marți, iulie 31, 2012

Guvernați sau nu?


Eu înțeleg că Marga chiar este o calamitate în orice fotoliu ministerial ar fi pus, știu și că Antonescu trăiește efectiv pe altă planetă și că, în afară de mânuirea cărților de joc, nu prea se pricepe la altceva, dar Victor Ponta este totuși premier plin și în exercițiu al României. Și poate că cineva din statul român, o instituție, un minister de Externe, something- somebody cred că ar trebui să reacționeze nu dur, dar ferm, la așa ceva.

Vorbim despre niște declarații clare, răspicate, oficiale, vorbim despre posibilitatea de a instala baze militare ruse în locul misiunii de menținere a păcii în Transnistria ca reacție la "amenințările românești".  Vorbim despre asistență financiară cerută Moscovei, vorbim despre un extrem de periculos conflict înghețat pe care statul român l-a avut mereu în atenție și al cărui parcurs pare să fi luat o direcție primejdioasă și contrară politicii noastre de până acum. Să nu înțelegeți că și aici vorbim despre președintele Băsescu. Nu, el este folosit doar ca un pretext. Vorbim despre o zonă cu riscuri și avem exemple ca Ostetia de Sud- Georgia, Kosovo, Nagorno- Karabakh.

Eu observ că domnul Marga este preocupat de morții și viii acestei țări, ca de altfel și ministerul de Externe, și Antonescu și întreg USL. Dar, totuși, citiți, gândiți și guvernați. Special pentru domnul Marga, un filorus până la moarte, ofer varianta originală. Nezavisimaia Gazeta în limba rusă.


5 comentarii:

Ioan Suciu spunea...

Sorina,cred ca,deja,ceri un pic cam mult.....băieții sunt ocupati sa numere morții si vii (MASCARADA!!!!!!!).Toata lumea este ocupată cu inocularea activa si perpetuua a celor 7,5 milioane ( oare atatia or fi fost ?) de antenisti.Restul e fum ......Curat constitutional da' umflati-l !

pasescurte.blogspot.ro spunea...

nu au timp de guvernare. au dat un rateu imens si gandesc ce explicatii sa ofere sponsorului (voiculescu)

Anonim spunea...

Draga Sorina, esti un om minunat, indragostita de profesia ta (ceea ce in ziua de azi e "rarra avis").Iti urmaresc evolutia de 5 ani. Aprecieri !!!! Totusi acum am doua intrebari EXISTENTIALE !!!
1.- De ce nu mai apari in emisiunea de la 19.00-20,00 la RTV ?
2.- Urmare a interventiilor de bloger ai primit cumva amenintari? Iti pot oferi o solutie: Ponta a spus ca i-a fost aMENINTATA FAMILIA(FARA EXPLICITARI!!!) SI A SOLICITAT PROTECTIE spp!!!In aceeasi situatie, un jurnalist roman AMENINTAT cred ca poate solicita protectie.
Astept un raspuns intr-o postare pe blog. Cu multa, multa simpatie.

C spunea...

Pentru a usura accesul la informatie, stii cumva daca site-ul asta are si o varianta "po angliceskii"? Oi fi fost eu relativ obligat sa bifez rusa 8 ani de zile in scoala, dar n-am ramas cu prea multe peste alfabetul chirilic... :">

Sau sa ne bazam pe traducerile automate online, macar ca baza de plecare pentru extrapolari?

ziarist spunea...

@ioan suciu. e mult? nu cred.
@pasescurte. trebuie sa aiba timp de guvernare. de asta usl este acolo.
@ anonim. sunt in concediu. nu, n-am primit niciun fel de amenintari. nu cred ca trebuie să cădem în fandaxii.
@c. google translate. nici eu nu ma pricep la rusă.