luni, mai 13, 2013

Și ei cred la fel...

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției: "Personal, aș fi practicat o rocadă între cei doi. Îl vedeam pe Daniel Morar în fruntea Ministerului Public și pe Kovesi la DNA, acolo unde sper că va fi numită. Aș fi preferat asta, pentru că există un bagaj de cunoștințe imens pe care acești doi procurori îl au (...). Daniel Morar era un procuror de care Ministerul Public avea nevoie. În opinia mea, el nu putea lipsi de pe această listă. El reprezintă o garanție că aceste reforme vor continua, că ele nu sunt ireversibile.(...) Eu nu cred că Daniel Morar trebuia tranzacționat în această înțelegere de numire a procurorilor".

Monica Macovei, fost ministru al Justiției: "Tiberiu Nițu nu are ce să caute în funcția de Procuror General. Va închide dosare. Eu l-am refuzat pe Nițu în Parchetul General când și l-a dorit Kovesi (...) Îl rog și acum pe președintele Băsescu să nu semneze decretul de numire a lui Nițu. Doamna Bica nu e potrivită să conducă DIICOT. A dat toate avizele de legalitate (...). E important ca la DNA toți șefii de secții să fie din DNA. Și de la DNA să ia și pentru Parchetul General. Până la urmă, DNA e cea mai performantă instituție. Cel mai bun test va fi dosarul Dragnea. M-a durut să văd că președintele Băsescu a făcut din Daniel Morar o problemă constituțională".

Eu rămân la părerea mea. E o rușine națională ceea ce se întâmplă, o rușine acoperită în stil românesc "batista pe țambal":
- un Președinte al României care e pe cale, de bună voie, să-și arunce în aer singurul proiect în care mulți oameni cu coloană vertebrală au crezut.
- catastrofe profesionale și umane pe cale să ajungă șefi la Parchetul General, DIICOT și DNA. Dintre ei, trei oameni (penalii) ai Elenei Udrea (despre care nimeni nu înțelege ce caută în filmul ăsta, explicații logice nu sunt) și unul al lui Ponta. Toți patru candidați, praf.
-  o Justiție care este negociată ca la piață, în cel mai josnic mod cu putință, în perspectiva unor alegeri prezidențiale, pe spatele românilor și al instituțiilor. Toți cei care au negociat sunt vinovați.
- trei instituții - DNA, Parchet General, DIICOT- puse butuci.
- cel mai bun procuror al României, invidiat de toți, simbol al unei lupte anticorupție ce a avut rezultate impresionante, scos pe ușa din dos și apoi călcat în picioare.
- o gașcă ce se încurcă constant în minciuni.

Ce aș vrea să văd:
- toate cele TREI dosare ale lui Liviu Dragnea trimise în instanță de viitoarea conducere a DNA.
- cum Justiția o anchetează de-i sar fulgii pe cel mai probabil noua șefă a DIICOT, partenera Elenei Udrea.

P.S. În ziua în care Daniel Morar a demisionat, după ce cu o zi înainte Președintele îl pocnise în direct fără să-l nominalizeze, cineva furios a venit la mine să mă întrebe de ce l-a susținut ca prostul pe Președinte/statul de drept la suspendare, dacă el e-n stare să "vândă" Justiția și pe Morar. Sincer vă spun, întrebarea acelui om nici acum nu mi-a ieșit din minte. Am intrat în pământ, mi-a crăpat obrazul de rușine, nu am știut ce să-i răspund. Nu mi s-a mai întâmplat. Poate artizanii acestui troc josnic și, aș spune, anti-național, îi vor răspunde acelui om. El merită niște explicații credibile. Eu nu pot să i le dau.



2 comentarii:

Fiscal Cliff spunea...

Hai sa nu facem din Morar un martir. Nefiind de loc naiv, Daniel Morar cunoaste profilul psihologic al
Presedintelui si stie la ce sa se astepte de la el.

In plus, viitorul va arata daca intr-adevar Morar
a fost "pocnit" sau a fost altceva. Eu cred ca
a fost altceva.

Anonim spunea...

Asa se intampla cand justitia depinde de politic. Daca aveam cu adevarat justitie independenta si puternica nu ajungeam aici. Morar s/a ridicat pe o temelie politica si a cazut cand presul i-a fost tras de sub picioare. Asa se va intampla mereu daca legea de numire ramane asa cum este. Justitia e slaba, aproape moarta si siluirea ei de catre politic din 4 in 4 ani este dovada. Din pacate nici cei din fruntea justitiei nu sunt de o mai buna calitate morala decat politicienii. Pana la urma s-au certat ca la piata prin CSM in razboiul inutil procurori vs. judecatori. Au pus botul la zazania bagata de politic si au pierdut.