marți, iulie 17, 2012

Mitomania a lovit România

Mitomania, conform DEX, se explică așa:  Boală psihică caracterizată prin tendința de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate- mania de a miți- stare patologică constând în tendința de a denatura adevărul- manie caracterizată prin tendința maladivă de a denatura adevărul, de a minți- tendință patologică de a fabula.

Bun. Luăm un studiu de caz: Victor Ponta. Crin Antonescu a lovit și ieri, și acum câteva zile când a zis că punctele lui Barosso nu există iar el va fi un președinte interimar discret. Tocmai d'aia saluta mitingul de la Constanța și don'șoarele lui Mazăre golașe de pe scenă. Iar în Timișoara îl bântuiau morții. De discret ce era. Mă rog...
Dar dacă de la Crin nu am chiar niciun fel de pretenții, eu pe Victor Ponta chiar nu îl înțeleg. Deloc. Nu înțeleg de ce un om atât de tânăr ce avea o carieră, un viitor în față, minte continuu. Povestea cu El Pais este grăitoare. Și nu e singura. De mitomanie chiar cred că s-au molipsit toți.


Așadar:

1. Ponta dă un interviu îl El Pais în care spune cu subiect și predicat că-și dă demisia dacă se dovedește plagiatul.
2. Întors în țară, o dă la întors: n-a zis așa.
3. El Pais scoate înregistrarea. Penibil. Se dovedește că Victor Ponta a mințit.
4. Întrebat ieri despre același lucru, Ponta o ține pe-a lui: n-a zis că demisionează. Ba mai mult, interviul l-a dat în engleză. "Mai bine vorbeam în rusă", glumește în stilu-i caracteristic. Mai bine...tăcea și, vorba aceea, filozof rămânea.
5. Am căutat înregistrarea crezând că eu m-am sclerozat, că m-am ramolit definitiv. Văd că a apărut și în Adevărul. Și observ că Ponta nu a dat interviul în engleză, ci fix în română. Bineînțeles că a spus că demisionează.

Îmi spuneți voi de ce a mințit iar, ba chiar de două ori? Prima dată cu engleza, a doua oară iar cu demisia?Ascultați, citiți și vă cruciți. În românește, por favor.

El Pais: Și dacă o comisie pe care ați spus dvs. acum decide că a fost plagiată...
V.Ponta: Atunci, în mod sigur, mă retrag...
El Pais: Ați demisiona...
V.Ponta: Sigur. Dacă comisia abilitată de lege dă o asemenea decizie, da.

Victor Ponta -  Interviu El Pais
   
 Asculta  mai multe  audio   traditionala


14 comentarii:

cocosila spunea...

Iresponsabilii astia ingroaapa tara si n-au nicio jena sa minta.. Ei au hotarat ca poporul este prost si inghite. S-ar putea sa se insele amarnic!

Anonim spunea...

Mai ascultati o data interviul cu Ponta, spune explicit de comisia de etica si de comisia abilitata de lege. Aceasta a zis ca nu a plagiat, deci nu îsi va da demisia. N-a fost nicio minciuna, omul era sigur de verdict dupa ce s-a schimbat componenta comisiei.

Oscar spunea...

Sorina...mitomania (în cazul lor) nu e o boală. E o necesitate. Un modus vivendi. Mă rog, rațiunea lor de a exista. Pentru că borfașii ăștia nu trăiesc. Ei doar există.

gabriel spunea...

Buna Sorina,
Nu stiu de ce de la dl Ponta mai ai asteptari in sensul in care scrii. Candva era bine ascuns, un fel de dl. Geoana pe cand era Ministru de externe. Cand a ajuns sa arate ce stie, ce poate si cum, misterul s-a dus instant si ne-am trezit cu o noua papusa cu cheita.

claudia spunea...

Eu m-am relaxat ieri privindu-l pe domnul acela Mihalache (parca asa il cheama) fost PSD-ist actualmente PNL-ist secretar general al guvernului.
Din tot ce a zis au reiesit urmatoarele:
1. Suspendarea lui Basescu este singurul lucru important pentru tara acum
2. UE sa astepte 29 iulie, pentru ca pe urma se va intra in normal, politicienii USL vor deveni baieti buni care respecta constitutia, CCR, justitia
3. Raportul pe justitie conteaza acum mai putin, (oricum este doar un mic neajuns) problema creata se rezolva cu timpul
4. Ceea ce conteaza este suspendarea lui Basescu (nu ma repet, a repetat domnul obsesiv ieri)
5. Daca referendumul nu va fi validat atunci Basescu sa demisioneze si ei vor deveni baieti buni altfel...
Concluzie: Ii doare in cot de tot ceea ce au iscat in aceste saptamani, conteaza doar JOS BASESCU! Pe urma manaresc ei cumva treaba sa iasa bine.

adrian spunea...

ponta,demisia.
basescu,pa.

stefand spunea...

Ai dreptate 100% cu Ponta, dar incercarea de a-l intelege, ne oboseste inutil. El este asa cum este si se vede. Nu are proprietatea cuvintelor, nu are intelesurile acestora la el, mai exact le relativeaza si intoarce dupa cum ii dicteaza interesul de moment. Aceasta legalitate aparenta pe care i-o va da (poate) celebra si necunoscuta proaspat nascuta cu focepsul comisie etica, nu-i va folosi la nimic pe termen mediu, dar nici nu este interesat in acest sens, dupa cum se vede. El este interesat DOAR ca in 29 sa-l debarce (poporul bineanteles, nu el si nici guvernul care de altfel nu a intreprins nimic in acest sens, ci parlamentul…) pe presedintele ales, ca pas eminamente necesar pentru pregatirea rezultatului calculat (prin vointa suverana a poporului) de la alegerile parlamentare si cele prezidentiale. Iar logica electorala populara arata ca va reusi. Nici o teorie din lume nu poate demonta in cateva luni o masura economica practica, innaceptabila pentru orice angajat normal. Asadar efectul lui minus 25% salariu la toata lumea se va produce cu adevarat abia anul acesta, la aceste alegeri consecutive, iar rezultatele vor justifica in opinia “pucistilor” orice comportament actual. Iar spre sfarsitul anului, respectiv in 2013, se va plati cu necesitate si factura acestor actiuni. Impartita insa pe umerii tuturor.
Eu cred ca samanta asta de scandal continuu este prezenta la presedintele Basescu, la presedintele Antonescu, la presedintele (de partid) Ponta si la multi altii din toate taberele, exact in masura in care este prezenta in viata de fiecare zi a romanilor din toata tara. Acolo unde este ceva de impartit bineanteles.
Si mai cred ca drumul european al tarii va continua fara doar si poate, tot asa impleticit ca de 22 de ani incoace. Si mai cred ceva Sorina. Ca esti pe drumul corect si imi doresc sa ramai fix asa, daca am si eu dreptul sa visez cu ochii deschisi, ca multi altii.

Razvan T spunea...

@Sorina
Ce asteptari sa ai de la Domnul Goe?

@claudia
Pe urma va fi liniste ca pe vremea lui Nastase.

"Totul este in regula, nu am incalcat nimic, i-am ales pe criterii de profesionalism, trasparenta, am respectat legea (interpretat-o in favoarea noastra)"
Stim deja reteta.

Bob spunea...

Apropos de mitomanie, ai uitat trei dintre momentele penibile ale lui Ponta.
1. "Îmi dau demisia in 5 minute , dacă voi fi suspendat.... "
2. "Dau înapoi casa din Mihaileanu......"
3. Dnei Merkel " Suspendarea nu e stipulata in Constitutie...."
Astea mi-au venit in minte citind postarea ta , altfel minunata si la obiect.

Anonim spunea...

Oricum ne-au ingropat in 3 luni pe jumatate.

iar a face o comparatie intre TBasescu si ponta este lipsit de decenta, ma refer la unii comentatori.

Anonim spunea...

Draga Sorina,
tocmai ma uit pe youtube la inregistrarea interviului de-aseara/ nu pot sa vad RTV decât pe net, si nu prea intra bine streamul, hello, RTV? :)
Trebuie sa-ti spun ca sunt foarte mândra de tine! Very well done!

P.S. Frumoasa rochia :)

gabriel spunea...

Dupa ultimele declaratii facute de acesti domni, se pare ca vor ajunge sa spuna ca de fapt ei au raportul MCV real si nu CE si ca ei stiu mai bine ca ce a aparut la Bruxelles e de fapt un plagiat dupa dna Macovei.
Ar fi de ras daca nu ar fi de plans ca cineva de acest tip conduce o tara membra UE.
Din pacate opozitia si societatea civila este penibil de tacuta si lipsita de reactii. Daca la PDL banuim un blat evident, la ceilalti raman deschise multe variante.

fury spunea...

Felicitari pt editie speciala...!!!Pot sa iti spun ca Base se uita in ochii tai si te mintea in direct...!!1 Citez/ Nu vreau sa vorbesc...acum despre plagiat...cu acel...dottore...m-am referit la masteratul de la Catania..../Base vrea acum sa se distanteze de plagiat....ca piromanul...aprinde focul si dupa aia se ofera sa ajute pompierii... Si apoi chestia aia cu taximetristii.... ori ce ai zice tu el i cunoaste mai bine...Doamna eu sunt infailibil doamna...!!! Si cu ce tupeu il include pe Vantu in succesele justitiei...Cel mai mare excroc inchis UN AN...!!!pentru o gainarie...parca vad ca nici ala nu-l va face tot...!!!...Apropos...aud acum pe Barosso care spune ca are incredere ca se poate lucra cu Ponta...Base ne zicea ieri ca numai el poate rezolva criza daca cei patru primii oameni in stat i cer ajutorul...!!!Sunt curios cum va putea Base sa se abtina sa faca manarii la Referendum...sau poate nu se va abtine...!!!

Razvan T spunea...

@fury
Cum poti in continuare sa-ti incredintezi votul catre acesti DEPRAVATI in defavoarea a tot ceea ce este etic si moral?

Ma deranjeaza faptul ca tu si altii aveti acces la informatie, chiar mai mult decat atat va mai si interesati si totusi inutil.
Ma deranjeaza faptul ca tu si altii nu sunteti in stare sa faceti diferenta intre bine si rau sau intre un rau mai mare si un rau mai mic.

Daca cele ce s-au intamplat in ultimele doua luni nu va trezeste la realitate atunci sa ma ierte Dumnezeu.
Mura in gura, exemple clare, fapte clare si totusi sunteti manipulati in masa.
Nu aveti capacitatea de a pune lucrurile in balanta.