joi, februarie 27, 2014

Ploiești. Cazul Telegrama. Cagule, tâlhărie și amenințare cu moartea: "dacă taică-tu mai scrie de Cosma, vă luăm gâtul"

Fiul directorului cotidianului Telegrama a fost tălhărit și amenințat acum două seri cu moartea de un grup de invidivizi care purtau cagule pe față și care i-au transmis, pentru tatăl său, Cristi Constantinescu următorul mesaj: "Dacă taică'tu mai scrie de Cosma, vă luam gâtul și vă dăm foc la casă", se scrie într-un articol publicat chiar pe prima pagină online a cotidianului Telegrama.

Potrivit cotidianului Telegrama, victima, fiul directorului a relatat următoarele: "Au coborât două persoane inițial care au venit lângă mine și apoi și celelalte două persoane s-au dat jos din mașină. M-am speriat când am observat că aveau cagule, dar nu aveam cu să fug pentru că mă înconjuraseră. M-au căutat în buzunare, mi-au luat telefonul mobil și portofelul. Din portofel mi-au luat toți banii, 700 de lei, banii pe care îi primisem cu ocazia zilei mele de naștere, în urmă cu două zile. Au spus că banii nu le ajung să acopere benzina pe care au consumat-o de când mă urmăresc. Apoi unui dintre ei mi-a înapoiat telefonul pe care-l scăpase și îi spărsese ecranul. Iar altul mi-a dat portofelul înapoi și buletinul.
Dacă taică-tu mai scrie de Cosma, vă luăm gâtul și vă dăm foc la casă. Să nu anunțați Poliția că, și dacă ne prinde, tot scăpăm și vă terminăm. Le-am spus că eu nu am nicio legătură cu ziarul unde lucrează tata, dar au spus că nu îi interesează, că ei au sarcina să transmită acest mesaj. Apoi au amenințat din nou spunând că ne vor lua gâtul dacă mai scrie tata, că a deranjat o anumită persoană."

Același cotidian publică și o declarație a tatălui victimei,  Cristi Constantinescu, directorul ziarului: "E vorba despre fiul meu, un tânăr care și acum este în stare de șoc. Cazul este unul cât se poate de serios. (...) Cei patru au spus că sarcina lor este să-mi transmită mie un mesaj, să o las mai moale cu investigațiile din ziar. Tot ieri seară, la scurt timp după consumarea evenimentului, am anunțat Poliția care a demarat o anchetă. (...) De câteva luni, de când publicăm articole legate de gruparea Păvăleanu- Alexe atât eu cât și alți colegi din redacție primin nenumărate sfaturi să scriem mai rar sau chiar deloc. Sfaturile acestea s-au transformat în avertismente și amenințări voalate în momentul în care am publicat articole despre dosarele de la DNA ale președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma și fiului său, deputatul Vlad Cosma."

Potrivit siteului paginademedia.ro, în ianuarie acest an, cotidianul ploieștean Telegrama a fost interzis "de la difuzare de către Trustul Prahova, companie care deține una dintre cele trei rețele de distribuție de presă din Județ". "Trustul Prahova are și alte produse media- ziar, televiziune și a fost deținută de Sebastian Ghiță. (...) Pe lângă firma de distribuție, trustul de presă Prahova mai are în portofoliul său cotidianul Prahova, postul Prahova TV și Radio Prahova. Editura Prahova are 25% din piața de distrubuție din județul Prahova.
Administrator unic la firma Editura Prahova este Vlad Iacobescu, fratele lui Alexandru Iacobescu, un apropiat al lui Sebastian Ghiță", mai scrie siteul paginademedia.ro.

Pe siteul ziarului Telegrama apar o serie de articole referitoare la ancheta efectuată de procurorii DNA în cazul Cosma/Păvăleanu/Alexe. O parte dintre ele pot fi consultate aici, aici și aici.

Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, vicepreședinte PSD, și fiul său, Vlad Cosma, deputat PSD, sunt cercetați de DNA pentru trafic de influență și sunt puși, de către judecători, sub control judiciar. Sebastian Ghiță este deputat PSD de Prahova, apropiat de Mircea Cosma, Vlad Cosma și prieten al premierului.

În 17 Februarie, Camera Deputaților a respins ridicarea imunității deputatului Vlad Cosma cu 222 de voturi împotriva cererii DNA de încuviințare a arestării preventive. Majoritatea voturilor au provenit din PSD.

Pe 18 Februarie 2014, la Curtea Supremă de Justiție, jurnalistul TVR, Alex Costache, a avut incidente cu apropiații lui Răzvan Alexe, prietenul lui Vlad Cosma. Imaginile, mai jos.

8 comentarii:

DanSu spunea...

Putin de prahova?

Anonim spunea...

Ceea ce se intampla in PRAHOVA este dincolo de orice inchipuire ! Trinomul sebi-vlad-iulica au reusit sa creeze o retea de dominatie in judet, pentru care mafia napoletana ar fi invidioasa! Nimic nu se misca in Ploiesti si in judet fara binecuvantarea lor! Cazul mult-mediatizat pavaleanu -alexe-cozma este doar o picatura din neagra realitate a acestui judet ajuns la mana interlopilor si a capitalistilor de carton dupa 2009, momentul cand, famiglia s-a instalat deplin la dominarea judetului prin manevre oculte, blaturi, minciuna, amenintare...inlaturand pe toti cei care le stateau in cale sau care nu au vrut sa se lase dominate de aceasta noua grupare . Aplecati-va asupra realitatilor acestui judet si va veti ingrozi...Amenintarea unui jurnalist este completata de filaje, urmariri, amenintari pentru multi oameni cinstiti din aceasta zona.

Anonim spunea...

Exista vreo diferenta intre amenintarea pe care ghitza v-a transmis-o si amenintarea la adresa acestui ziarist?

Anonim spunea...

S.O. S PRAHOVA !!!!!!!!!

Anonim spunea...

Dl DOSARU stie ?????

Anonim spunea...

Unde sunt ziaristii cu coloana morala, asemeni dv , care sa apere un confrate ????

Anonim spunea...

Aceswta este rezultatul votului obtinut prin cumparare cu excursii, mese pantagruelice,cadouri aduse la usa de interlopi, presa mincinoasa , trustul lui ghitza care a deformat realitatea,inkiderii okilor de catre cei pusi sa pazeasca legalitatea in Prahova, PE SCURT MAREA CARACATITA A CORUPTIEI ce a cuprins acest judet! Unde esti tu TEPES DOAMNE.......

Anonim spunea...

Merita facuta o emisiune la tv despre coruptia din Prahova, asemenea celei realizata in vara trecuta la A3 de OANA STANCU, pe marginea subiectului FLAMINIA!!!! apropo, s-a asternut tacerea in acest caz?? Oamenii corecti au fost dati la o parte, terfeliti in presa locala, exclusi, siliti sa plece din ceea ce a fost odata un partid de stanga......