sâmbătă, mai 26, 2007

BASESCU a inceput bine: CU O CRIZA DE NERVI!

Miercuri dupa-amiaza. Al nostru presedinte statea in biroul sau din Palatul Cotroceni. Era negru de oftica. Si era in pragul unei crize de isterie.
S-a intors in jurul orei 17.00 in Palat si s-a trezit ca nu poate participa la ceremonia de instalare. De ce? Pentru ca birocratia sufoca Romania...Pentru ca decizia Curtii Constitutionale nu era inca publicata in Monitorul Oficial. Nasol pentru el. Voia neaparat sa se instaleze in acea dupa- amiaza pentru ca a doua zi incepea boicotul recomandat de CRP. Asa ca a asteptat Basescu ce a asteptat si s-a facut 18.30. Si atunci... a explodat.
A pus mana pe telefon si a sunat pe mai multi. A sunat-o si pe Georgeta Ionescu( secretarul general al Camerei Deputatilor- in subordinea careia se afla Monitorul Oficial) si a facut-o praf. Mai exact, oale si ulcele. Femeia, bulversata de telefonul presedintelui aflat in plina criza de nervi, se chinuia sa-i explice... Ii spunea ca decizia e pe drum, pe drumul spre publicare...Basescu tipa si spunea ca nu-l intereseaza: "Sa se publice mai repede. Imediat, daca se poate!" Femeia ii explica ca e trafic in Bucuresti la ora aia, numai ca Mr. President era atat de nervos incat era in stare sa opreasca si traficul...
A inceput sa tipe la ea chiar de la inceputul discutiei telefonice. Interesant e ca, in primele minute, al nostru presedinte nici nu prea stia cu cine vorbeste. Atunci cand Georgeta Ionescu a raspuns la telefon si apucat doar sa-i spuna ca e Secretarul(... General al Camerei Deputatilor), Basescu i-a zis sa-i dea pe altcineva (pe Sefu') la telefon, ca el n-are timp sa stea de vorba cu toate secretarele din Parlament. Dupa cateva minute, s-a lamurit. Nu sunase secretarele. Chiar vorbea cu cine trebuie. Si chiar nu putea sa opreasca tot Bucurestiul ca decizia Curtii sa ajunga la tipografie....
Dupa acest telefon, a trecut aproape o ora. Ceremonia, care trebuia sa inceapa la 19.00, a mai intarziat putin. Pe la 19.20, decizia era, in sfarsit, publicata. Pe Platoul Marinescu, totul dureza in jur de 8 minute si e transmis in direct doar de cateva posturi tv. Mr. President n-a avut insa noroc. Pro TV, Antena 1 si Antena 3 au fost singurele televiziuni care au respectat boicotul si la instalare. Oricum, echipa Antena 1 nici n-a avut acces in Palat. Pentru ca "s-au pierdut TOATE faxurile". Si asa, cu o criza de nervi, Traian Basescu s-a instalat, fericit, la Cotroceni. Ce credeti, dragi bloggeri?
Credeti ca miercuri, domn' presedinte a intrat cu dreptul sau cu stangul in mult doritul sau Palat?

Niciun comentariu: