sâmbătă, octombrie 05, 2013

Efectele blitzkriegului din Justiție. Adevărul SUA și minciuna PSD.

4 Octombrie 2013. Ambasada SUA la București/ Departamentul de Stat al SUA:

"În calitate de aliat NATO şi partener apropiat, Statele Unite impărtăşesc obiectivul guvernului României de  asigurare a independenţei şi a profesionalismului sistemului de justiţie şi luptă împotriva corupţiei. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este o instituţie de o importanţă vitală în aceste eforturi.

Ne exprimăm admiraţia şi aprecierea pentru activitatea excelentă desfăşurată de domnul Lucian Papici şi de doamna Mariana Alexandru. Este esenţial ca numirile înlocuitorilor acestora, care au o importanţă crucială, să fie rezultatul unor proceduri corecte şi al consultărilor, astfel încât DNA să continue să fie condusă de procurorii cei mai competenţi, curajoşi, cu realizări remarcabile în lupta împotriva corupţiei. Îndemnăm toate părţile implicate: procurorul şef al DNA, procurorul general, ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Preşedinţia, să coopereze şi să se consulte în legătură cu acest subiect."

4 Octombrie 2013. Poziția Comisiei Europene:
Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene: "Situația DNA va fi reflectată în raportul MCV. Nu comentăm cazuri individuale".

4 Octombrie 2013. Mesajul pe care PSD trebuie să-l transmită publicului/ românilor/ dumneavoastră:

"PSD si Victor Ponta nu au intervenit in justitie, fapt confirmat si de Daniel Morar! Interventia a avut-o Traian Basescu, care a recunoscut ca a sunat un procuror si i-a dat indicatii public! Traian Basescu este suparat ca nu mai poate controla procurorii si e dispus sa strice imaginea Romaniei pentru asta
Pentru premierul Victor Ponta si PSD, indepedenta justitiei este un lucru extrem de important.
Nu dorim sa inlocuim „justitia lui Basescu”, „procurorii lui Basescu”, cu „justitia USL” sau a PSD, sau „procurorii PSD”. Magistratii trebuie sa fie independenti si sa isi faca datoria fara sa dea socoteala cuiva, in special vreunui politician.
Singurul care nu a renuntat la obiceiurile sale de a influenta justitia este Traian Basescu. Chiar ieri presedintele a recunoscut ca l-a sunat pe Procurorul General Tiberiu Nitu si i-a cerut sa il pastreze in functie pe procurorul Papici.
Acest gest reprezinta o ingerinta grava in justitie, presedintele nefiind in masura sa comande Procurorului General pe cine sa tina sau sa nu tina in functie.
Procurorul Papici nu a fost demis si nici revocat, ci pur si simplu si-a incheiat mandatul.
In locul domnului Papici va veni un alt procuror, tot din cadrul DNA.
Monica Macovei si Traian Basescu nu fac decat sa intoxice din nou opinia publica, dar si occidentul, la fel cum au facut si cu referendumul, cand toata Europa a auzit din gura lor ca au fost fraudate 2 milioane de voturi, ceea ce desigur, nu s-a intamplat. "


Câteva observații vizavi de mesajele PSD:

- PSD își legitimează intervenția brutală și împotriva regulamentelor în Justiție, culmea, prin declarația publică a lui Daniel Morar. 
Daniel Morar a spus așa: "Premierul să fie mai responsabil când afirmă despre procurori că au instrumentat dosare politice. Este un lucru nedemn". Și a mai spus Daniel Morar că Laura Codruța Kovesi are dreptate când a vorbit de consultare pentru numirea șefilor de secții din DNA. Asta în condițiile în care Victor Ponta a declarat: "Marele băsist..Papici (...) I s-a terminat mandatul. Să mai stea procuror simplu. Mai terminați cu propaganda băsistă. De ce trebuie să-i ținem pe toți băsiștii care au făcut dosare politice? Da, Morar cu Papici au făcut dosare politice".

- PSD spune că lui Lucian Papici i s-a terminat mandatul, "nu a fost demis și nici revocat". Mesajul e mincinos. Pe 18 Septembrie 2013, procurorul Ramona Bulcu, în numele Ministerului Public, confirmă că procurorul general Tiberiu Nițu a primit cererea de delegare pe funcție, pentru trei luni, pentru Lucian Papici, în funcția de șef al Secției I a DNA, cerere care fusese deja aprobată din 17 Septembrie 2013. Așadar, pe 2 Octombrie 2013, Lucian Papici a fost demis/revocat/ decapitat de pe funcția de șef al Secției I a DNA.

- Poziția Occidentului o puteți mai sus și coincide cu părerile exprimate atât de Președintele Băsescu cât și de Monica Macovei. Pentru că acesta este adevărul.

- Dosarul referendumului în care Liviu Dragnea este deja urmărit penal și pentru care procurorul Lucian Papici a dispus trimiterea în judecată- motiv pentru care a fost decapitată cea mai importantă secție din DNA- investighează exact fraudele comise de la referendum. Toate capetele de acuzare ale DNA la adresa lui Dragnea le puteți citi aici

Un comentariu:

Elena Toma Club XXL spunea...

Felicitări, Sorina Matei ! Când îi văd în emisiunea ta pe Codrin Ştefănescu, Mihăişă Calimente, Toni Greblă, Ioan Ghişe şi alte alde ăştia, mă ia nebuneala.