joi, mai 31, 2007

Din cartierul lui select din Beirut, HAYSSAM NE DEMONSTREAZA IN CE TARA TRAIM...


Ma uit la televizor si ma enervez. Subit. Si ma gandesc...In ce tara traiesc...O tara in care seful statului decapiteaza serviciile speciale pentru ca niciun mare director nu stia sa raspunda la o intrebare: unde e Hayssam? Unde si cum de a fugit teroristul din Romania... A fugit cu berbecutii, cu cheresteaua, cu vaporul, cu limuzina cu perdeluta sau cu servicii cu tot? Oricum, teroristul number one fugise. Si ei au picat. Intr-un penibil greu de imaginat.

A urmat un an de analize, investigatii, anchete cu procurori veniti si plecati peste mari si tari. Degeaba. Nu l-a gasit nimeni pe marele si singurul terorist.

Acum, pe Antena 3 ( si bravo lui Mihai Gadea) e ca la "Surprize, surprize". Teroristul numarul 1 s-a intors. Singur. Si prin telefon. Pentru ca e clar. Nimeni nu l-a cautat. Hayssam da interviuri, face pe translatorul, ne spune ca e in Beirut ... Uita sa ne spuna cum e vremea... Ar trebui sa fie cald si acolo...Si mai are putin si ne invita si in cartierul lui libanez si select. La o narghilea, maybe. Cu procurori cu tot. Sa discutam si despre arme. Despre ce-o fi, numai sa discutam. Ca teroristul are documente! Curat halucinant... Teroristul vorbeste cu victimele rapirii- curg momente "emotionante" cu Ohanesian si Marie Jeanne Ion. Marie Jeanne il intreaba pe Hayssam de ce e in Liban si nu Siria. Hayssam ne spune ca sta unde vrea el..Corect, nu? Ne mai spune ca vrea sa se si intoarca. Ne da de inteles ca a fugit ajutat si de cativa ofiteri. La fel de speciali, probabil. Povesteste de cum a putut Munaf sa se plimbe liber prin Bagdad vreo doua zile dupa eliberarea jurnalistilor. S-a dus si acasa omul..A trecut si pe la hotel, s-o fi spalat si pe dinti...Si, dupa 48 de ore, domnul Octavian Harseu( SIE), de la ambasada Irakului, s-o fi rugat de Munaf sa vina inapoi pe la ambasada. Doar daca vrea... Ca a uitat sa-l predea americanilor sau irakienilor ca sa-l aresteze.

Totul mi se pare penibil si incredibil. Si ma intreb daca Radu Timofte, Gheorghe Fulga, George Maior, Silviu Predoiu, Virgil Ardelean, Traian Basescu sau tanara speranta a SRI, colonelul Florian Coldea- care a ajuns prim-adjunct dupa "succesul eliberarii" se uita la televizor. Si daca se uita, ma intreb oare ce-or gandi acum acesti inalti oficiali ai statului roman? In locul lor, mi-ar fi rusine, CEL PUTIN! Si cred ca toti care s-au ocupat de acest caz ar trebui sa demisioneze. Pentru ca, in seara asta, toti si-au aratat prostia si neputinta. In forma bruta. Si e jenant. Voi ce credeti dragi bloggeri? In seara asta, teroristul in ce tara ne-a demonstrat ca traim?

Remember:

- Mihai Necolaiciuc l-a sunat pe Adi Ursu. Ziarul Gandul a aratat ca urmaritul international e pe la Viena, prin spital. S-a operat...

- Nicolae Popa- devalizator FNI, urmarit international de aproape 7 ani. Anul trecut , s-a plictisit si a contactat autoritatile judiciare. A contestat condamnarea de 18 ani la inchisoare. L-o fi deranjat cifra, probabil. Dar tin minte ca SOV, din 2001, a spus public ca Popa e in Suedia. Asta nu s-a operat. Culmea, si-a deschis un restaurant acolo...Poate-i asteapta la masa pe procurori...

Si-mi aduc aminte cum Nicu Gheara a capturat, acum vreo 3 ani, o masina de filaj a unui serviciu de informatii. Si-mi aduc aminte de multe... Imi aduc aminte in ce tara traim...

13 comentarii:

Comisia ALFA spunea...

Nicio tara nu negociaza cu teroristii. Nicio tara, cu exceptia Romaniei.Ma uitam la Antena si imi imaginam una din victimele WTC vorbind cu Osama prin telefon... Oare ce i-ar fi spus? Unde o fi veriga slaba? Poate la "pasarica".

ziarist spunea...

@comisia alfa. eu ma intreb ce-or zice maine potentele noastre servicii...

Comisia ALFA spunea...

Cel mai probabil: "no comment". Hayssam a fost destul de precaut. Nu a identificat nici un documnet(evita contraprobele), dar nici nu cred ca-i cazul sa-i plangem de mila. Totul, absolut TOTUL, s-a facut si cu voia sa.

Comisia ALFA spunea...

a da, si a Sa, cu voia Domnului vreau sa spun...

Raluca spunea...

Dar a crezut cumva cineva in scenariul rapirii? A fost atat de cusut cu ata alba totul, si atat de stangaci, incat daca ar fi fost subiectul unui film, cu siguranta producatorii ar fi dat faliment. Absolut totul a fost inscenat pentru a-l prezenta pe T.B. erou salvator, la fel ca in mitul eroului salvator, pentru a-i creste capitalul de imagine.
Si trebuiau gasiti si vinovati, eventual teroristi, nu-i asa (ca suna bine)? Si cum erau cateva potentiale victime in tara, s-a inventat unul, care intamplator mai era si in tabara politica adversa. Ca doar nu era sa se incurce cu teroristi adevarati, ca-i aruncau (sau ne aruncau) in aer pe toti pana acum.
Cu siguranta Hayssam are ceva tinichele care-i flutura in coada, dar chiar terorist ma indoiesc a fi. Si cu siguranta nici prost nu este, iar lucrurile nu vor ramane asa. Bineinteles ca i-a umilit pe imbecilii care au fost "implicati in rezolvarea cazului" si asa si merita. Vom vedea inca multe episoade si rafuieli...
Cei vizati bineinteles ca se vor face ca nu s-a intamplat nimic, ca n-au auzit nimic, ca n-au vazut nimic - si spera ca se va uita.

Comisia ALFA spunea...

@raluca: Florin Constantiniu, cred, remarca unicitatea conflagratiei teroristi-revolutionari din '89. A fost primul razboi/conflict,unde cei invinsi(teroristii) nu au avut nicio victima. Primul! Dupa 16 ani, prosteala se repeta: statul roman(cu revolutionari cu tot)invinge o grupare terorista oferindu-le ceva(ce? Vom afla peste 50 de ani, ma rog, 48), am invins fara victime din nou. Romania invinge! Traiasca Revolutia! incluzandu-ma, cu voia d-vstra, ultimul pe lista.

Raluca spunea...

V! :)

Anonim spunea...

tare poza cu haisalam...

Monica spunea...

am prieteni care beau cu tarau jr in Chicago...dar ce, il cauta cineva?

Anonim spunea...

sunt curios de relatia hayssam-basescu.si in ce masura va fi implicat base in toata treaba asta...

ziarist spunea...

eu cred ca Hayssam ne-a facut pe toti de cacao...iar pe prietenii din serivicii i-a facut de cacao raaaau...

maria spunea...

Si Ioana Maria Vlas, care s-a dus singura singurică la ambasada din Tel aviv.....de nu le venea să creadă diplomaţilor ce li se întâmplă........

ziarist spunea...

@maria. nu stiu cum de au reusit toti marii urmariti internationali sa ne faca de cacao ..mereu si mereu si mereu...