sâmbătă, mai 16, 2009

Marius Tuca. Cristian Tudor Popescu. Sau ziaristii care fac diferenta.

Acesta este Cristian Tudor Popescu. Ziarist. Cititi-l. Urmariti-l. Exact. Si-a facut doar meseria. Si si-a facut-o extrem de bine. Pentru ca meseria asta nu inseamna sa-i pui pompoane unui prezidentiabil, cum fac artistii, ci sa-l devoalezi. Asa cum a facut CTP. Si l-a descoperit pe Crin Antonescu, doar dintr-o singura intrebare. A gasit o forma fara fond.



Iar acesta este Marius Tuca. Si el ziarist. Cititi-l :"Incep sa cred din ce in ce mai mult ca toti aceia care se nasc ziaristi, mor ziaristi. Nu exista cale de mijloc in meseria asta, nu are program fix, nu poti sa fi jurnalist de la 8 la 4 sau de la 3 la 11, esti jurnalist in fiecare secunda, esti jurnalist toata viata". Ascultati-l.

10 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
LZ spunea...

Am tot respectul pentru Marius Tuca

ang spunea...

total de acord cu tine in ceea ce priveste lumina pusa pe forma fara fond. good job, ctp, desi de multe ori convingerile lui critice sunt indoilenice !

dar nu asta este motivul pt care am scris, ci faptul ca mai exista jurnalisti care po fi critici fata de un pr/ist mascat asa cum este ciutacu.
omul asta, si nu este singurul, este pur si simplu abisal prin mobilitatea argumentarii si prin flexibilitatea de care dispune cand vine vorba sa descopere perspective pozitive asupra actiunilor criticabile ale unor politicieni...

Anonim spunea...

L-am urmarit pe Marius Tuca la Realitatea...Iti spun sincer, mi-a placut foarte foarte mult. Nu am mai avut ocazia sa-l vad in ultimul timp (ma refer la ani), iar acum am avut impresia unei maturizari, inclusiv jurnalistice, extraordinare.

Unknown spunea...

Ce sa mai devoaleze dl. CTP la acesti politicieni ai nerusinarii?! Gestul ar fi inutil! Sunt toti la fel, promoveaza mumai interesul personal sau de grup clientelar (mafiot) si au un dispret nesfarsit pentru cetateanul roman neinregimentat politic si neindoctrinat, imbrancit si jefuit de institutiile Statului Roman.
Sincer ma intreb de ce mai scrie dl. CTP articole la gazeta, fiindca nu rezolva nimic?! ar putea lasa definitiv prozeria in beneficiul literaturii, si am castiga un scriitor rationalist si vehement.

Mirela spunea...

Ce anume a devoalat dl. Cristian Tudor Popescu? Faptul ca un potential presedinte nu stie engleza? Ce relevanta are asta in conducerea unei tari? Sa se ocupe el de problemele reale ale Romaniei si sa-i lase pe interpreti si traducatori sa il ajute sa se faca inteles, ca pentru asta exista oamenii aia acolo.
Pe langa asta, satisfactia depe chipul d-lui CTP numai profesionalism nu denota.

Anonim spunea...

Sa fii se scrie cu doi de i.

Anonim spunea...

Sorina, dragă, logica ta mi se pare puţin cam superficială. E părerea ta, o respect, dar nu ştiu dacă cei pe care îi lauzi nu cumva mai calcă în străchini... :)

Maria spunea...

Ştii ce, m-am săturat de traducerea asta de cretini din engleză, "a face diferenţa" (- make the difference). Pe româneşte se traduce, simplu şi concis, "a conta". Ţineţi naibii minte odată şi nu mai vorbiţi şi scrieţi ca nişte cretini.

Andrei Mircea spunea...

Lasa tu draga... Pupa-l pe basescu... Poate data viitoare, daca ai noroc, iti da si un sut in cur sau o palma peste fata... Asa de dragul mediului privat :))) La unii prostia depaseste orice limita. Tu vrei sa pari atat de inteligenta, dar nu-ti prea iese... De ce oare?!?!