joi, aprilie 18, 2013

Cine-l bagă pe Cătălin Voicu în Parlament și de ce

Acum vreo 2-3 luni, Cătălin Voicu, condamnatul în primă instanță la cinci ani de închisoare cu executare, a fost văzut în Parlament. La o reuniune a magistraților- judecătorilor. S-a dus să discute cu ei. Nimeni n-a înțeles ce căuta Cătălin Voicu acolo, cine l-a invitat. Mai ales că Voicu nu mai era, la vremea respectivă, senator. Deci, teoretic, nu ar mai fi avut ce să caute acolo...dar, totuși, a fost.
Supriza surprizelor a fost că în aceeași zi, mai spre după amiază, judecătorii aveau și o a doua reuniune undeva, în București, găzduită într-un celebru hotel. Bineînțeles că și acolo a apărut Cătălin Voicu. Deși nu se strânseseră toți judecătorii, Voicu îi aștepta pe toți tacticos la barul respectivului hotel.
Deloc întâmplător, în acele zile, se întâmplau niște lucruri importante în Justiție.

Acum, de câteva săptămâni, infractorul Voicu vine foarte des în Parlament. În Senat, mai precis. Cine-l invită în Camera Superioară a Parlamentului, ce caută condamnatul acolo, ce interese îl determină să se ducă mereu în Senat, cine i-a făcut - dacă i-a făcut legitimație- și pentru ce...eu am niște bănuieli. Și, bineînțeles, niște suspecți. Cineva a semnat pentru asta. Omul e disperat pentru că s-ar putea să înfunde închisoarea și un lucru este clar: caută susținători. Fie ei judecători, fie politicieni.

Pentru toți susținătorii știuți, neștiuți și voit uituci ai grupului infracțional organizat Voicu - M. Iliescu fac un scurt remember: mandat pe siguranță națională, 480 de zile de arest preventiv, interceptări de au uluit o țară întreagă și o condamnare, în primă instanță, la Curtea Supremă de 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și fals în înscrisuri.

Legitimații de Jilava sau permis de Rahova nu poate elibera nimeni din Senat pentru cei care-l plâng pe "Nașul" Voicu sau duc dorul grupului infracțional organizat?


2 comentarii:

Fiscal Cliff spunea...

Hmm, posibil sa fie cum spui, desi
ar fi prea transparent sa faca
aranjamente dubioase in
locuri publice.

Dupa ca am citit acest articol,
raman cu impresia ca nu ne spui
suficient, ci ne lasi in ceata.

Ai putea sa adaugi "some meat on
the bone"?

S. spunea...

7 ani cu executare din care a stat unul si ceva deja. De curiozitate pana vine si postul dedicat pentru el (sper ca o sa il scrii), stim cati ani are individul?