marți, aprilie 30, 2013

Mafia Mitică Iliescu - Cătălin Voicu: Francisc Radici is down!


Dacă i-ar fi spus cineva vreodată, în ultimii 20 de ani, generalului cu trei stele, Francisc Radici, că o să se trezească într-o luni dimineață cu mascații la ușă, nu cred că ar fi crezut. Și totuși s-a întâmplat.
Urmărit penal într-un lot generos pentru că a cumpărat, la un preț subvenționat, o locuință de serviciu de la MApN, fără să aibă dreptul, generalul Radici-partener fidel al altui general cu 4 stele- Mitică Iliescu, este acum urmărit penal și pentru favorizarea infractorului într-un dosar de furturi de mașini, ca intermediar, în legătură cu interlopi din clanul Sandu Geamănu.
Cine ar fi crezut că asta se va întâmpla la doar 7 zile după ce Voicu a intrat 7 ani la închisoare? Greu de spus. Dar, până la urmă, așa se scrie istoria. Traseul oamenilor din aceeași mafie, aproape în mod fatidic, coincide și când ești sus și când ești jos. Mai ales când toți au același șef.

Coleg de școală militară cu Cătălin Voicu, Revoluția l-a prins pe Radici ca și comandant de batalion de infanterie. În noaptea de 21/22 au fost toți la Inter. Mitică Iliescu, Cătălin Voicu, Ionel Marin, Francisc Radici. Au trecut cu tancul peste manifestanți.
În ziua de 26 Decembrie 1989, "responsabilii militari" au hotârât constituirea unui grup de 4 ofițeri MApN care să asigure protecția fizică a membrilor marcanți ai FSN. În fruntea grupării militare s-a pus nimeni altul decât Mitică Iliescu.

Prin decretul din 7 Mai 1990, Consiliul Provizoriu de Unitate Națională a înființat - USPP - Unitatea Specială de Pază Protocol, în subordinea MApN, având ca unică misiune să asigure protecția demnitarilor români și a celor care vizitau România. Practic, așa s-a născut SPP. Șeful SPP a devenit același Dumitru Iliescu. Pe Cătălin Voicu îl trimite aghiotant la fostul procuror general al României, Gheorghe Robu, să "protejeze și să păzească" dosarele Revoluției iar pe Francisc Radici îl numește șef de secțiune în proaspătul SPP.

În 1991, același Mitică Iliescu îl mută pe omul său de încredere, Francisc Radici, înapoi la Armată. Avea nevoie acolo de un pion important să preia fosta DIA (Direcția de Informații a Armatei). Radici se duce direct șef al Direcției Protecție și Siguranță Militară - precursoarea DGIA- funcție cheie în structurile de forță ale statului român mai ales în acele vremuri. Preia și Secția pentru Protecția Informațiilor, devine tăticul serviciului de spionaj al Armatei și stă pe acea funcție nu mai puțin de 9 ani.
Practic, așa începe în forță cariera generalului Radici sub bagheta directă a lui Mitică Iliescu. În Iulie 1999, se înființează DGIA. Iar Radici începe să se mute pe diverse funcții - șef de secție, consilier al directorului general, locțiitor al directorului general, șef al Direcției Contrainformații și Securitate Militară - până în 2007 când devine, culmea, șef al serviciului special al MApN- DGIA, componentă a Comunității Naționale de Informații.
Între timp, Mitică Iliescu, de la Cotroceni, îl orientează pe Voicu spre zona politică până-l bagă de două ori consecutiv în Parlament.

În Ianuarie 2009, în plin scandal Ciorogârla, Mihai Stănișoară îl mută pe același Radici de la șefia DGIA și-l pune locțiitor al Șefului Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare a Armatei. Alături de Departamentul de Înzestrare a Armatei, lua deciziile în ceea ce privește achizițiile în domeniul militar. În total, în umbra sau de două ori la șefia serviciului secret al Armatei, Radici a stat 18 ani.

În toiul alegerilor prezidențiale și în speranța unei reveniri spectaculoase- pe model Voicu/Ministerul de Interne, după câteva luni, pe 30 Septembrie 2009, Francisc Radici, brusc, se pensionează.

N-a fost să fie. Pe 10 Decembrie 2009, Voicu a fost săltat.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Adica Stanisoara (ex PDL, actual reciclat PNL) a pus un om a lui Voicu la conducerea serviciilor de informatii militare? Minunat!

Fiscal Cliff spunea...

Daca ce scrii se confirma, inseamna
ca si in structurile de
conducere ale armatei (nu doar in
politica, presa, afaceri, etc)
au patruns persoane corupte.

Oare ce se intampla acum este
inceputul unei schimbari, sau
o alta furtuna intr-un pahar
cu apa?








S. spunea...

Sarbatori fericite Sorina!

Geo spunea...

Sorina, ti-am descoperit blogul in urma cu o luna, aproximativ (era momentul in care nemernicul ala de Ciutacu a schimbat Antena 3(PC-ul) cu Romania TV(PSD-ul). Iti admir curajul de a da lucrurile pe fata si te sustin neconditionat in demersurile tale. Pe sticla, cand te-am vazut prima aoara, mi-ai fost foarte antipatica! Si, nu pentru ca dovedeai vreo simpatie politica ci din cauza timbrului vocal :) Acum, totul este mai mult decat ok!
Sarbatori Fericite, iti doresc!

Anonim spunea...

" În noaptea de 21/22 au fost toți la Inter" Cine a dat ordinul de a intra in manifestanti ?