vineri, noiembrie 09, 2012

USL recunoaște neconstituționalitatea celei de-a treia suspendări din funcție a Președintelui

E simplu. Numai George Crin Laurențiu Antonescu nu-și citește nici propriul program de guvernare. Delirium Tremens al PNL grăiește așa: "dacă președintele va refuza nominalizarea noastră îl suspendăm imediat, fără discuție". Discursul îl știm. Dar în Constituția, pe care Delirium Tremens n-o recunoaște, scrie asta:

Articolul 103: Învestitura

(1) Președintele României desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Așadar, e simplu ca bună ziua. Și Dan Voiculescu a recunoscut-o. Dar ce face USL când în propriul program de guvernare recunoaște asta. Scrie că vrea să modifice Constituția și, în special, articolul 103. Care nu sună deocamdată cum vor ei. Ca atare, trebuie modificat. Și să arate astfel:


Așadar, dreptul Președintelui României de a desemna premierul pe care-l dorește e incontestabil. E clarificat de actuala Constituție. Premierul poate fi dintr-un partid al USL doar dacă doar unul din cele 100 de partide din USL obține  50%+1 din mandate. Dacă nu, Președintele poate desemna premierul în urma consultărilor cu o altă majoritate parlamentară. Așa scrie la legea fundamentală a statului.

În concluzie, suspendarea "imediată" și "fără discuție" este declarată neconstituțională chiar de programul de guvernare al USL. Pentru că tocmai de aceea vor să modifice art. 103.
În esență, USL vrea ca Președintele României să fie OBLIGAT de majorități parlamentare nedefinite și tranzitorii, de alianțe politice variabile să pună pe cine vor ele premier. Dacă vor un interlop, Președintele României trebuie să pună un interlop premier. Dacă vor un mafiot, trebuie să pună un mafiot. Dacă vor crima organizată, trebuie să pună pe cineva de acolo. Dacă-l vor pe Cătălin Voicu, trebuie să-l pună pe Voicu. Nu mai există niciun control, nicio atribuție, ci doar execuție. Șeful statului ar trebui transformat, în capul USL, într-un funcționar care semnează decrete, se trage în poze și pune pe cine vor unii prim- ministru.

Până una alta, deocamdată, din 2003 și până astăzi, statul român funcționează pe actuala Constituție. Pe care Delirium Tremens refuză să o accepte. Ca atare, recomand insistent mult Xanax, rudotel, extraveral și distonocalm. În plus, recomand și aprofundarea programului de guvernare al USL care, repet, recunoaște indirect neconstituționalitatea celei de-a treia suspendări din funcție a Președintelui.
O suspendare în care, în fapt, își pun toată speranța și îi face oarecum fericiți mulți din clubul...Delirium Tremens.

5 comentarii:

Cristi MO spunea...

Adica ei inca nu au renuntat la ideea unui presedinte de paie pentru a face pasul la presedintele "montat" de Parlament sau vreun rege de vitrina.
Nu mai bine sa luam si noi ceva bun de la americani ca tot am luat numai chestii nocive?

Anonim spunea...

Judecatorul Predescu de la Curte are alta parere despre articolul respectiv.

Anonim spunea...

Felicitari Sorina, esti "brici" ca de obicei.
Asteptam de mult sa mai postezi un comentariu....

Corneliu spunea...

Inteleg sa puna un interlop, un mafiot dar nu Voicu! Totul are o limita!!

Taraboste spunea...

Faptul ca USL si-a propus acest demers prin program este o nimica toata daca ne uitam in urma la cum au modificat din mers o serie de legi care nu le conveneau ...
Daca obtin majoritate parlamentara nu stiu cum vom rezista 4 ani.