vineri, martie 25, 2011

Adevărul. Episodul 4.

Au fost trei interviuri refuzate de Mihai Gâdea.

Şi Gâdea zice că n-a fost la sediul de campanie. Păi nici eu n-am zis că ar fi fost, nici nu cred că ştie bine unde era sediul. Am spus doar că discuţia a fost în sediul de campanie. Discuţie telefonică. Dar vorba unui om pe care-l preţuiesc mult: "Auzi, ştii cum sunt ăştia? Tu zici că l-ai prins la furat şi avea pantaloni roz. Şi el iese şi zice: Nuuuu, pantalonii erau mov. Important e că a furat". Cam aşa şi cu reacţiile viscerale ale lui Gâdea.

Iar dacă fostul meu director executiv are memoria scurtă, înţelege ce vrea el şi cum vrea el, eu îi amintesc cu exactitate cum s-a întâmplat totul.

La sediul de campanie al preşedintelui, într-o seară, Valeriu Turcan vine şi îmi cere numărul lui Mihai Gâdea pentru că dorea să-l sune. Îl întreb de ce... Turcan îmi spune că preşedintele e disponibil oricând să-i dea interviu lui Gâdea unu la unu, chiar şi în studioul Antena 3. Turcan îl sună pe Gâdea de faţă cu mine şi îi propune asta. Gâdea o dă la întors, că să vadă, că nu ştiu ce, stilu-i caracteristic...Eu plec din sediul de campanie, eram în maşină, şi mă sună Mihai Gâdea să mă întrebe ce e cu interviul. Îi spun că preşedintele e dispus să-i dea interviul, nu era o surpriză pentru nimeni, numai că Gâdea îmi spune că pe el trebuie preşedintele însuşi să-l sune şi să-l roage să-i dea interviul. I-am amintit lui Mihai că este vorba totuşi despre preşedintele României şi, aşa cum îl ştiu, n-o să facă asta niciodată.

Şi ca să fie şi mai clar: în acele zile, Mihai Gâdea tot susţinea pe post că preşedintele nu are curajul să dea un interviu Antena 3. Aşa cum face, de altfel, de vreo doi ani.

Iar episodul doi a avut loc în redacţie unde, anul trecut, Valeriu Turcan a venit să discute cu Alin Romaşcan, printre altele şi despre un interviu pe care preşedintele Băsescu să i-l dea lui Mihai Gâdea. Cum spuneam, discuţiile au rămas în coadă de peşte.

Şi dacă tot vorbeşte retragere, îi propun eu de această dată lui Mihai Gâdea să se retragă din viaţa publică dacă nu e în stare şi îi e frică să facă un interviu cu preşedintele Traian Băsescu. Interviu unu la unu. De doi ani preşedintele i-a lansat oferta şi el inventează tot felul de motive, pretexte şi condiţii. Interviul e interviu. Eu am curajul să-l fac. El a oprit totul, ca de obicei.

În fond, eu am 14 ani de presă în spate. Şi presă adevărată. El nu ştiu ce are. Să se uite mai bine.

Iar dacă în războiul pe care Mihai Gâdea însuşi l-a deschis cu mine, are nevoie mereu de Mircea Badea sau de "caracterul onorabil" al lui Victor Ciutacu, nici nu ştiu ce mai e de zis.

Eu ştiu că adevărul este de partea mea. Şi toţi ştiu asta. Şi cei care sunt acolo, şi cei care au plecat, şi acel suflet din redacţie care de dimineaţă mi-a lăsat pe telefon un sms în care mi-a explicat de ce mă iubeşte şi mulţi cărora nici azi nu le venea să creadă ce se întâmplă şi îmi dădeau dreptate.

Ne cunoaştem mult prea bine ca să lăsăm minciunile să ne despartă.

Update. Valeriu Turcan a confirmat toate cele trei discuţii purtate pentru ca preşedintele să dea interviu Antena 3. Mihai Gâdea trebuie să se retragă din viaţa publică. Minte cu bună ştiinţă de doi ani în ceea ce priveşte interviurile cu Traian Băsescu. Minte cu bună ştiinţă în privinţa mea de cinci zile.

17 comentarii:

bazel09 spunea...

Sincer ! Mă bucur că aţi părăsit Antena lui Felix. Sper să fie un " şut" spre mai bine. De mojiciile foştilor colegi nici nu vreau să amintesc. Aşa au procedat cu toţi pe care i-au prins în colimator s-au dacă aveau ordin. Trist este că şi Citacu li se alătură.
Totodată cred că aţi făcut cel mai bine că nu aţi acceptat "funcţia" propusă Felix. Timpul are să demonstreze ce spun.
Vă doresc să vă recăpătaţi forţele şi să plecaţi la un drum nou. Succes !

Corneliu Ene spunea...

Sorina, ca strategie de PR, ca sa te lansezi in castigarea unui post bun intr-o redactie inca necucerita de ura turbata, mi se pare ca actionezi super profesionist. Esti tare.

Dar ce facem cu textele alea pline de venin pe care le turuiau prompteritele A3, pe teme de politica, practic de cand te afli in sectia "politica" la Intact? Nu tu scriai textele alea care ne-au mancat nervii de ani de zile?

bazel09 spunea...

Sper să nu vă supere observaţia mea: trebuie să vă corectaţi profilul. Acolo încă figuraţi la A 1, 3 ...sau funcţioneaza "prezumţia" celor 15 zile ale demisiei ;)

Unknown spunea...

Am vazut aseara emisiunea lui Gadea si m-a scarbit finalul, cand ei, "barbati adevarati" comentau despre Elena Udrea. Am vazut mitocania in stare pura.

Unknown spunea...

Felicitari pentru postare! De mai bine de 2 ani sunt scarbit de Mihai Gadea, Mircea Badea si emisiunile lor de 3 lei si-un cico in oras!

Anonim spunea...

Înțeleg redacția, și a mea favorită ai fost din prima clipă. :)
Baftă, ai dat un exemplu de decență cum mulți din protipendada României nu au curajul s-o aibă.
sunt mândră de tine.
Telecomanda mea va rămâne neschimbată acolo unde transmiți tu. :)

Unknown spunea...

Da' eu stiu ce propun?

Am vazut ca Badea zicea ca, atunci cand i-a facut poze lu' Talmacean pe sub masa, la pantofi, Mihai Gadea era terminat de emotie, adica sa nu fie prinsi ca ii face poze lu' Talmacean pe sub masa.

E clar ca data te rastesti o secunda la Mihai Gadea, se kk-t pe el, scuze de exprimare.
E clar ce s-ar intampla daca se rasteste nitzel Voiculecu la maria-sa-Mihai Gadea.


In concluzie, propun ca daca Gadea ar avea marele curaj sa faca un inteviu cu Base'...sa-si ia pampersii cu el.
Ma scuzati daca am deranjat cu ceva, e doar un pamflet, cum scrie la M.B. la inceput de emisiune.

Unknown spunea...

Sorinica! Mihai gadea poate minte, dar minte pe bani si ranjeste. Multi, multi,multi! Cum ai mintit/ai fost fortata probabil si tu, pana cand s-a umplut paharul. Aici e problema, pana unde mergi.Ai sarit din barca,te-ai mai scos putin, dintr-un trust infestat de securistul de felix (Dumnezeu e sus si te vede) si portavocile lui golanesti Ciutacu, Badea. Basescu e un needucat, e marinar, asta e. Drama poporului roman continua. Dar sa il terfelesti golaneste in fiecare secunda si sa ai pretentia sa te sune presedintele pe tine, un p...oi...cine esti tu ma Gadea?cine esti tu ma? Nu mai este rusine de foarte multa vreme in tara asta, mi-e dor de oamenii care roshesc!

Unknown spunea...

Va cunosc doar de pe acest blog dupa recomandarea unui prieten; m-am mirat f. mult cind am aflat ca ati lucrat la antene (pentru mine:latrine, scuze, va rog frumos). Iar acum cind aflu ca ati supravietuit 14 ani, nu-mi vine sa cred.
eu - practic - nu ma mai uit la antene din douamiitrei, cind m-am lamurit definitiv ce inseamna acest post de televiziune.

in schimb am tot respectul pentru dvs dupa cele citite de-a lungul timpului pe blog si pentru demisie!
Jos palaria, chiar daca este putin cam tirzior, dar niciodata prea tirziu!
:)

Bob spunea...

NU MAI VREAU !!!

Posted on 24 octombrie 2010 by bobdole1950|

Nu mai vreau sa fiu mintit, nu mai vreau sa fiu umilit , nu mai vreau sa fiu manipulat …. intr-un cuvant NU MAI VREAU . In fiecare clipa ni se spune ce sa facem , ce sa nu facem ….. noi nu stim ce e bine si ce e rau , EI incearca sa ne convinga ca ne vor binele.

Cel mai mult , in viata asta detest , SA FIU LUAT DE PROST ! Sa mi se spuna la miezul noptii …”vai ce soare e afara !!!” si sa mi se ceara sa si cred .

NU MAI VREAU !

Vreau un sistem de valori corect, vreau sa am modele , vreau sa pot avea incredere in cineva. E chiar asa greu ???

Citeam ieri , o plangere a unui individ din presa, relativ la manelizarea presei si la goana dupa senzational a colegilor de breasla , chiar cu riscul de a minti si de a dezinforma consumatorul de presa . Citeam si nu-mi venea sa cred . Mai omule …. Cand presa MINTE despre un oarecare (si crede-ma , ti s-a intamplat si tie de multe ori) nu sare nimeni la beregata ei , dar cand se ia de Badea , te apuca greata ??? Sau va faceti servicii unul altuia . Tu combati pe altarul deontologiei in ceea ce il priveste , el iti tine partea in razboiul cu Sorina Matei … Fiti oameni seriosi !!!! Voi ati inventat modul asta de a face presa , voi ati dus pana la cea mai de jos treapta ceea ce se numea informatie pura , voi ati adus manelizarea presei la nivel de politica de trust si ati bagat-o in casele oamenilor… VOI ! V-ati facut peste noapte ziaristi , nu v-a mai placut sa fiti ingineri, profesori , economisti …. Dupa aia nu v-a mai placut nici ziaristi . OK ! V-ati facut ANALISTI ! Ma umfla rasul cand vad ce titluri inventati sub numele voastre. Toata ziua nu faceti altceva decat sa manipulati , sa mintiti ,sa va faceti jocurile murdare . Va laudati cu marile voastre prietenii , cu oameni politici , cu puternicii zilei … Va credeti vedete doar pentru ca apareti la televizor . Ati ajuns sa faceti emisiuni , invitandu-va intre voi si dezbatand ce va spun reporteri de teren sau colegii din regie . Nimeni dintre telespectatori nu stie ca vi se spune in casca sau pe calculator ce sa spuneti , ce sa intrebati sau ce sa NU intrebati . Va aratati oripilati cand va urmaresc paparazzi , dar uitati cand voi ii chemati cu ceva timp in urma sa va fotografieze la vreo cafenea in Dorobanti sau in compania vreunui om politic (sa stii dle. ciutacu , ca nimeni nu-i iubeste pe lingusitori si pe ipocriti). Ii jigniti pe cei mai tineri sau pe incepatorii in ale jurnalisticii , dar nimeni nu v-a vazut cu vreun microfon in mana transmitand LIVE din vreo piata, de la vreo inundatie sau din vreun teatru de razboi . Nimeni nu va uita de ce a plecat Mile Carpenisan -Dumnezeu sa-l odihneasca- la Timisoara. Va plangeti de degradarea presei ??? Credeti-ma , ati contribuit masiv la asta si continuati sa o faceti in fiecare zi . Chiar crezi , dle ciutacu ( nu e greseala , e litera mica) ca cineva din antena uita cum ai furat colegei de redactie materialele pentru care muncise zile bune, si le-ai prezentat ca pe munca ta ? Chiar crezi ca te crede cineva cand, in mijlocul colegilor suni vreun om politic sa-l intrebi de sanatate si sa le arati celorlalti ce tare esti ? Nu te crede nimeni . Voi ati stricat presa asta . Cu caracterele voastre mici si meschine . Voi ati amestecat-o cu santaj , cu minciuna , cu manipulare . Voi ati cultivat incultura, voi ati rasturnat sistemul de valori in tara asta … Voi !!! Asa ca nu va mai mirati cand cadeti prada sistemultu inventat de voi . Voi ati facut vedete dintr-un irinel columbeanu, voi ati bagat in parlament oameni ca oana mizil sau popoviciu … DA , VOI !!! Toti sunt produsele voastre ! Asa ca lasati ipocrizia la o parte si asumati-va macar partea asta de vina !

Bob spunea...

O postare scrisa de mine acum 6 luni . Stiu ca e foarte lunga , dar trebuie sa o citesti . NU ESTI SINGURA !!! PACAT DE POSTUL ALA , INAINTE INSEMNA CEVA . Pacat de munca lui Oancea, pacat de munca lui Petreanu, pacat de munca ta sia a tuturor celor care au pus suflet acolo .

S0B0 spunea...

nu merita sa-ti bati capul cu ei. stim cu totii cine are dreptate, iar mizeriile de aseara sunt o dovada in plus a caracterului pe care il are personajul

Unknown spunea...

Ce mi se pare trist este ca nu vreti sa invatati nimic din ce inseamna presa adevarata. Care da de pamant cu ei in toate felurile dar sec si civilizat. Nu aveti practic niciun respect in primul rand fata de noi telespectatorii.Suntem martorii unor carnagii de mitocanie gazetareasca in fiecare zi. Nu ai ce sa vezi, nu ai dezbatere reala, nu ai civilitate. Circ si iar circ, isterie si dementa. Suntem telespectatorii unei realitati fabricate in laboratoarele mizerabile ale televizinilor cladite pe securism si comunism abject, pe bani si interese murdare. Daca FELIX ar avea un dram de respect fata de romani, i-ar da afara imediat pe latraii needucati de Badea, Ciutacu si ceilalti. Dar nu e prost:a vrut sa te ia la el, sa taci. Faptul ca ai putut sa te smulgi de acolo, e laudabil dar nu te salveaza. Trebuie sa te spovedesti, sa te speli de pacate. Ati injectat neamul asta cu o presa murdara. Nu sunteti singurii din pacate. Sa ai liniste si pace, sa revii cu ganduri bune.

Unknown spunea...

Actiunile noastre ne definesc, si mi se pare urat ca dupa atatia ani sa arunci cu noroi/rahat in locul si in unii dintre oamenii cu care ai lucrat. Poate lucrurile au fost asa cum spui tu, dar nu ti-a pus nimeni pistolul la tampla sa ramai, aveai optiunea de a pleca la primul proces de constiinta. Totusi, nu ai facut-o.

Meteahna asta cu spalatul rufelor in public e oribila, le puteai spune tutror in particular absolut tot ce crezi, cred ca era o abordare eleganta si mai in ton cu onoarea, corectitudinea si respectul (fata de tine in primul rand) pe care le invoci.

Nu neaga nimeni experienta ta in presa, dar si gadea face, pana una
alta, cel mai urmarit talk show din romania. Deci daca tot mentionam atat de des adevarul, sa-l spunem pana la capat.

Si apropo de adevar, nu poti pretinde ca esti obiectiva, deci cand spui ca adevarul e de partea ta si ca toti stiu asta, ia in considerare strict adevarul tau si include-i la "toti" doar pe apropiatii tai, carora le-ai impartasit tot tu "adevarul", nu da verdicte pentru toata lumea.

Succes.

Anonim spunea...

Gadea, Badea, Ciutacu! Trei oameni plini de ura, cancerul presei romanesti. E normala poate aversiunea fata de Basescu, dar pana la ura pe care acestia o manifesta, e cale lunga. Au mari probleme psihice acesti trei asa zisi ziaristi, iar faptul ca refuza un dialog, dovedeste clar ca sunt niste fricosi. Sunt tari doar cand lovesc de la spate. E incredibil cum acesti oameni inca mai au simpatizanti.
Succes Sorina!

Unknown spunea...

Felicitari, pentru ca ai avut curajul sa faci chestia asta, pe de alta parte imi pare rau ca ai ramas fara slujba . Eu zic ca ai facut bine ceea ce ai facut si cred ca ar fi bine sa mai dai din casa. Gadea si catelusi lui (Gadea si Ciutacu) ar trebui sa fie pusi cu botul pe labe. Asa ca fara frica scrie aici tot ce ai patit in ultimii ani de cand Gadea e director.

Aurica spunea...

Vă cred ! ... aveţi l4 ani de presă în spate. Presă adevărată. Dar,... nu vă cred că nu ştiţi ce are Mihai Gâdea în spate. Ha, ha, ha, Am citit pe aici -colo că are multe în spate. Imi place mult cum şi ce scrieţi. Succes !