miercuri, mai 08, 2013

Licu. CSM s-a făcut că nu vede dosarul "Curentul și Motorul".

Bogdan Licu- vrea să fie prim- adjunct al catastrofei Nițu.Din punct de vedere al consistenței prezentării, ambii par din același aluat. Adică nu au spus nimic concret. Numai platitudini, mediocrități. Vrea upgrade peste upgrade, vrea să disemineze, va analiza cu analizatorul activitatea Parchetului, va măsura nimeni nu știe ce cu ce. Am aflat că procurorii din Parchet au totuși o problemă cu mailurile. Care e problema cea mai mare a acestor oameni? Nu știe. E promotorul unui stil de muncă democratic, vrea să crească productivitatea.
Am mai aflat că Ministerul Public "e o singură entitate", că "independent nu înseamnă subordonare și că democrația nu înseamnă anarhie".
Ca și Nițu, critici voalate la adresa Codruței Kovesi dar, în final, a punctat-o cu 9,5. Deci el mai are de realizat 0,5 ca totul să meargă perfect.
Nu suntem manageri, suntem magistrați- spune Licu. Nițu are o cu totul altă părere.
Promovarea procurorilor în Parchet nu știe cum se va face, vrea să o schimbe, nu știe ce vrea să schimbe, va analiza, deși atunci când era în CSM a mai analizat-o odată.

Cel mai interesant lucru la Licu este preocuparea chinuitoare pe care pare să o aibă pentru accesul la informațiile clasificate. Un fel de funie în casa spânzuratului.
Ca atare, reamintesc următoarele:

"Martorul LICU DIMITRIE BOGDAN a declarat că a purtat în repetate rânduri discuţii privind situaţia profesională a lui VLAD MIHAI cu inculpaţii BĂLAN GEORGE şi SÂMPETRU MARCEL, aceştia exprimându-se într-un sens favorabil şefului SIPI Ilfov. De asemenea, martorul a relatat o discuţie purtată în primăvara anului 2012 cu GELU OLTEAN (şeful DGIPI - n. red.), în cadrul căreia acesta din urmă şi-a arătat nemulţumirea vis-a-vis de comportamentul inculpatului VLAD MIHAI, remarcând că 'VLAD crede că poate face orice dacă este prieten cu BĂLAN'", potrivit rechizitoriului citat.

VLAD MIHAI, ofiţer, şeful Serviciului de Informaţii si Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de furnizare de informaţii nedestinate publicităţii, în formă continuată (2 acte materiale), asociere pentru săvârşirea infracţiunii de furnizare de informaţii nedestinate publicităţii şi de divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului.

SÂMPETRU MARCEL, procuror, consilier la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de instigare la săvârşirea infracţiunii de furnizare de informaţii nedestinate publicităţii, în formă continuată (4 acte materiale) şi de asociere pentru săvârşirea infracţiunii de furnizare de informaţii nedestinate publicităţii.

BĂLAN GEORGE, procuror, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM),la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile complicitate la săvârşirea infracţiunii de furnizare de informaţii nedestinate publicităţii, în formă continuată (2 acte materiale) şi de asociere pentru săvârşirea infracţiunii de furnizare de informaţii nedestinate publicităţii.

BARBĂLATĂ GEORGETA, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data faptelor, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de favorizarea infractorului şi de divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului".


Nimeni din CSM, în mod uluitor, nu l-a întrebat ce căuta la masă cu inculpații de mai sus și nici de ce și-a plagiat proiectul de management.

Culmea, el vrea o "monitorizare POZITIVĂ" a procurorilor care cad pradă corupției și unui stil de viață luxos și inexplicabil.

Cred că domnul Bogdan Licu ar fi primul candidat pentru această "monitorizare POZITIVĂ".

În rest, nimic. Doar o audiere ce a părut aranjată.


Niciun comentariu: