marți, mai 15, 2007

AVEM O LINIE IMAGINARA. Cum o modificam?

Dragi colegi fumatori antenisti, avem o problema! Vlad Petreanu, seful si prietenul nostru, si-a trasat o linie imaginara in birou. Nu radeti, e adevarat! Ea se intinde din coltul din dreapta sus al desktopului lui Vlad Petreanu (cum e si sigla Antenei pe ecran), pana la primul televizor, de langa fereastra, randul doi, din biblioteca lui Vlad cu televizoare. Asa se face ca, din aceasta seara, doar in spatiul dintre aceasta linie imaginara si fereastra din biroul lui, DOAR in acel spatiu, se mai poate fuma. E practic, imposibil! Eu am loc. Inca. Dar, in aceasta seara, si colegul & seful nostru Gabi Hizo, zis si Inverzitorul Burtierist, fuma si el, in acelasi birou al lui Petreanu. Ei bine, amandoi n-am avut loc. Asa ca Hizo a cedat. Si-a stins tigara si a plecat bombanind. Ma bombanea pe mine, ca-s femeie si un gentleman adevarat trebuie mereu sa cedeze...Revenind, linia imaginara din biroul lui Vlad, are un scop. Omul e cam suparat. Ca biroul lui, s-a transformat in fumoar. "Intrati, vorbiti la telefon, va mai aprindeti o tigara...Ce puii mei, in biroul meu e fumoar?"-toata ziua il auzim bombanind. Si-a pus omul anunturi cu Fumatul Interzis, pe usi, pe pereti, dar tot degeaba. Tot se fumeaza...Si cam are dreptate... Dar ce sa-i faci cand te apuci de scris, asptepti muza, si ea vine doar la o tigara? Una scurta, rapida. Te grabesti, esti in intarziere cu textul si fugi repede la Petreanu si mai aprinzi o tigara. Vorbesti cu un idiot la telefon, te enerveaza, fugi imediat la Petreanu in birou si mai tragi o tigara...Ti-e lene sa mai cobori pana afara. Iarna e si mai groaznic. Pentru ca afara e rece, ploua, ninge iar la Petreanu e cald si bine si poti sa si fumezi. Acum, cu linia imaginara, trebuie sa fumam pe rand. Doar un singur fumator antenist are loc in spatiul ala. Si, aveti grija! Fumul se expira de acum pe geam, NU peste linia imaginara, inspre birou. Eu zic sa-i propunem alta. Alta linie imaginara. Dar care sa fie ea? Dragi bloggeri, aveti sugestii?

44 de comentarii:

Adriana spunea...

N-ar fi mult mai simplu sa-l mutam in acvariul mare si aerisit de alaturi ? Sedintele ar fi mult mai misto in biroul lui mic, acolo unde toata lumea ar putea fuma! Si nu stiu cum naiba, dar afisele lui Petreanu nu isi prea ating scopul. Odata a pus un afis la intrarea in acvariu: "Consumul bauturilor alcoolice in reactie este permis dupa ora 22.00" A doua zi, pe dosul afisului scria mare, cu pixul: "Multumim. Echipa de noapte"

Adriana spunea...

evident, consumul bauturilor era in reDactie si nu in reactie :)

ziarist spunea...

@Adriana. Ce sa mutam in biroul de alaturi? Si cu Mitroi ce facem?

Anonim spunea...

Auzi, de ce am eu senzatia ca textul asta face parte din categoria "Aici nu se mai fumeaza"?
PS Ti-ai schimbat telefonul si acum poti face fotografii?

ziarist spunea...

@VHGD.Gresit! Profund gresit! Si pe mine ma bombane Vlad.Asa ca n-as sustine nicio strategie. Cu pozele, e alta poveste. Au fost facute in aceasta seara, prin amabilitatea telefonului lui Vlad Petreanu. Apoi au fost transferate, prin bluetooth, din telefonul lui, in al meu. Sunteti lamurit, luminat?

Anonim spunea...

Nu, da' gentleman cum sunt (scrie si pe bloguri, ce naiba) inghit explicatia. Cat despre o alta linie imaginara, hm... Nu mi-as pierde vremea. E biroului omului, are tot dreptul sa traga cate linii vrea. Mizez oricum pe indisciplina fumului de tigara.

roxana toma spunea...

azi n-am fost la serviciu. plus de asta nu pot sa-mi dau cu parerea pentru ca nu fumez. asa ca din punctul meu de vedere puteti fuma in redactie!

maria spunea...

o alta problema. in seara asta a plecat tarziu de la serviciu- ca era base la realitatea- si nu am putut sa ma uit in liniste la anatomia lui grey. nici fumat, nici film, pai si de ce sa mai vii la serviciu?????

ziarist spunea...

@roxana. Nu putem fuma in redactie ca vin pompierii
@vhgd.Pozele n-as fi avut cum sa le obtin altfel. Gandeste-te si tu. Al meu nu face poze. Cat despre linie, ai vazut ca amandoi n-am avut loc...Ar fi trebuit sa ma iei in brate...:)

ziarist spunea...

@maria. Sa functionam imaginar?

Adriana spunea...

Mitroi poate sa imparta biroul cu Petreanu, ca nu li se intampla nimic rau! Spatiu e destul, au si propriul lor bidon cu apa, pot sa-si ia pauze nenumarate, ori de cate ori sunt directuri... Le dam si televizoarele, la o adica. Mai putin cel la care Maria urmareste Anatomia lui Gray :))

ziarist spunea...

@adriana.Petreanu,Miroi, bidonul cu apa si biblioteca cu televizoare. Le dam si tabla? Si cu George Colgiu ce facem?

Anonim spunea...

Fratilor, parca era vorba sa gasim o alta linie, nu sa mutam redactia... Ce facem, schimbam jocul daca nu gasim solutia? Spatiul dat pentru "noua linie imaginara" este acelasi si se vede in fotografii. Si, obisnuit cu regulile din cusca, principiul ramane acelasi: se fumeaza pe rand, langa geam. Oricum e mare lucru asta cu linia: macar a acceptat, oficial, ca la el in birou se fumeaza.

ziarist spunea...

@VHGD. Vezi, cum te contrazici singur? Pana acum vorbeai de mine, o potentiala sustinatoare a campaniei anti-fumat din biroul lui Vlad.Adriana propunea sa-l mutam pe Mitroi. Si pe George, eventual. Desi, toti trei fumeaza. Problema e ca linia imaginara genereaza un spatiu f mic....

Anonim spunea...

Te-am banuit, nu te-am acuzat. Mai exact, am pus o intrebare, n-am dat cu paru' . M-am lamurit, am continuat. Am tras cateva linii... imaginare si apoi am incercat sa gasesc ceva bun in nebunia asta cu fumatul... Mutatul celor doi nu e o solutie... Ei n-au nici o vina si nici nu fumeaza la Vlad. Plus ca n-are nici un farmec. Ideea era sa gasim un spatiu in biroul lui VP nu in toata Antena, nu?

ziarist spunea...

@vhgd.Mitroi nu e un inger. E adevarat, ca el fumeaza afara.Stii cat de constiincios este. Sa gasim un spatiu. Sa gasim o alta linie imaginara in biroul lui Vlad sau in Antena...Propunerea Adrianei e buna. Acvariul lui Mitroi ar fi o solutie...

Adriana spunea...

@vhdg (sau draga Izo :P), nu era vorba de mutat toata antena, ci de un switch de birouri. Adica Vlad dadea biroul lui mic, pe un birou dublu, cu multiple avantaje. Practic, il muti de la garsoniera la 2 camere! Iar in ceea ce priveste linia imaginara, e cineva care a uitat ca Petreanu e inginer? Cand o sa ne articuleze cu o imagine in epura, nu stiu cum o sa ne scoatem. :))

ziarist spunea...

@Adriana. Aaaaa. Deci sa se mute Vlad? Asta era varianta???? Noooo. Iti spun eu ca pica.Petreanu nu se muta. Nici chiar daca Mitroi are tabla, burete si bidon cu apa...Trebuie alta solutie...

Adriana spunea...

Ma mai gandesc... M-ai incuiat de tot :((

ziarist spunea...

@Adriana. Gadeste-te! Tu esti tot inginera? Poate gasesti, muti ceva...d'asta intreb...

Adriana spunea...

Tot inginer, sa traiti! Numai ca eu am facut constructie de reactoare chimice :)) Acolo nu merge pe linii imaginare, ca bubuie totul! Dar am putea sa-l intrebam pe Vlad daca linia lui imaginara e flexibila sau se poate duce de la coltul panoului pana la tocul usii stanga sus (acolo unde sper ca mai exista ardeii iuti pe care i-am plasat cu gratie). Asa ar fi un fumator aruncat pe geam si celalat pe scaunel.

ziarist spunea...

@Adriana.Buna idee. Ar fi doua locuri. Sa-i propunem lui vlad sa-si redirectioneze putin linia imaginara. Ardeii iuti, tin sa te anunt, ca nu i-am vazut. Poate i-a luat cineva . Sau poate i-a mancat cineva.Reactoare chimice, zici? Cilindrii? Multi cilinidrii?

ziarist spunea...

@Adriana.Buna idee. Ar fi doua locuri. Sa-i propunem lui vlad sa-si redirectioneze putin linia imaginara. Ardeii iuti, tin sa te anunt, ca nu i-am vazut. Poate i-a luat cineva . Sau poate i-a mancat cineva.Reactoare chimice, zici? Cilindrii? Multi cilinidrii?

Adriana spunea...

Daca iti spun de reactoare chimice cu sicane, o sa crezi ca te iau la misto! :)) Iar ardeii iuti erau din plastic, gasiti intr-o punga de pufuleti. Unde vroiai sa-i pun daca nu intr-un birou mic, prevazut cu un perete rosu?! :)

ziarist spunea...

@Adriana. I-ai pus lui Petreanu in birou ardei iuti din plastic, din punga cu pufuleti???? Nasol. Oricum, nu mai sunt. Cred. Deci maine ii propunem sa mute linia imaginara spre usa? Pe Hizo, promit. Il las sa stea pe scaun. Sunt o doamna...

Adriana spunea...

Pai sa o luam cronologic. M-am dus la buticul de la tara, am luat punga de pufuleti, in care speram sa gasesc o masinuta pentru ghindocul din dotare. Spre marea mea disperare, am extras un pumn de ardei iuti mici, din plastic, insirati pe o ata. Sandra a spus ca, daca ii atarni in casa, aduc belsug. Asa ca i-am pasat la Petreanu in garsoniera :D Evident, Vlad - paranoic fiind - m-a intrebat daca i-am facut vraji... Se pare ca nu m-a crezut, daca i-a evacuat :(

Anonim spunea...

to everybody: ardeii sunt la locul lor!!!

to everybody: linia imaginară este doar începutul, muahahahaha!

to everybody: dau o primă cui îl convinge pe Mitroi să scoată din nou "Obositorul Naţionale" - fie şi pe blog

OANA DESPA spunea...

Eu sunt in grupul celor care propun transformarea fumatului in infractiune. Si, daca nu se poate, ii propun lui Vlad sa instituie amenda de fumat. Cine vrea sa fumeze, in incinta liniei imaginare, sa dea ... 5 lei ( NOI!!!). Iar de banii astfel stransi sa luam mancare la catei si pisici.

Comentati?

OANA DESPA spunea...

A, si sa nu uit, vedeti ca deja duc tratative cu Mitori sa rescrie ala. Deci sa nu va prind ca va apropiati de prima. Cat e ?

Adriana spunea...

Mateeeeeeeei, m-ai indus in eroareeee!!! Ardeii e bine si traieste!

VP-ule ar fi beton daca Mitroi ar mai scoate Obositorul! Poate il convingi sa-si faca si el un blog out of Antena 3, ca doar nu o sa discutam despre Obositor in vazul lumii :D

Adriana spunea...

VP, o oferta de prima pentru dra Despa se poate? Anul asta?!

RM spunea...

Pentru cei care erau mai mici pe vremea aia, va readuc aminte ca Obositorul National era o forma de lupta sindicala impotriva managementului oprimator. Acu' nu ca m-am facut eu management oprimator, dar nici in sindicat nu mai sunt. De altfel, vad ca exista forme de manifestare noi ale sindicatului, chiar violente avand in vedere planul de evacuare "Out VP si RM!". Va doresc succes acolo unde eu n-am reusit!

maria spunea...

eu sunt de acord cu propunerea oanei. cu amenda pt mincarea cateilor si pisicilor. dar sa fie o amenda pe zi nu una pe tigara, ca dam faliment.

Anonim spunea...

Bai, voi nu stiti ca in WC nu sunt camere de supraveghere? Poti fuma linistit, poti citi o stire linistit, te poti simti intr-a zecea, mai tanar si eventual mai nelinistit...))

Adriana spunea...

@rm: Nu era out VP si RM! Era vorba despre o reunire a lui VP cu RM. Caci sef la sef trage, chit ca RM pretinde ca nu e nomenclaturist :D

@Moise: Nu crezi ca suna cam Bundy-an ? Mai ramane sa stam cuminti, incolonati, fiecare cu ziarul favorit sub brat, in asteptarea tigarii ferite de camera de luat vederi.

OANA DESPA spunea...

RM PROTESTEZ PUBLIC. Ai zis ca ramai in pronuntare pe povestea cu Obositorul si ca te pronunti la catastiful lui VP. Acum ce sa mai int inteleg, ca te-ai antepronuntat. Si in public. AMENDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Asta meriti! Cred ca ai facut un blat sa nu mai dati prima aia!

ziarist spunea...

@ Despa. Sa stii ca protestez! Te folosesti de linia imaginara si de problema fumatului, ca sa strangi, in mod parsiv, bani pentru caini si pisici. Daca ii iubesti, de ce nu-i iei acasa?
@ Mitroi. Cand te va arde pixul, vei scrie si Obositorul tau National....Sa avem putintica rabdare!

OANA DESPA spunea...

Matei, sunteti o redactie viciata si fara pic de suflet. De maine o sa invatz cainii sa muste. :)

ziarist spunea...

@Despa.Pe mine sa ma muste?

OANA DESPA spunea...

si pe tine! Parol!

Anonim spunea...

sunteti o sleahta de terminati, fara viata, fara bucurii si fara nimic frumos. existenta voastra se desfasoara intr-o redactie sinistra, ca niste sobolani. va barfiti si va urati si din cand in cand va futeti intre voi dar, in aparenta, sunteti cei mai buni prieteni. in toata povestea asta, petreanu care e un securist de prima mana face ce vrea cu voi. si voi acceptati ca sunt niste bieti sclavi.

Adriana spunea...

Vitejia anonima m-a incantat dintotdeauna. Sorina, ce-ar fi sa incepi sa moderezi comentariile astea lansate de eroi ascunsi in spatele unor monitoare?

ziarist spunea...

@ Adriana. Da, m-am gandit si eu la asta. Cand nu aveam blog, si cand un prieten blogger a primit un comentariu de-al meu, si am asteptat multe ore sa-l publice, si mi-a zis ca trebuie sa dea viza, mi s-a parut total aiurea. Tocmai de aceea am lasat la liber comentariile. Si inca le mai las. Nu stiu cat. Sper ca nu vor mai aparea multi anonimi frustrati. Si sper sa nu apara prea multe invective. Daca vor aparea,le voi modera. Desi nu prea am timp de asta....E ok?

Adriana spunea...

E ok. Am si eu un troll, caruia i-am spus vreo doua... Daca nu se potoleste, o sa fiu obligata sa moderez. Nu e tocmai o tragedie, daca stai si te gandesti ca sunt legata ombilical de computer. Cum ar fi sa-mi fac blog pe enps?!