat telefonul..." hai sa fim seriosi... BASESCU este si reprezinta cel mai mare esantion de romani... indiferent de tara unde locuiesc ei... si lucrul care ma fascineaza intotdeauna la el este faptul ca se comporta OMENESTE ... indiferent de situatie...

Anonim spunea...

fiecare e deranjat de cate o persoana anume, dar base are toti angajatii voiculescului in carca. Eu cred ca injuram mai tare, mai ales ca "tiganca imputita" a fost spusa in masina in care erau base si sotia + microfonul antenei :). Dar ce sa astepti de la voiculescu cel care spune ca vezi doamne, pe base nu-l sustin romanii - dar voiculescu cat are din cei 25% DA de la referendum? 1%? Adica 1% din 25%? Adica cam cati sunt angajatii lui voiculescu + familiile lor!

Anonim spunea...

Parerea mea e ca esti proasta. Si tu si "tiganca imputita" de Andreea Pana. Get a fucking life!

Rin Tin Tin spunea...

In primul rand, dat fiind c-ati dat publicitatii o discutie privata (ma refer la cea din masina), atzi trebui sa fiti dati in judecata.
In al doilea rand, pentru agresiune intr-un spatiu privat (magazin), ar trebui sa fiti dati in judecata.
Restul sunt scuzele lui Basescu.

Angee spunea...

Acuma sincer, cand merge Andreea Pana la cumparaturi si se tin tiganii de ea prin parcare, ba sa le dea 5000, ba sa ii duca cosul, ba sa o intrebe una-alta, ei nu ii vine sa ii faca "tigani imputiti"? E cam acelasi lucru! Nici ea nu il lasa in pace.

Nu zic ca e bine ce a facut Basescu, sunt de acord ca aceste gesturi trebuie amendate. Dar exista o limita a bunului simt pe care si presa trebuie sa o respecte. Si unii o mai respecta. Altii, primesc de mancare de la Voiculescu si uita de bunul simt, din pacate.

Anonim spunea...

În toată această poveste de prost gust, culmea neruşinării a fost atinsă de reacţia celei care provocase acest scandal, făcând tot ea pe victima!

Jurnalista respectivă ar trebui să-i ceară scuze preşedintelui Traian Băsescu, pentru lipsa de respect cu care ea a atentat la sfera privată şi la imaginea acestuia.

De altfel, este inadmisibil, în general, ca cineva (indiferent cine şi în ce calitate) să-şi permită a filma sau a fotografia o persoană fără acordul acesteia.

Astfel de cazuri sunt o ruşine pentru tagma jurnaliştilor veritabili şi de aceea, nu ar trebui încurajat un astfel de act. Cu cât se vor solidariza mai mulţi colegi de breaslă cu jurnalista în cauză, cu atât aceştia vor contribui mai mult la degradarea impresiei despre tagma lor.

Sunt total împotriva obţinerii de informaţii şi imagini prin metode abuzive, iar dacă în România încă nu există o lege care să interzică şi să pedepsească astfel de abuzuri, atunci ar fi timpul să apară una. Aceasta nu în ultimul rând din cauza unora care îşi iau libertăţi ce încalcă libertatea celorlalţi.

Poate ar fi bine ca, înainte de a practica jurnalism, toţi candidaţii să fie supuşi unor probe eliminatorii de bune maniere, de bun simţ, de respect faţă de oameni şi sfera lor privată etc.

Am tot respectul faţă de cineva care-şi recunoaşte greşeala, fiindcă toţi greşim cu voie sau fără, dar când cineva persistă, încercând să-şi transforme păcatul în virtute, atunci trebuie acţionat într-un fel pentru a nu permite instalarea la putere a nesimţirii şi a neruşinării.

În concluzie, nu avem nevoie de informaţii, imagini, convorbiri etc. smulse cu forţa!

Anonim spunea...

Se pare ca ziarizda nu prea a avut noroc de lacrimi de la populatie. Ce ghinion pe angajatii Motanului. Dupa ce ca Motanul are imaginea pe care o are, nici Televiziunea Partid se pare ca nu are o imagine mai buna. Daca va face si voua CNA-ul un referendum?

Anonim spunea...

Te doare mintea cind citesti intrebarile "ziaristei"? Parca e asa, la scara la ea, la o samintza cu soferu de la unu'...fix ca-n mahala dar se crede paparazii cu diploma. E jenant si strigator la cer ca asemenea exemplare sa se numeasca ziaristi, fara pic de respect pt. omu' de rind ca sa nu mai vb de presedinte.
Ce a facut ea e ilegal, daca e interzis filmatul cu camera e interzis si filmatul cu mobilul dar deh banuiesc ca pe tovarasa nu o duce capul la conexiuni dinastea. Pacat pt Base ca a avut ghinion sa nu inchida telefonul dar sa fim seriosi, tovarasa nu merita pic de compatimire...desi mie personal imi e mila de ea, dar ce sa-i ceri.. era o vorba ...de la omu' prost nici Dumnezeu nu cere...