duminică, iulie 15, 2012

Domnilor, vorbește Obama

Pentru cei care nu realizează cât de gravă este situația, recomand editorialul din The Washington Post. Este o poziție semnată de boardul editorial al publicației, o astfel de apariție fiind extrem de rară. Despre România, așa ceva nu a mai apărut de foarte, foarte mulți ani.
Pe scurt, aici vorbește administrația americană, vorbește Departamentul de Stat, vorbește președintele Obama.
Cine nu știe engleza, și mă refer aici în primul rând la președintele interimar, recomand cursuri rapide. Sau, mă rog, google translate. "Romania's repressive moves".

Cât despre domnul Antonescu, am auzit din gura dânsului, în Timișoara, ieșind următoarele cuvinte, rostite cu patos și cu o inconștiență extraordinară: "La ușa conștiinței mele, în pragul fiecărei nopți, apar ei, cei mai frumoși dintre noi și mă întreabă în fiecare noapte: ce ați făcut cu sângele nostru? Ce ați făcut cu viața noastră? Ce ați făcut cu jertfa noastră întreagă și curtată. În 1989, decembrie, oamenii aceia și-au dat viața".

Domnule Antonescu, atât am să vă spun: uitați-vă atent cine stă în spatele dumneavoastră. Mitică Iliescu, Cătălin Voicu, Ionel Marin și Francisc Radici au trecut cu tancurile la Inter peste ei. 50 de morți, 462 de răniți și 1.245 de suflete arestate. În pragul fiecărei nopți, a dumneavoastră conștiință cred că face scurtcircuit.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Si erau vreo 5000 de oameni de fata la Timisoara! Si nu l-au luat pe sus si sa-l scoata afara din oras! Rusine sa va fie timisorenilor!

S.V.A. spunea...

Scrieti excelent. Va citesc de multa vreme. Blogul domniei- voastre imi spune corect, informativ si cu zvic ce se intimpla intr-un loc prea indepartat, numit Romania. Va apreciez fraza temperata care taie.

Anonim spunea...

E foarte trist ca exista 5000 de oameni in Timisoara care sa aplaude asta. Si alte mii sau zeci de mii de timisoreni care sa aprobe in fata televizorului. Si poate citeva milioane in restul tarii. Dar eu sint bucuros ca mai exista oameni frumosi ca Sorina. Si alte zeci sau sute sau mii in Timisoara carora le e rusine. Si poate milioane in tara. Chiar in minoritate, ei vor ramine asa, frumosi si curati. Nu ii poate cumpara nimeni.Poate nu sint majoritari, dar ei exista. Sint anticorpii vremurilor ce vin.

Anonim spunea...

Doamne Isuse esti incredibila Sorinaaaa!!!
Bunul Dumnezeu sa te protejeze!

Anonim spunea...

„Ich bin ein Berliner” - „Sunt un cârnat berlinez”.
Area atata dreptate acest repetent - Crin ANTONESCU.

Anonim spunea...

Din pacate pt cei care ii sustin pe nemernicii astia nu mai conteaza. Sorina, e ura si mizerie, limbaj execrabil ipocrizie cat cuprinde. Am crezut ca nu e adevarat cand ieri propriul meu fratie-sa e a inceput sa injure sa balacareasca, pentru ca sunt "basista". Argumentele lui- i-a taiat salariul, e chior, fie-sa e aramata. Restul nu conteaza, intelegi!

Anonim spunea...

Rusine, Timisoara! Daca nu l-ati tavalit prin catran si prin fulgi si nu l-ati alungat cu câinii afara din oras, rusine sa va fie! Ca mie mi-e, pentru voi...

Lotus spunea...

Cam aşa ceva. Din păcate. Să sperăm că persoanele care gândesc (într-o măsură chiar minimă) sunt mai multe decât cele adormite.

Anonim spunea...

Incredibil , cat tupeu poate avea acest Crin ! Pana acum vorbea mult dar nu spunea nimic , dar acum vorbeste mlt si spune multe prostii !
USL se pregatesc de cea mai mare frauda electorala ! Miza e mult prea mare ca sa-si permita riscuri !

Anonim spunea...

Mi se ridica parul pe spinare de indignare si teama, nu ca l-as avea, dar asta e senzatia. Sper ca cei din UE sa se gandeasca la noi si sa nu ne arda pentru tampeniile unor descreierati avizi, sper...

Anonim spunea...

8 ani... oameni manipulati, creiere indesate cu moguli si revolutionari... dresaj colectiv... trist sa cauti inca refugii, justificari pentru ultimii ani... 8 la rand