sâmbătă, decembrie 01, 2012

De ce nu votez

Pentru că aceștia sunt candidații pe care ar vrea clasa politică, în anul de grație 2012, să pun ștampila. Efectiv, n-am pe cine.

Colegiul 5, Camera Deputaților- sector 2, București:

1. Popescu Dumitru Iulian (USL) - știu că e doctor, văd că e cu Onțanu pe toate afișele, îmi umple cutia poștă degeaba și...cam atât. Cine e? De ce mi-ar vrea votul? Nu se știe.

2. Bănuțoiu Nicolae (PPDD)- nu știu cine e, nu votez PPDD.

3. Moța Maria (ARD)- știu că e avocat, am înțeles că e din Gorj, deci nu înțeleg ce caută în sectorul 2. Cine e? De ce mi-ar vrea votul? Nu se știe.

4. Dobrescu Mărgărit Nicolae (PRM)- nu știu cine e, nu votez PRM.

5. Szebeni Klara (UDMR)- nu știu cine e, aș fi făcut efortul să mă interesez, aș fi fost tentată, din mai multe motive, să votez UDMR dacă n-ar fi făcut scut împotriva Justiției pentru Borbely. Așa, au făcut, au ratat șansa.

Colegiul 3, Senat- Sector 2, București:

1. Oprea Gabriel (USL)- știu că dânsul e cu propriul "interes național". Cred că știe toată țara. Și generațiile viitoare. Încotro o virează mâine, poimâine sau peste șase luni "interesul național"- asta e o problemă. Bannerele imense cu Onțanu- "Aduc resurse"- cred că spun chiar totul.

2. Huidu Florin (PPDD)- nu știu cine e, nu votez PPDD.

3. Șerban Nicolae (ARD)- am înțeles că e inginer și că a trimis niște scrisori în cutiile poștale din sector. Le-am citit pe net. În acele scrisori zice că s-a implicat "în mod direct, în rezolvarea gravelor probleme provocate frecvent de întreruperile furnizării energiei electrice din sectoru 2" și a "convins membrii Parlamentului României să ia act și să adopte măsuri pentru rezolvarea acestora". Nu, zău? Parlamentul a luat act? Și a adoptat măsuri? Sunt de-a dreptul invidioasă că n-am primit această scrisoare. Pentru că, dacă aș fi primit, i-aș fi trimis-o înapoi cu niște precizări. O fi fost dânsul director general adjunct la Transelectrica, dar  refuz candidații  mincinoși care, în plus, îmi jignesc inteligența. Și apropo, stimate candidat, sectorul 2 are aceleași probleme cu electricitatea. În plus, de ce vrea un fost director general ajunct al Transelectrica care, probabil a zburat odată cu PDL de la guvernare, să fie parlamentar? E o întrebare...

4. Cozneanu Maria Magdalena (PRM)- nu știu cine e, nu votez PRM.

5. Szegedi Zoltan (UDMR)-aceleași considerente ca și la candidatul pentru Camera Deputaților.





23 de comentarii:

Florin spunea...

atunci sa nu ne miram cand va iesi usl cu 60% ...

Adrian R. spunea...

Cred ca doctorul Popescu Dumitru Iulian a candidat la primaria sector 3 din partea UNPR. Sau poate ma insel.
Dar sigur nu ma insel ca la mine in colegiu candideaza cel mai sinistru cuplu USL (Daniel Barbu + Eugen Nicolaescu). Si bineinteles un cuplu "competent" si "onest" de la ARD/PDL (Cristian Radulescu + Sulfina Barbu), in care Cristian Radulescu il inlocuieste pe fostul senator din colegiu Vasile Blaga.

Intrebarea e daca absenta intentionata de la vot este si utila, chiar daca e puternic motivata de "calitatea" candidatilor.
La locale nu am votat PDL (ci alti exotici: Nicusor, UDMR, PNTcd) si nu mi-a folosit la nimic. Si nici PDL n-a inteles nimic din voturile contra sau din absente.
Acum la redistribuire ar putea fi utile voturile date nemeritat unor candidati ARD.

gabriel spunea...

Chiar si un vot anulat e mai bun decat un vot lipsa. Chiar daca oamenii "garantati" Ontanu vor castiga (ca asa "vrea" oamenii din sector, dar si pentru ca ARD a facut blat), macar nu o vor face cu 80%.
Parerea mea.
La multi ani pentru 1 decembrie!
Gabriel

Corina spunea...

Pentru că toți sunt așa de buni candidați, din câte am văzut, eu cred că merită fiecare câte o ștampilă cu votat... pe același buletin de vot.

Dori spunea...

Am si eu acelasi punct de vedere ca Florin!Sa nu ne mire ca USL-ul va castiga detasat.Observ la multi jurnalisti aceeasi gandire."Nu votez,nu am cu cine".Pai draga Sorina Matei,cei multi si prosti vor da un parlament acestei tari de ne va durea capul.Trebuie sa mergi sa votezi,macar si pentru faptul de a nu da USL-ului sansa de a castiga zdrobitor.Scuza-ma ca iti spun,asta se cheama prostie,vezi Doamne,noi intelectualii nu mergem la vot.Aici,la alegeri in Romania,e ca la razboi,trebuie sa alegem raul cel mai mic,alta solutie nu avem din pacate!Daca vom sta acasa,sa nu ne mai plangem ulterior de mila!

Anonim spunea...

Te inteleg foarte bine , Sorina , dar daca nu votam "Raul cel mai mic " marim sansele RAULUI CEL MARE care
ne asteapta la cotitura ...
Mi-asi dori sa primesc un raspuns de la tine.

Marian spunea...

Vechea meteahna a drepetei. Noi suntem altfel, noi nu avem cu cine vota. De parca in viata nu ai de ales intre doua variante si nu intotdeauna amandoua sunt bune sau foarte bune, PERFECTIUNEA FIIND ATRIBUTUL BUNULUI DUMNEZEU!!!

Anonim spunea...

Intamplator o cunosc pe Maria Mota, va recomand sa citesti acest interviu si sa o cunoasteti.

http://www.maria.craiova-maxima.ro/2012/11/23/maria-mota/


Poate o si votati. Aveti pe cine! Irene

Dan-Ioan spunea...

Nici eu nu votez...dar din cu totul alte motive...
Am votat până acum permanent...nu a ieşit cum am votat...(posibil eu să fiu de vină)
Am ajuns la concluzia că nu mă reprezintă clasa politică...toţi sunt nişte mincinoşi,se gândesc la buzunarul lor,au creat o ţară de hoţi şi de ţigani
Voi merge să-mi anulez votul...

Nicolae Serban spunea...

Doamna Matei,

Aş vrea să vă răspund nedumeririlor pe care le aveţi în privinţa mea.
În primul rȃnd, întrebaţi dacă Parlamentul a luat act şi a adoptat măsuri. Răspunsul este DA, Parlamentul a luat act şi a adoptat măsuri. Vă trimit raportul comisiei senatoriale „ Ancheta privind modul în care Compania ENEL SA respecta prevederile contractului de privatizare ” ( http://dl.transfer.ro/transfer_ro-02dec-702090add10c8a5.zip ). Veţi regăsi în capitolul I "Scopul comisiei de ancheta" şi în cuprins răspunsul şi lămuriri. Vă rog să îl citiţi cu atenţie. Acest document este strict generat de demersurile făcute de mine împreună cu senatorul Anca Boagiu.

Vă mai rog să notaţi şi faptul că nu am fost niciodată director general adjunct la Transelectrica. Nu am nimic de ascuns, drept urmare nu vă înţeleg acuzaţia cum că aş fi un candidat mincinos. Vă respect pe dvs. cȃt şi pe restul cetăţenilor în egală măsură. Chiar mi-aş dori ca inteligenţa fiecărui cetăţean să fie de folos Romȃniei şi în niciun caz înjosită sau ignorată.

Îmi doresc să conving toți alegătorii că singura soluție este să cunoască pe deplin candidatul. Şi apoi să aleagă omul nu partidul.
Vă întrebaţi de ce candidez. Sunt de părere că este nevoie de încredere şi implicare din partea fiecăruia dintre noi, pentru Romȃnia. Eu candidez prima oară , sunt un om care munceşte de 30 de ani şi am parcurs toate etapele profesionale ale meseriei mele. Sunt un specialist în energie şi de-a lungul carierei mele am reuşit să eficientizez şi să aduc pe profit două companii de stat: Termoelectrica şi filiala de servicii a Electrica. De asemenea cunosc bine problemele societăţii romȃneşti începȃnd cu lipsa investiţiilor pȃnă la închiderea întreprinderilor romȃneşti.

Personal, m-am săturat să asist neputincios la închiderea unor companii romȃneşti pentru a fi tăiate ca fier vechi si privatizarea altora cu muzică şi circ. Aşa cum am mai spus şi în scrisoarea mea, pe care regret că nu aţi primit-o, vă spun şi dvs.: candidez pentru că vreau să avem o strategie economică a Romȃniei pe termen mediu şi lung, aprobată prin lege şi să fim în stare să oferim încredere celor care dezvoltă proiecte de investiţii, garantȃnd noi locuri de munca şi asigurȃnd Romȃniei o administrare eficientă. Reuşitele din cariera mea mă recomandă. Sper să percepeţi motivele expuse de mine suficiente cȃt să justifice candidatura mea, deşi dacă doriţi, mai dispun şi de alte argumente, însă fiind mult mai tehnice consider că o explicaţie per ansamblu este mai eficientă. Rămȃn la dispoziţia dvs. alegătorii şi sunt deschis dezbaterii publice de idei şi soluţii.

Cu respect,
N. Şerban

Anonim spunea...

De acord cu tot ce scrieti pe acest blog. Din pacate, oricat am vrea nu putem ramane "apolitici". Chiar daca nu ne prezentam la vot, cineva profita de chestia asta. Si-atunci nu-i mai bine sa nu-i lasam sa profite?

Mihai

Adrian R. spunea...

Oricit de antipatic ar fi Lazaroiu, are dreptate si de data aceasta:
"Dacă ies 100 de oameni la vot și 50 votează USL, 50 votează restul partidelor, atunci USL obține 50%. Daca ies la vot și votez orice alt partid în afară de USL atunci votul meu poate înclina invers balanța. Nu pot fi suspectat de vreo mare dragoste pentru PDL/ARD. Și nici ei pentru mine. M-au atacat în cele mai neașteptate situații. Mi-au tras preșul de sub picioare când au crezut că le e lor mai bine. Și, totuși, voi vota ARD. Pentru că în felul ăsta știu că voi da o șansă României să nu se prăbușească", mai spune Sebastian Lăzăroiu.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sebastian-lazaroiu-atac-dur-la-pdl-1013915.html

ARD-istii (PDL_istii) sint in mare parte caraghiosi, hoti, mincinosi, demagogi, ipocriti etc., dar USL-istii sint CRIMINALI prin comparatie si de aceea participarea la vot si votul anti-USL este esential, oricit de doritori am fi sa spunem ca ne-am saturat de a alege mereu raul cel mai mic in loc de binele cel mai mare: Nu exista, de 20 de ani, binele cel mai mare (acelasi Lazaroiu ne-a amagit in primavara cu povestea "Alba ca Zapada" in politica romaneasca).



Citiţi mai mult: Sebastian Lăzăroiu, atac DUR la PDL: "Mi-au tras preșul de sub picioare" - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/sebastian-lazaroiu-atac-dur-la-pdl-1013915.html#ixzz2DwHLYLHL
EVZ.ro

Bogdan spunea...

Pe langa analiza pe care o faci candidatilor de la tine din colegiu, mai e o interpretare care se poate da votului din 9 decembrie: votezi cu DNA si statul de drept sau impotriva lor.

Eu votez DNA!

Andrei Novac spunea...

Doamna Sorina Matei,

Cred că a spune că nu ştiţi nimic despre candidaţi nu este un argument pentru a nu merge la vot.Ce este şi mai trist,este că sunteţi o persoană publică şi, în loc să îndemnaţi lumea să iasă la vot, dumneavoastră faceţi exact contrariul.

De ce trebuie să mergem la vot:

- În România s- a murit la revoluţie pentru vot liber!
- Este o obligaţie morală şi civică pentru orice om care se respectă!
- A nu opta pentru cineva înseamnă a refuza să ai o opinie!

Pentru a lua o hotărâre, trebuie să vă informaţi,bănuiesc că fiecare dintre candidaţi are un blog sau o pagină pe reţelele de socializare, aşa că nu văd o problemă în a găsi informaţiile de care aveţi nevoie.
Sunt convins, că după ce o să vă informaţi(fiind jurnalist trebuia să o faceţi deja), o să aveţi pe cine alege pe 9 decembrie.

Maria spunea...

Sorina,
Te inteleg perfect pentru ca acelasi sentiment ma incearca si pe mine, sa ma duc, sa nu ma duc....
Daca ma duc, pe colegiul meu stiu sigur ca voi avea de ales intre doi netrebnici, pe care eu ii stiu si-ii consider ca fiind raul cel mai mic.Pe colegiul meu zarurile au fost aruncate!Nu se mai poate schimba nimic!
Daca nu ma duc voi regreta indelung ca am ratat o sansa pentru care unii au murit.
Asa ca probabil voi merge!
Urmaresc cu mare atentie ce se intimpla si stiu ca situatia nu e fix la fel pe toate colegiile.
Iti doresc sa ai inspiratie.

Toiu spunea...

Doua observatii: 1) A nu vota nu inseamna mare lucru. Doar ca aveti aceeasi apreciere si puneti semnul egal intre PRM,PPDD,USL,ARD, etc. Cam dubios.
2) Cand ati amintit PPDD si PRM nu ati simtit nevoia sa va justificati optiunea. Pe buna dreptate. Nu acelasi lucru l-ati facut cand v-ati raportat la USL. Capacitatea de a face rau tarii este de infinit de ori mai mare la PSD fata de, sa zicem, PPDD. Si, totusi, ati luat in calcul votul pentru USL. Din ce in ce mai dubios.
Eu din comentariul dumneavoastra am inteles , de exemplu, ca nu puteti face diferenta intre guvernarea 2000-2004 si guvernarea 2009-2012. Sincer, va deplang!
P.S. Va inselati cand restrangeti votul dintr-un colegiu la o raportare focalizata strict pe candidatii din acel colegiu. Nici chiar daca votul ar fi pur uninominal (nu este cazul nostru) nu ati putea eluda optiunea politica de principiu care ar trebui sa va determine sa optati pentru un candidat sau altul.

Burebista spunea...

Draga Sorina,
Te rog eu sa te razgandesti. Da, trebuie sa votezi, poti sa alegi, la o adica si cu banul/zarul pe cine sa votezi, dar nu lipsi de la vot. Imposibil sa pui semnul egal intre USL si ARD. Doar daca ne amintim de taifunul provocat de usl impotriva statului de drept, din vara ce tocmai trecu, nu ai dreptul sa pui semnul egal...
Pe de alta parte, a nu vota ar insemna ca antena 3 mai facut o victima in randul electoratului adversarilor, fiindca, fii sigura, ca "ai lor" nu-si fac astfel de probleme de constiinta si civism. Ba, din contra, vor vota de mai multe ori daca vor putea sa insele vigilenta celor pusi sa pazeasca corectitudinea votului.
Fii ca o mama, care isi mai cearta copiii neastamparati si pusi pe nazbatii/rele, dar tot nu ii infometeaza, nici nu-i alunga de acasa. E trist ca dupa 22-23 de ani de la lovilutia din decembrie, sa ajungem in situatia cetateanului turmentat si sa ne intrebam, treji si suparati,"noi cu cine votam"?
Eu am sa votez cu ARD fiindca in colegiul unde stau eu, chiar am cu cine vota, sunt oameni care au probat deja ca merita votul.

Deci, Sorina, te rog sa mai reflectezi. E parca prima oara cand nu suntem pe aceeasi lungime de unda.....

Anonim spunea...

Sper ca o sa Va lasati convinsa de comentariile anterioare si o sa votati.
Altfel,nu-i asa ?, nu avem dreptul moral sa ridicam piatra si sa criticam.

RUGIO spunea...

Rugio
În mare sunt de acord cu Sorina Matei, dar si cu cei care îndeamnă să mergem la votare. Este al naibii de greu să culegi informatii despre candidaţii din colegiile 3 Senat şi 5 Camera Deputaţilor (cum răzbate şi din rândurile Sorinei Matei). Ce am reuşit să culeg - la care am adaugat doar cateva ironii – am strâns în listele de mai jos pe care le pun la dispoziţia amatorilor

Noi, cei din cartierul Tei avem de ales
I. pentru Senat dintre:
1. UNPR(USL)
Oprea Gabriel – general, traseist politic, fost ministru al armatei a “luptat” doar pentru pensiile mari ale militarilor, a trădat pe cei care i-au oferit “adăpost” politic şi post de ministru şi i-au dat grad de general; îmbogăţit din afaceri imobiliare dubioase favorizate de prietenul său Pandele - primarul din Voluntari; inteligenţă sub medie.
2. PDL
Șerban Nicolae - inginer, 48 de ani, casatorit, are doi copii, lucrează de 30 de ani (de la muncitor, inginer, profesor asociat la universitate si director general) Din 1995 în mediul de afaceri privat intr-o companie de servicii energetice. Intentionează să susţină rezolvarea problemelor energetice ale populaţiei şi ale ţării; inteligenţă peste medie. Biroul de campanie: Calea Mosilor nr. 199
3. UDMR
Szegedi Zoltán – nu prea avem treabă in Tei cu ungurii. În cartierul nostru până şi chinezii sunt mai numeroşi…
4. PRM
Corneanu Maria – Magdalena – n-a lăsat absolut nici o urmă pe Internet (cu exceptia unui banal anunţ că PRM a propus-o candidată pentru senat în colegiul 3 - al nostru), aşa că îţi dai seama cam ce-i poate pielea (parcă pielea se zice)
5. PP-DD
Huidu Florin - preşedintele organizaţiei PP-DD sector 4 Bucureşti. Huidu Florin este tatăl celebrului realizator TV, cârcotaşul Şerban Huidu


II. pentru Camera Deputatilor dintre:


UNPR(USL)
Popescu Dumitru – Iulian - Cred ca d-nul Popescu I.D. trebuie sa-si faca meseria de medic in slujba cetatenilor din Bucuresti. Mai mult de atat nu pare a fi in stare nici macar in pozele regizate de pe Internet. Este un tipic "yesman" (omul care este de acord cu sefii sai... de partid) si nici intr-un caz un om cu initiative la scara nationala (cum trebuie sa fie un deputat!). Iulian Popescu a fost desemnat candidat pentru alegerile pentru postul de primar la alegerile din sectorul 3 din partea UNPR. Este preşedintele filialei sectorului 3 şi vicepreşedinte UNPR. Popescu a mai deţinut funcţia de şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cea de secretar de stat în 2004 la Ministerul Sănătăţii.
PDL
Moța Maria Fostă şefă a femeilor democrat-liberale din Gorj unde şi-a făcut ucenicia politică şi a făcut performanţă. Este vicepreşedinte al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială a Partidului Democrat-Liberal. Preşedinte cu rang de secretar de stat în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse, ulterior ocupând funcţia de consilier al Ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale. În prezent deţine funcţia de vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Naţional al Organizaţiei de Femei.
UDMR
Szebeni Klára - Ca şi la Senat spun că nu prea avem treabă in Tei cu ungurii. În cartierul nostru până şi chinezii sunt mai numeroşi…
PRM
Dobrescu Mărgărit Nicolae - nici acest domn n-a lăsat absolut nici o urmă pe Internet (cu exceptia unui banal anunţ că PRM l-a propus candidat pentru Camera Deputaţilor în colegiul 5 - al nostru), aşa că îţi dai seama cam ce-i poate mintea.
PP-DD
Bănuțoiu Nicolae - este un personaj controversat prin ideile pe care le-a promovat. În calitatea sa de vicepreşedinte al Blocului Revoluţionarilor, Bănuţoiu a propus în plenul Parlamentului, suspendarea pe anul 2012 a salariilor deputaţilor şi senatorilor, pentru ca ţara să fie scoasă din criză nu numai pe spatele amărâţilor. El le-a mai spus parlamentarilor să nu-şi bată joc de cei care le-au acordat dreptul de a fi şi de a se exprima liber în Parlament.

Anonim spunea...

Macar pentru asta si ar trebui votat:

http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/11/radiografia-daramarii-justitiei.html

Ioan T. Morar spunea...

Cu toate că vă înţeleg poziţia, am o propunere pentru Dvs.
http://blog.itmorar.ro/caut-o-persoana-care-sa-voteze-in-locul-meu/

Anonim spunea...

in vara ne-a trecut glontul pe langa ureche.Nu ne ajutati sa deviem al doilea foc?

Alex spunea...

Deciziile sunt luate de cei ce se prezinta. Avand ca cele mai multe dintre comentariile tale releva ca nu stii mai nimic despre candidati si ca nici nu te-ai interesat, nu cred ca iti vom duce lipsa.

Nici eu nu cred cu adevarat in vreunul dintre candidatii prezentati, dar imi voi rupe o ora din programul de weekend ca sa fac un lucru pentru care oameni mai buni ca mine au murit: sa votez.