vineri, noiembrie 23, 2012

Ziua..."noaptea minții"

IRIMIE & NIȚU. Uluitor și fascinant deopotrivă. Jignitor de rușinos. Așa ceva eu n-am mai văzut niciodată. Să pui un imbecil - respectiv Ioan Irimie- candidat pentru șefia DNA- este marea reușită a maestrei Pivniceru. Un incompetent, un om care efectiv nu știe pe ce lume trăiește, un papagal care nu cunoaște noțiuni de bază, elementare, un om de paie - asta au vrut, asta au cerut, asta au avut.
A fost de cascadorii râsului- să privești audierea publică de astăzi de la CSM. E de plâns că un om ca Irimie- mai este în sistem. Sunt de acord cu Daniel Morar- a fost inconsecvent. Și foarte rău a făcut.

Nu pot să existe în sistemul judiciar oameni care habar n-au despre noțiuni fundamentale ale instituției în care activează. Nu pot lucra personaje de tristă amintire-care inventează proceduri, care născocesc dosare "cu perspectivă" și "fără perspectivă", care nu citesc bilanțurile DNA, rapoartele Băncii Mondiale despre propria instituție, care nu știu procentul de achitări, care nu trăiesc în Europa!!!- oameni care se mândresc cu rezultate zero, care au "calitatea de a pleca de la birou", pentru care Comisia Europeană e Consiliul Europei... Siiiigur, o mică confuzie, doamna Pivniceru! Imbecilul Ioan Irimie este, în fapt, extraordinara poză a vechiului sistem. Idiot...Mai exact, prost ca noaptea, executantul perfect ce ia scamele, pupă tălpile și se ofere să cânte și odele. Pentru partid, se aruncă și-n cap. Sau, mai bine, nu face nimic. Nu deranjează, nu stresează, cu el- e liniște perfectă. Răspunde cuminte la orice telefon. De altfel, Ioan Irimie este și veriga doi din lanțul Voicu. Da, Cătălin Voicu- căci despre el vorbesc.
Dacă ar fi fost întrebat, cred că-n sincera lui imbecilitate ar fi recunoscut că-l știe pe Voicu.

Cătălin Voicu: "Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată rețeaua din România! Acu', dacă pierdem alegerile, rețeaua e în funcțiune(...). Ai rețea, reziști ca să facem gherila urbană(...). Purificare! Nu mai e DNA, Direcția de Crimă Organizată și Corupție! Am demult proiectul ăsta în cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară! Dosarul Flota a lucrat el, tot cu Vasile Drăghici, de la ei, de la Constanța și cu Oțel, procuroru' ăsta!(...) Și ANI e o instituție fără nicio forță juridică, e un căcat. Tot la Parchet ți le trimite, și acolo le omorâm, lasă-le dracu!". Remember? Discuția se purta pe 26 noiembrie 2009, înainte de prezidențiale. Suntem pe 22 noiembrie 2012. Trei ani fără patru zile au trecut. Și un imbecil al grupării Voicu vrea să fie șef la DNA!

Tiberiu Nițu reprezintă însă captura perfectă a generației ce-i urmează lui Irimie. Însetat de putere, șmecher, nervos, arogant, tupeist, labil și incapabil. Ar vinde orice și pe oricine, s-ar face frate cu dracul doar să pună mâna și el un pic, măcar un picușor, pe Parchetul General.

Este foarte bine că CSM i-a arătat astăzi, în toată splendoarea lor, pe aleșii doamnei Pivniceru. În urma unei asemenea "victorii", orice om care are măcar o urmă de demnitate - ar demisiona în secunda doi.
Foarte bune întrebările, de felicitat Daniel Morar, Oana Hăineală și întreaga secție de pocurori pentru dezvelirea personajelor. Am senzația că putea fi mult, mult mai rău. Știu că mă vor înjura mulți, dar cred că Irmie & Nițu au fost astăzi cuplul ideal ce a oglindit desăvârșit așa cum NU trebuie să arate un sistem judiciar.

STAN. "Șocant", "halucinant"- a spus Greblă. "Aș vota împtriva arestării"- a sărit din baie Fenechiu. Pe mulți din USL i-a surprins ridicarea pe nepusă masă a lui Ion Stan de către DNA. Stan, bravul soldat al lui Adrian Năstase. A fost, este și va fi cu fostul premier toată viața lui. Stan a fost șef de organizație, tăia și spânzura în Dâmbovița, a fost ditamai vicepreședinte al partidului. A fost printre puținii oameni care, atunci când Năstase a intrat în conflict deschis și public cu Geoană, l-a urmat negreșit pe Năstase. A fost alesul lui pentru șefia SRI- dacă ar fi câștigat, în 2004, Palatul Cotroceni. Stan a fost președinte al comisiei parlamentare de control a SRI iar acum este vicepreședinte. El reprezintă în continuare "garda veche" a unui partid ce pare că are nevoie de decenii pentru a se reforma din temelii.

Dar să ceri tu, acum, în 2012, bani pentru benzină, alimente și afișe pentru campanie- arată doar lăcomia și siguranța vechii oștiri. Siguranța că nu se va întâmpla nimic pentru că tu ai influență și vei fi la putere dar și neamul prost- pentru că pe Stan nimeni nu-l poate bănui că n-are bani. Doar că n-are chef ca, în campanie, să-i arunce pe-ai lui. Nu e mai simplu să-i iei de la alții, perfectând alte contracte păguboase pentru stat? Câți n-au făcut-o. Dar ce, el e mai prost? Și încă ceva: pe Voicu și Mitică Iliescu, îi cunoaște bine și Stan. Doar au fost și sunt...buni camarazi. :)


5 comentarii:

Corneliu spunea...

Si daca dna Pivniceru a băgat in fata INTENTIONAT doi "nuli" inaccepatbili pentru ca in final sa vina cu oamenii de paie pe care Președintele sa nu mai poată sa-i recuze...

ziarist spunea...

@corneliu. e o intrebare, da!

Anonim spunea...

Felicitari ,din nou , Sorina !Ceea ce spui reflecta atat de bine tristul adevar...
A fost o zi " neagra" sa-i vezi si
sa-i asculti pe cei doi'
Dar ma intreb daca d-nei ministru nu
i-a fost RUSINE sa se prezinte cu
asemenea specimene , dansa cum o fi ?

Anonim spunea...

Intalnirile surprinse de paparazzi cancan nu este intamplatoare mai ales in apropierea alegerilor. In primele poze apare un personaj indesat imbracat in camasa mov (sta pe scari si vorbeste la telefon), bun prieten cu PSDisti si cativa colonei in rezerva. Il cheama Nazare. De asemenea este de notorietate prietenia lui Nutu cu PSD. Asta e motivul pentru care se doresc procurori capali


http://www.cancan.ro/actualitate/dusmani-de-moarte-nutu-camataru-si-lica-vancica-si-au-chemat-oamenii-la-intalnire.html

Anonim spunea...

Oh Mona!

http://www.adevarul.ro/actualitate/sile_camataru-eliberat_conditionat-inchisoare-camatarie-proxenetism-clanul_camatarilor_0_817118401.html

Ajuta prietenia cu Hrebenciuc