marți, mai 22, 2007

Hrebe, adunarile si guvernele RUSesti

Ce-i al lui, e al lui. Hrebe e specialist in adunari. Azi, dupa sedinta Comitetului Executiv, s-a nimerit sa ma asez exact pe scaunul lui Hrebenciuc. Pe care omul a stat mai bine de 6 ore. Cred ca s-a plictisit si el, la cate discutii, terapii si injuraturi au fost, din nou, in sedinta PSD. Si Hrebe- cel specialist in adunari, bineinteles ca s-a apucat sa faca guverne. Asa face de obicei, sa stiti. El tot timpul face calcule: aduna, imparte, scade, imulteste. Parlamentari, de obicei. Mai mereu il vad la BPN cu hartiute galbene sau albe(dupa caz) cu adunari...de cele mai multe ori. Asa se face ca si azi a facut acelasi exercitiu. Cum da mai bine varianta lui Rus de Guvern? Dar celelalte doua variante? Una chiar duce la anticipate- asa cum mazgaleste el.
Asezandu-ma pe scaunul omului gasesc, inevitabil, foaia. Era o ditamai A4. O iau...dau ceva din ea in transmisia de la 18.00, pentru ca-i recunoscusem scrisul. Ii dau si lui Cristi Sutu sa o pozeze( ca e ziar si apare maine- mai bine ma abineam) si imediat, dupa transmisie, ies , razand, clujenii... Imi zic: "vezi mai ca a vazut. Cica doar o parte e a lui ". Ma uit mai bine...Bineinteles, la ce pot sa ma astept de la Hrebenciuc? Recunoaste el ceva, vreodata? Never! In cateva minute, iese si el. Rade. Cand il vad, ma amuz si eu. Isi scoate pixul. Cu tus negru. Imi face niste mazgalituri pe foaie, pe care le si vedeti in josul fotografiei...Sa-mi arate ca tot ce a scris el e doar cu negru. Radeam...Stia si el ca nu-l cred. Si imi mai zice ca pixul albastru e al lui Constantin Contac - presedintele de la PSD Botosani, care statea si aduna guverne.
Ma amuz si mai tare. Eu, cu ochii mei, il vazusem pe Contac, in sedinta de terapie social-democrata, stand in cu totul alta parte a salii unde se tinuse reuniunea PSD. Statea vizavi de Hrebenciuc. Hrebenciuc spunea ca a stat langa el. Incerc sa mai vizualizez o data. Si tot nu cred ca, in timpul sedintei de terapie pre-guvernamentala, Contac facea un pelerinaj prin sala, cu foaia pe sub nasul lui Geoana sau cel al lui Rus, care stateau la prezidiu, ca sa-i arate Hrebenciuc ca si el poate sa faca adunari de guverne. Poate sunt eu Toma Necredinciosul...In fine...zic ca el. Si vin in redactie. Nu ma las. Ma uit pe imaginile filmate din sala, la inceputul sedintei. Inca o data am avut dreptate. Memoria vizuala nu m-a lasat. Inca. Bineinteles ca seful de la Botosani statea vizavi...Bineinteles ca Hrebenciuc ma aburea din nou. Si, in sfarsit, vad cine statea, de fapt, langa Hrebenciuc. Cine credeti? Sustinatoarea fidela... Rovana Plumb....Rovana, deputata... Rovana- sefa femeilor pesediste... Rovana, draga Rovana... Concluzia? Probabil ca Hrebeniuc, dupa ce s-a certat cu clujenii, s-a plictisit atat de mult la terapia pesedista, incat a inceput sa le arate si femeilor partidului cum se aduna voturi pentru niste guverne...

16 comentarii:

marcelino spunea...

Mmmmm very interesting ...dar nu inteleg ceva ....cum de ai lasat o asemenea stire si ai dat-o in exclusivitate altui trust de presa ????? Sper ca prietenul tau iti va fi recunoscator ....si ca vei primi si tu ceva la schimb....o stire bineinteles...

ziarist spunea...

@marcelino. Eu i-am dat-o lui Cristian Sutu, de la Cotidianul,pentru ca este un amic de al meu, si ziarul lui apare maine. Asa ma gandeam. Eu sunt televiziune. O dau azi, ceea ce s-a si intamplat.Numai ca cei de la Cotidianul si-au promovat stirea la Realitatea. Oricum, noi avem documentul. Realitatea doar da doar Cotidianul.

marcelino spunea...

si cu Jurnalul cum ramane ???? sau la voi nu prea tine treaba cu trustu ?

ziarist spunea...

@marcelino.Lavinia de la Jurnalul nu era pe acolo...totul se intampla la Parlament...

Nicoleta Țintea spunea...

Super tare hartiuta...Valoroasa, probabil:)

Cine stie cate hartiute ca asta au mazgalit politicienii nostri in ultimele luni.

Oricum e distractiv.

Mai rau e ca nu prea le ies calculele.

clavia spunea...

draga sorina,

apropo de hrebe.daca tot esti in amicitii cu cristian sutu, de ce nu-l sfatuiesti sa nu-si mai afiseze pe blog materiale ce incita la violenta? Vezi articolul cu masina lui hrebe....
si ce-i cu cenzura aia pe blogul lui? e nashpa rau...

ziarist spunea...

@ nicoleta. hartiuta ca hartiuta..mai nasol e ca psd chiar va intra la guvernare. Si atunci sa vezi ce frumooos o sa fie..

ziarist spunea...

@clavia. cristi face ce vrea cu blogul lui, asa cum eu fac ce vreau cu blogul meu...o sa citeasca probabil aceste mesaje. Si va decide singur.Cu cenzura,asa cum spuneam mai devreme, eu NU sunt de acord. In orice forma ar fi ea..

Adriana spunea...

Mă întreb ce au de gând să facă vicepreşedinţii cei viteji în continuare? Copiază după teza lui Hrebe sau îşi văd de proiectele lor?

Ion Iliescu spunea...

Ce inseamna "PSD intra la guvernare " ???

ziarist spunea...

@sisif. tu ce crezi ca inseamna?

Anonim spunea...

nu tusiti? nu aveti greturi? eu as avea, de la o asemenea intoxicare:)) ce copii sunteti...

ziarist spunea...

@arhi. de unde stii tu ca e intoxicare? la tine chiar totul e intoxicare? si de ce ar fi?

Anonim spunea...

Sorina, cu parere de rau iti spun ca de data asta ai dat-o rau de tot in bara... fii mai atenta la diferentele de caligrafie intre scrisul cu negru si cel cu albastrau.... se vede de la o posta ca e scris de persoane diferite... E bine sa te documentezi si sa gandesti putin inainte de a arunca o informatie pe piata

ziarist spunea...

@adrian. mai citeste o data ce am scris. cu negru e hrebe..cu albastru probabil e rovana...

Anonim spunea...

si? pana la urma ce e atata tevatura? o bucata de hartie pe care niste oameni (2 la numar) au mazgalit ceva de plictiseala. asa si? foarte bine!!! altii dorm in timpul asta... cam faci din tantar armasar. si pan' la urma: cui ii pasa? oricum, toata presa parca e un copil tampit (vezi-ti colega tuciurie)