marți, iunie 05, 2012

Cu alesul la psihiatrie

Acum vreo doi ani, cinci senatori independenți propuneau un proiect de lege prin care doreau ca toți parlamentarii care vor să intre în Legislativ să fie, mai întâi, examinați psihic și psihiatric înainte de a-și depune candidatura. Atunci, toată lumea a râs de propunere dar, pe timp ce trece, îmi dau seama că problema e foarte serioasă. Nu mai știu exact ce s-a întâmplat cu proiectul legislativ- cred că a fost abandonat, dar văd că avem un senator al României care iese din toate tiparele și căruia poate un control de genul ăsta nu i-ar strica. Chiar deloc.

Numele personajului e Valer Marian, senator PSD de Satu Mare. E și președinte de organizație. Își prezintă pe siteul propriu toată viața. De la procuror înainte de Revoluție cu calificativul "foarte bine", până la disk-jockey de weekend și ajutor de ospătar pe terasă. Bineînțeles, în tinerețe.

Mă rog, nu asta ar fi problema, dacă domnul senator n-ar fi petiționar de meserie. În general, în calitate de senator, interpelează tot ce mișcă. Pe Ungureanu l-a interpelat pe tema blugilor "plini de sânge" și "calfelor cizmarului care trăgeu în noi ca în iepuri", pe Drăgoi l-a pus să evalueze 300 de kg de argint, pe Berca l-a interpelat pe tema: "numele, prenumele, gradul, funcția și salariul jandarmului care a intrat în istoria recentă și panoplia mediatică prin urlele de urangutan din Piața Unirii, cu ocazia manifestărilor violente din 14 Februarie 2012". Numai că manifestările fuseseră în Ianuarie.

Sunt zeci și zeci de interpelări și declarații politice. Imaginați-vă că toți oamenii ăstia au răspuns. În principal, domnul senator are o problemă cu tot ce înseamnă autoritate a statului. Fie ea Justiție, Poliție, DNA, Parchet sau toate ministerele. Pe teme extrem de diverse și uneori haluciante cum ar fi "încadrarea mecanicilor de avion și a electricienilor de întreținere balizaj". Și Berceanu, pe vremea aceea ministru, i-a răspuns.

Interesant este că acum a început să-l interpeleze și pe Ioan Rus. Adică propriul ministru. Subiectul: " "Branconajul" circarilor ex-ministrului Traian Igaș din MAI". Și îi cere să ia măsuri. Vrea răspuns scris și verbal.

Demn de remarcat este și  faptul că domnul senator a fost printre puținii parlamentari care i-au luat apărarea în mod public lui Cătălin Voicu, colegului său din Senat. Și nu s-a oprit. Ulterior, a luat la chestionat și DNA pe tema altui presupus parlamentar - interlop, Dan Păsat.

Așadar, poate că totuși propunerea privind controlul psihic și psihiatric nu ar fi trebuit deloc abandonată.
Mai jos, aveți o mostră de bună-purtare.



4 comentarii:

Antiignorantu spunea...

unul ca asta poate corupe copii si-i face kamikaze ....

Anonim spunea...

Cata dreptate aveti in privinta acestui individ.Sunt din Satu Mare dar imi este rusine ca un asemenea specimen reprezinta judetul Satu Mare.El impreuna cu Mircea Govor,vicepresedinte al Cons.jud.Satu Mare detin o buna parte a presei din judet.Este vorba de cotidianul Gazeta de Nord-Vest si postul de televiziune Nord-Vest TV.Daca aveti posibilitatea sa cititi ce scria acesta in ziarul sau despre ministrul Ovidiu Silaghi in 2008,dupa ce a pierdut batalia la sefia Cons.jud.Satu Mare in fata candidatului UDMR,chiar ati mai avea ce scrie despre el.Acuma sa-i vedeti cum se pupa pe gura,Silaghi cu Marian.

Eneas spunea...

In fine ,un tip elegant ,la patru ace,chiar imbracat sic, manierat, plin de farmec masculin, kurtenitor cu femeile!Iar modelul ala de ochelari, de la Amicii Orbilor,ii imprumuta un aer misterios si dur in acelasi timp, de macho part -time! Cred ca a fugit de acasa, altfel nu imi pot explica de ce familia nu il tine incuiat in debara ,cum ar fi normal!Dar ce mai e normal in tara asta?

PeCeResoare spunea...

Dupa ce am urmarit prestatia lui musiu ... am inteles de ce Romania e unde e. Eu va contrazic in ceea ce priveste examenul psihiatric. Cred ca un test IQ rezolva problema unor astfel de giboni si a gibonilor care aleg pe unul ca asta. Un test de inteligenta ar fi ca un vaccin pentru minora democratie de la noi, care asa, pan-la majorat, ar tot fi violata de astfel de specimene.