vineri, mai 17, 2013

Individul Victor Ciutacu m-a dat în judecată

Un coleg din presă care se ocupă de Justiție și căruia-i mulțumesc și pe această cale, m-a anunțat, în această seară, că individul Victor Gabriel Ciutacu, absolut întâmplător, amic al doamnei Elena Udrea și domnului Dorin Cocoș, m-a dat în judecată.

Citație n-am primit,  plângerea e înregistrată pe 19 aprilie 2013, iar reclamantul Victor Gabriel Ciutacu, așa cum văd pe portalul instanțelor de judecată ale Ministerului Justiției, îmi cere "pretenții daune morale". Mai multe, nu știu.

Colegul care m-a anunțat îmi spune că este o premieră pentru presa din România ca atât reclamantul, cât și pârâtul, să fie din aceeași redacție. Și cred că are dreptate.

Poate o să vă mire, dar nu prea cunosc avocați. Ca atare, rog pe această cale pe toți cei care doresc să mă apere în acest proces, care vor cu adevărat să mă ajute, să mă contacteze.
Nu vă ascund deloc faptul că este primul proces din viața mea iar eu, mai mult decât alții, cred în Justiție și cred puternic în dreptate. Ca atare, vreau să câștig acest proces pentru că, în acestă țară, adevărul trebuie să primeze iar unele lucruri au mers chiar prea departe.

P.S. Îi multumesc, tot pe această cale, îndeosebi doamnei Elenei Udrea pentru tot "sprijinul logistic" oferit amicului ei. Așa ceva chiar nu se poate uita.

P.P.S. Și pentru că șirul de coincidențe pare a nu se sfârși curând, astăzi dimineață, Dan Andronic ( EVZ) ne reproșează mie, lui Dan Tapalagă, Andreei Pora, Robert Turcescu, Mircea Toma lipsa de reacție în cazul Mircea Marian. Ceea ce știe Dan Andronic este că sunt unul din jurnaliștii care a discutat în ultimul timp cu Mircea. Solidaritatea mea este nu numai pentru Mircea, ci pentru toți jurnaliștii care sunt agresați sub toate formele nejustificat doar pentru faptul că-și fac meseria. Și în acest caz, Poliția și Justiția ar trebui să-și facă datoria. Iar pentru că vorbim de Justiție, nu pot să nu remarc faptul că toți jurnaliștii nominalizați de Andronic sunt exact aceia care, în ultimele zile, au scris, spre disperarea multora, despre adevăratele lucruri care au stat în spatele numirii procurorilor. Vorba lui Dan Tapalagă care și el și-a exprimat solidaritatea cu Mircea : "Se întâmplă chestii mult mai grave, de exemplu, cenzura sinistră din redacții, la care nu mai reacționează nimeni. Ia-o mai ușurel, Dane. Dacă îți vine leșinul așa repede, numai când auzi de ziariști la care țipă un dement, ce te faci cu bieții jurnaliști cărora li se bagă pumnul în gură, mai ales zilele astea?"
Tocmai de aceea, România are nevoie de o Justiție puternică.




8 comentarii:

Anonim spunea...

Fii tare, Sorina!!! Suntem multi alaturi de tine!

nartip spunea...

-Nici nu e de mirare ca tocmai el sa ramana mai prejos.Azi toti cei cu "onoarea nereperata" in primul rand pentru ca nu o au,cauta sa-si adauge una si se folosesc de prostia omeneasca.De la la talpa tarii pana la inaltul magistrat.Te agati de cineva,faci taraboi si te-ai ales cu 'notorietate'.De doi lei.Un comportament MORAL nu poate fi daunat de nimeni si nimic.Degeaba strigi dupa mine ólogule'cand lumea vede ca sunt ca un stejar!
-PS: dupa mine 'moderarea'comentariilor insulta inteligenta omeneasca.Sa lasam ca sa ne cunoasca/vada lumea asa cum cuntem vazuti si de altii...si daca intrece masura in 'porcarii'il radem!

Anonim spunea...

Nu te lasa, scrie in continuare... Cred ca daca ai da o explicatie mai clara...a legaturii dintre ciutacu si udrea, ar fi si mai bine, ca multi nu prea inteleg ce si cum... Sunt curios care-i motivul trimiterii in judecata...

cantare electronice spunea...

Iti tinem pumnii! Fii tare!

nartip spunea...

...ca de exemplu anonimii care ne incurajeaza atata de puternic,incat si cu un pseudonim nu au 'ónoarea'sa ne gratuleze.. aaauuuddd...???

carucioare copii spunea...

Pe ce motiv????

Cezar A. Mihalache spunea...

Oricum individul nu-și merita titulatura de jurnalist. Dar, acum, nu-si mai merita nici macar titulatura de om de serviciu la tomberonul-tonomat. Sa dai in judecata un coleg de breasla e o marsavie. Sa chemi in istanta un om al echipei in care te-ai insinuat e deja prea mult, Ciutacule-tolomacule!
Ar trebui ca intreg colegiul redactional al RTV sa-l trateze pe masura, ignorandu-l asa cum merita cameleonii si oamenii de cauciuc.
Bravo, Sorina! Ziarul Natiunea este alături de tine. De undeva trebuie inceputa operatiunea de deratizare.

nartip spunea...

-NU e atata de simplu.Sunt cazuri cand dupa normele de drept iti dai si parintii in judecata.Este ceruta de jurisprudenta,cand trebuie consfintite si incadrate legal eventuale anumite situatii de fapt nevoite de nicio parte.Recunoasterea unui drept in cadrul familiei prejudiciat de eventuale acte normative,notariale,etc.
-Motivarea chemarii in judecata conteaza/defineste scopul si caracterul apelarii la justitie si nu abuzul de justitie in sine ca misloc de oportunitate.