sâmbătă, mai 19, 2007

CATE PROCENTE VA AVEA BASESCU? Cine-i cel mai basescian din tara?

La noi, s-au facut pariuri. Ca-n toate redactiile cred. Cu cat castiga Base? Cu cate procente va fi reconfirmat in functie de popor? S-au strans 260 RON. Fiecare a dat 5 RON. N-am pariat, caci n-am prea avut timp. Am asistat si am scris ce-a facut Politia fata-n fata cu urna vietii. Urna care nu era urna, care avea tricolor aplicat, nu imprimat, care avea plastic, fanta si gauri- pentru ca fusese facuta putin afis de rotile masinilor de pe podul de la en-gros-ul Europa... Dar urna care, in mintea celor doi Stan si Bran de la Sectia 2, NU e urna. Auziti si voi: E o urna falsa!- asa mi-a zis domnul politist care n-a vrut sa spuna cum il cheama si care nici nu m-a lasat sa ma uit in procesul verbal. Ca e secret. Un penibil si un absurd care, dupa cateva ore, chiar m-a scos din sarite. Nu mai povestesc pentru ca iar imi aduc aminte de Politia Romana in actiune si-n balbaiala. Povestea a dat-o Antena 1. Iar cineva a descris frumos toata tarasenia. Asadar, sa revenim. Astazi e referendumul. In urne false sau nu, mobile sau nu, cu tricolor aplicat sau imprimat, cu manere albe, albastre, multicolore, lipite sau capsate, dar sper cu fante pe capac, poporul roman isi va baga votul. Ma uit acum la rezultatele de acum 2 ani si ceva. In 12 decembrie 2004, aproape 18 milioane de romani erau inscrisi pe listele electorale si doar 10.008.314 au venit la vot. Situatia era mult diferita. Era turul doi la prezidentiale si aveau de ales intre Basescu si Nastase. 5.126.794 de romanasi, l-au ales pe Basescu. Si asa a castigat. Cea mai basesciana a fost Transilvania, evident. Sibiul (66,99%), Brasov(65,92%), Timis (65,94%), Bucuresti (63,40%), Arad (63.04%) si cei mai anti-basescieni au fost botosanenii( 33,79%) si cei din Hargita(23,43%). Acum, dupa atat circ, sunt curioasa cine-s cei mai basescieni din tara. Tot cei din 2004? Tot ardelenii? Cu cat va fi reconfirmat in functie Base? Si cati romanasi vor veni la vot? Eu, oricum, sunt printre cei care s-au saturat de Romania suspendarii. Si nu votez pentru ca nu sunt de acord nici cu PSD si nici cu ce a facut Base. Si, in plus, nu l-am suspendat eu. L-au suspendat oligarhii, mogulii si papagalii. "Prietenii" lui din Parlament. Am spirit civic, dar nici sa nu exageram. Voi votati, dragi bloggeri? Si daca da, cum votati? Veti spune DA sau BA,in aceasta "istorica" zi a referendumului vietii, demiterii si supravietuirii din 19 mai....?

9 comentarii:

cristian Şuţu spunea...

BA

OANA DESPA spunea...

Sorina, eu nu votez! In privintza "surpirizelor", mi-ar placea ca Bucurestiul sa-i faca lui Base o surpriza. Neplacuta!

Anonim spunea...

Sa inteleg din aprecierile tale ca din cei care l-au suspendad si nu se simte nici oligarh, nici mogul , e musai sa fie papagal ?

Ion Iliescu spunea...

Sa inteleg din aprecierile tale ca din cei care l-au suspendat si nu se simte nici oligarh, nici mogul , e musai sa fie papagal ?

19 mai 2007 12:05

Am vrut sa vad daca merge si cu anonim . E mult mai fair asa !

ziarist spunea...

@Sisif. Vad ca te joci...cu anonimatul...Cine crezi tu ca l-au suspendat?

Adriana spunea...

No way, Jose! Eu astept doar sa vad daca sare de 8 milioane de NU-uri si daca o sa demisioneze liberalii dupa aceea.

OANA DESPA spunea...

Adriana, nu o sa sara. facem pariu pe asta. conteaza la afacerea asta doar prezentza la vot.

ziarist spunea...

@Adriana. N-o sa demisioneze nimeni, ai sa vezi. In Romania, exercitiul demisiei nu exista.... Sunt si eu curioasa cate voturi strange...

Adriana spunea...

Pai dupa cum remarc, nici nu ar avea de ce sa demisioneze, pentru ca omu' se invarte pe la vreo 5 milioane si ceva de NU-uri. Ce m-a frapat e ca mai mult de jumatate din electoratul "celor 322" a votat pentru pastrarea lui Basescu. In conditiile astea, sefii respectivelor formatiuni politice ar trebui sa se gandeasca foarte bine la ce au de facut in asemenea conditii. Dar, precum spuneai si tu, Sorina, la noi nu exista exercitiul demisiei. Si unde nu e demnitate, nu e nimic. Asa ca mocirla politica din Romania ramane pe pozitii.