marți, mai 21, 2013

Parchetul lui Nițu, NUP în primele șase zile

În cazul în care cineva mai are vreun dubiu despre ceea ce s-a întâmplat, de fapt, în Justiție, vă reamintesc titlurile zilei, la nicio săptămână de la înscăunarea șefilor de Parchete.

Primul NUP.  Parchetul General a decis să nu înceapă cercetările penale în cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta. Ponta exonerat de orice răspundere.

Motivul incredibil, imbecil și penibil, îl citiți aici. Problema e, de fapt, la ORDA: "Nu se poate proceda la CALCULAREA PROCENTULUI DE TEXT IDENTIC PRELUAT deoarece formatele lucrărilor, tipul caracterelor utilizate și paginile sunt diferite"

A doua intenție de NUP. Surse: Procurorul Ion Șandru de la Parchetul General a închis dosarul gloanțelor lui Năstase. Miza este uriașă pentru fostul premier: revenirea după gratii. Decizia a fost infirmată însă de șeful de secție, procurorul Marius Iacob. Totul s-a întâmplat după plecarea lui Daniel Morar din Parchetul General.

Al doilea NUP. Dat în martie 2013, pe vremea lui Morar.  Parchetul General a decis NUP pentru Victor Ponta în scandalul reprezentării la Consiliul European din iunie 2012. "Nu a comis o uzurpre ca calității de președinte"

Mă întreb oare dacă nu cumva trebuie să schimbe cineva și titulatura Parchetului în "NUP Pachetul General" sau dacă nu e mai bine ca tot Parchetul să fie desființat cu totul? Aici, recunosc, am o dilemă. Oricum, semnalul dat public este extrem de prost și foarte descurajant. Ceea ce vedeți mai jos nu e un plagiat/furt intelectual, este doar o iluzie optică.




3 comentarii:

Razbunarea Capsunarului spunea...

da...

Fiscal Cliff spunea...

Era de asteptat sa se intample asa.

Un proces viciat (numirea
procurilor sefi prin aranjamente
politice) produce de regula un
rezultat viciat.

Practic, atat Premierul cat si
Presendintele si-au asigurat
"linistea".

Mult asteptata reforma din
Justitie este un esec.

Enzo spunea...

Nu inteleg cum sau de ce ne-am astepta la altceva din partea acestor neo-comunisti.